Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat és elõre elnézést a bugyuta kérdésekért. De azt hittem a gumi nem mérvadó, így elég macerásnak vélem az egészet...

Lehet hogy en ertelmezem rosszul a problemat, de ket gumit kicserelni az kb 2-3 perc!

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat és elõre elnézést a bugyuta kérdésekért. De azt hittem a gumi nem mérvadó, így elég macerásnak vélem az egészet...

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Köszi, de nem akarnám ezért a gyári gumit le majd fel egy másikat. Fõleg ha enyhül néha akkor ki lehessen menni. Hányszorosával jobban koptatja mintha normál úton tekerném ugyan azt a távot?

Más: elsõ kerékhez mindenképp kell az a kis tartó? Azaz csak így lehet, hogy ne forduljon el a kormány?

Mindenképp slick gumi kell. Legalábbis ne legyen benne pozitív minta. Tartó nem kell, sok más emberrel egyetemben én is anélkül használom a görgõm.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi, de nem akarnám ezért a gyári gumit le majd fel egy másikat. Fõleg ha enyhül néha akkor ki lehessen menni. Hányszorosával jobban koptatja mintha normál úton tekerném ugyan azt a távot?

Más: elsõ kerékhez mindenképp kell az a kis tartó? Azaz csak így lehet, hogy ne forduljon el a kormány?

Ugye nem bütykös gumival akarsz görgõzni?

Egyáltalán nem fontos a tartó.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem árt neki, bár célszerûbb egy slick gumis kevéssé jó hátsó kereket beletenni, hogy ne a jó kopjon szét.
11:38:11 IM 2012

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Bocsánat a kérdésért, de amit olvastam itt eddig nem tudtam eldönteni a következõ kérdéseket:

1. Van egy Montin, jó lenne este, az õszi és téli hidegben tekerni. Ha veszek egy görgõt és így használom, az mennyire árt neki?

2. Napi 1-2 óra tekerésre szobában a Tacx Cycletrainer SPEEDBRAKER T1800 megfelelne?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Két trainer között gondolkozom, Tacx Satori ill. Tacx Flow. A mûszaki parameterekkel képben vagyok, a "hangerejeükrõl" kellene egy kis tapasztalat az ilyent használóktól (alul, felõl, oldalt szomszédok vannak!). Köszi!

Satori-ról tudok nyilatkozni. Halknak nem mondanám, de ha mondjuk te nem hallod a szomszéd mosógépét, akkor nem kell aggódni. Nagyobb probléma lehet az alsó szomszéd fele a padlónak átadott rezgés, azt érdemes valahogy szigetelni. A gyári szõnyeget nem ajánlom, felesleges pénzkidobás, inkább fabrikálj magadnak (én polifoam-ra ragasztottam linóleumot)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Két trainer között gondolkozom, Tacx Satori ill. Tacx Flow. A mûszaki parameterekkel képben vagyok, a "hangerejeükrõl" kellene egy kis tapasztalat az ilyent használóktól (alul, felõl, oldalt szomszédok vannak!). Köszi!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ugyan még messze a szezon vége, de úgy terveztem hogy lecserélem a jelenlegi görgõmet egy ergométerre. Azt nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e egy Bushido szerû hagyományos bringát belefogatom rendszert vagy inkább egy komplett bringás ergométert. Mindkettõnek van elõnye hátránya is. Nem tudtok helyet ahol ki lehet próbálni pl a Tacx Bushidot? Ha pl Bringaexpon vannak akkor tuti jövõre felmennék megnézni õket testközelbõl.

Az az ELite Fitz Bike egy igen komoly szerkezetnek néz ki, de sajnos horror ára van.

Google
11:38:11 IM 2012

konakikapu

konakikapu

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Sziasztok a két "olcsobik görgöt" nézegetem Neuzer kerkpr ::: Termkek / Tacx / Trnerek / Tacx Virtulis valsg trnerek
Szerintetek mi lehet a külömbség köztük ? grafika vagy valami más extra

Szia!
Ha tacx fortiust és a tacx i-magic virtuális trenert nézted akkor a fortius azért drágább mert ott motorfék végzi az ellenállást ami állítólag jobban szimulálja a valóságot.az i-magic 1000wattig lehet terhelni a fortiusnál 1500 ember legyen a talpán aki kitekeri énnekem eddig max 230 watt volt,de ott már 24-30% emelkedõn mentem.
Amúgy érdemes szétnézni máshol is árba merta neuser a legdrágább.
és még 1 azt olvastam a fortiusnál 50 km/h sebesség felett a motor kikapcsol a túlmelegedés elkerülése végett és lehet gurulni.Nem tudom nekem i-magicom van.
remélem segítettem valamit

konakikapu

konakikapu

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!
tud nekem valaki segíteni?tacx i-magic görgõm van és nem méri a szívritmust,pedig vezérlõ egységen pirosan villog.tacx trener softvere 2em van.elõfordulhat,hogy külön be kell állítani?
valaki plz
köszi

konakikapu

konakikapu

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
én már 1 éve 1konakikapun edzek és semmi baja,úgyhogy szerintem tökéletes.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszi!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy össztelós bringával illik görgõzni? Vagy nem tesz jót a váznak? Van valakinek tapasztalata?

Köszi!

Full Sus On A Turbo Trainer? | MTB General | Mountain Bike | Forums - BikeRadar
Trainer question (not the usual ones) - Mountain Bike Forums

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy össztelós bringával illik görgõzni? Vagy nem tesz jót a váznak? Van valakinek tapasztalata?

Köszi!

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Sziasztok a két "olcsobik görgöt" nézegetem Neuzer kerkpr ::: Termkek / Tacx / Trnerek / Tacx Virtulis valsg trnerek
Szerintetek mi lehet a külömbség köztük ? grafika vagy valami más extra

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

én is így gondoltam
csak aztán lett az ismeretségi körömben néhány -1-2 szezont görgön is használt- repedt váz amiknek még bõven nem kellett volna meghalniuk. és ahoz túl számos hogy véletlen legyen....aztán ki ki döntse el maga

Hol voltak ezek a repedések megfigyelhetõk? Alsócsõ alsó részénél vagy a láncvilla forrasztási pontjainál? Esetleg teljesen random módon mindenfelé?

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
sziasztok!
van egy minoura görgõm, van egy kis müanyag kütyü aminek egyik felébe a bowden van akasztva másik fele meg a lendkerék állitojához van csavarozva, ez sajnos eltörött..ilyet lehet szerezni külön?
köszönöm!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Nincs. Nem kopik az olyan gyorsan mint amennyire gondolod. Köpködi egy kicsit a gumit, de amikor már simára kopott a futófelület akkor már nem annyira. Én Continental Hometrainerrel használom az enyém, nekem is syrius van. Most tölti a 3. szezonját a gumi. Egyszerûen csak tekerd be addig amíg neked jól esik. :) vagy ahogy hallod hogy csúszkál a gumi, szoríts mindig rajta egy kicsit. Jah meg a legfontosabb: vékony virsligumival célszerû görgõzni, mégha montival is nyomod.

Kösz, akkor próbálom normálisan beállítani. Sajnos slick virsligumit nem kaptam, így kénytelen vagyok egy ilyet használni. Nem az igazi, de egyelõre megteszi.