Jelentkezz be Regisztrálj
Görgõ vs. szobabicikli
Írta 2010. december 28. - 17:39
Írta 2010. december 28. - 17:30
? Milyen görgõd van? Elvileg fokozatmentesen kellene tudnod állítani a Tacx görgõkön a távolságot, van a forgóhenger alatt egy kis mûanyag markolattal ellátott csavar, amit az összeszerelésnél kellett betekerni, ennek a tekergetésével tudod emelni/csökkenteni a görgõhenger magasságát.
Tacx Sirius. Azt tudom, hogy azzal állítom, csak nem tudom, pontosan mennyire kéne, hogy ne is kopjon a gumi ilyen rettentõ módon, de meg se csússzon a fémborításon. Egyszerû próba szerencse, nincs valami bevált praktika?
Írta 2010. december 28. - 17:18
Írta 2010. december 28. - 16:16
Írta 2010. december 04. - 20:17
Ezerszer elhatároztam már, hogy építek egy téli bringát meg normális téli felszerelésre is áldozok, hogy több km-t tudjak gyûjteni.
Az biztos, hogy minden sportágban a felállított célokhoz, versenyekhez kell igazítani a szezont. Pl mi most vezetünk le, míg a téli sportok ûzõinek most kezdõdik a szezon.
Írta 2010. december 04. - 20:16
Szívás hogy pont akkor kéne a legtöbbet letekerni amikor a legrosszabb az idõ...
Hát eléggé. a héten pl 7órát izzadtam, dehát kell a fenének magaslati edzés meg oxigénhiányos levegõ, elég ha becsukom a szobaajtót
Írta 2010. december 04. - 19:25
Szívás hogy pont akkor kéne a legtöbbet letekerni amikor a legrosszabb az idõ...Ha éves szinten évrõl-évre ismétlõdve makrociklusok szerint le van bontva minden év és a sportoló nagyjából ez alapján készül, akkor ilyenkor kell km-t gyûjteni, hogy aztán majd meglegyen a kellõ táv és állóképesség és erre az alapra lehet kezdeni az intenzív edzésekkel a gyorsaságot ráépíteni február-március környékén. Ilyenkor még feleslegesek a nagy intenzitású edzések. Persze csak ha a már említett szisztéma szerinti lebontást nézzük.
Monjuk tegyük hozzá hogy amit mondtam azt általános fitnesz tapasztalatból, olvasmányokból mondtam, mert ugye ilyen jellegû kérdés volt. A célirányos bicós versenyedzésrõl (még) nem sokat tudok.
Írta 2010. december 04. - 18:53
Ha éves szinten évrõl-évre ismétlõdve makrociklusok szerint le van bontva minden év és a sportoló nagyjából ez alapján készül, akkor ilyenkor kell km-t gyûjteni, hogy aztán majd meglegyen a kellõ táv és állóképesség és erre az alapra lehet kezdeni az intenzív edzésekkel a gyorsaságot ráépíteni február-március környékén. Ilyenkor még feleslegesek a nagy intenzitású edzések. Persze csak ha a már említett szisztéma szerinti lebontást nézzük.
Írta 2010. december 04. - 18:41
Írta 2010. december 04. - 18:10
Ez az, hogy a zsír nem közben ég hanem utána órákon át. Az egyetlen mód amivel ezt megakadályozhatod, az az hogy bezabálsz szénhidrátból. Az izomból való visszabontás meg szerintem hozzátartozik a dologhoz, kamatostól visszaépíti a szervezet nyugalmi állapotban.Elõször a májból használja el a szervezet a glikogént, aztán nekilát az izmot bontani nagy intenzitásnál. Eszében sincs a nehezen átalakítható zsírhoz nyúlni akkora terhelés alatt. Persze gyorsul az anyagcsere, de energiadeficit nélkül nincs fogyás
(BTW ismertem egy testépítõ srácot, aki bulik közben megállás nélkül csokit zabált, és azon parázott hogy leeresztenek az izmai a túlégetéstõl... Szóval van aki így fogja fel. XD)
Persze nyilván az a legjobb ha az ember variálja az igénybevételt, de szerintem nem kell félni a nagy intenzitástól, (ha elõtte és utána nem a tévé elõtt döglik az ember egy nagy vödör popcorn társaságában).
Írta 2010. december 04. - 17:55
Az okosok azt mondják, hogy a nagy intenzitású edzés ráállítja a szervezetet, hogy hosszú távon, nyugalmi állapotban a zsírból könnyebben elérhetõ szénhidrátot állítson elõ. Szóval edzés közben a májadból megy a szénhidrát, de utána azt zsírból pótolja vissza.
Elõször a májból használja el a szervezet a glikogént, aztán nekilát az izmot bontani nagy intenzitásnál. Eszében sincs a nehezen átalakítható zsírhoz nyúlni akkora terhelés alatt. Persze gyorsul az anyagcsere, de energiadeficit nélkül nincs fogyás
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2010. december 04. - 17:42
És igaz.. a zsír égetés beindulásához idõ kell .. ha a szervezetdnek gyorsan kell energia .. nem a zsírt fogja bontani... hanem a szénhidrát raktárakat kezdi megenni... és fogyni fogsz, mivel a szénhidrátnak is súlya van
Az okosok azt mondják, hogy a nagy intenzitású edzés ráállítja a szervezetet, hogy hosszú távon, nyugalmi állapotban a zsírból könnyebben elérhetõ szénhidrátot állítson elõ. Szóval edzés közben a májadból megy a szénhidrát, de utána azt zsírból pótolja vissza.
Írta 2010. december 04. - 17:30
És igaz.. a zsír égetés beindulásához idõ kell .. ha a szervezetdnek gyorsan kell energia .. nem a zsírt fogja bontani... hanem a szénhidrát raktárakat kezdi megenni... és fogyni fogsz, mivel a szénhidrátnak is súlya vanSzerintem meg pont az a rossz amit írtál. Hogy rögtön felütöd a max környékére és "akkor jó ha izzadok".. pont az a pulzuskontroll lényege...
Írta 2010. december 04. - 17:21
A "zsírégetõ tartomány" egy legenda, amit manapság már egy komoly sportszakértõ sem gondol komolyan. Nekem pl. a kedvenc zsírégetõ eszközöm a kettlebell, ami egybõl simán felüti az ember pulzusát a maximum tájára. Szerintem ha az ember izzad és érzi hogy erõt fejt ki, akkor nem lehet nagyot tévedni.
(Persze mindez csak akkor mûködik ha az ember diétázik is mellé.)
Persze ha valaki versenyre készül tudományosan, az más, de itt gondolom nem arról van szó.
Nálam okosabb emberek aztmondták hogy a GA1-es pulzustartományban (kb amirõl kipage írt) való hosszabb tekerések alkalmával hozzászoktatod a szervezeted ahhoz, hogy az energiát ne a glikogénraktárakból szénhidrátból hasznosítsa a szervezeted, hanem zsírból. És mivel zsírból használ el energiát, ezért zsírt éget. Téli alapozásnál borzasztó jó lehet felütögetni a pulzusodat a maximum közelébe.
Az pedig természetes hogy diéta+kettlebell kombóval fogy az ember, de kb ugyanannyit mint diéta+'zsírégetõ' futás párosítással. A kettlebellben viszont több izmot szed fel, a futással viszont sokat fejleszt az állóképességén, aztán mindenki döntse el maga hogy melyik kell neki, melyiket kell fejlesztenie.
Írta 2010. december 04. - 17:15
Írta 2010. december 04. - 16:59
A "zsírégetõ tartomány" egy legenda, amit manapság már egy komoly sportszakértõ sem gondol komolyan. Nekem pl. a kedvenc zsírégetõ eszközöm a kettlebell, ami egybõl simán felüti az ember pulzusát a maximum tájára. Szerintem ha az ember izzad és érzi hogy erõt fejt ki, akkor nem lehet nagyot tévedni.Barátnõm szokott görgõzni 30-45perceket. Ezalatt leteker 8-12km-t kb. A zsírégetõ tartomány a max pulzusod 70%-a alatt van.
(Persze mindez csak akkor mûködik ha az ember diétázik is mellé.)
Persze ha valaki versenyre készül tudományosan, az más, de itt gondolom nem arról van szó.
Írta 2010. december 04. - 12:11
Megszokni kb. öt perc volt. Addig szekrény mellett próbálkoztam. Utána már ment anélkül is. Eddig kétszer mentem görgõn. Ma kipróbálom csatos cipõvel is.
Írta 2010. december 04. - 07:42
A zsírégetõ zóna alacsony sebességénél alacsonyabb pedálfordulatszám környékén, még bõven az aerob zónában van, nem kell szétszakítanod magad a görgõn.
Írta 2010. december 04. - 02:09
Nagy vonalakban átolvastam a topicot, az érdekelne, merthogy úgy láttam sok itt a férfiú , hogy esetlegesen bnõk használják-e a görgõtöket??
Nekem minoura mágneses van, és mostanság elég ritkán tekertem még nyáron is, és télre gondoltam elkezdem a görgõn a mozgást. Az érdekelne, hogy a csajok kb. mennyit képesek tekerni(csak mihez tartást végett ), mert én kb 30 percet szoktam, egy laza stílusban nyomni. Ugyanakkor, itt a spinningel hasonlítgattátok az elején, az jó zsírégetõ tartományban tart. Görgõvel is elérhetõ ez? Mármint a zsírégetõ tartományba való tekeréshez, hogy kellene tekerni szerintetek? Nincs pulzusmérõm, úgy gondolom, hogyha a levegõt megfelelõen tudom venni, mindig ugyanakkor és ugyanannyit tekerek, akkor beáll a pulzus is, vagy tévednék?? Lehetséges ilyen tartományt akkor is elérni, ha csak kicsit pörgetek?? Vagy mindenképpen meg kell feszülni, mint az állat?? Elõre is köszi a válaszokat!!
Bocsi, ha valami nem túl tiszta, így hajnali egykor lehet, hogy nem nagyon tudok fogalmazni.
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?
Írta 2010. november 21. - 18:46
Van 1 tacx i-magic görgõm szeretnék venni olcsón hozzá rlv edzõ videót.
természetesen használtat, mert gyári áron elég húzós.
Aki tud megoldást szóljon
köszi Üdv