Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Please log in to reply
899 replies to this topic

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts

Sziasztok!

Érdekelne hogy igaz-e amit hallotam a fix görgõkrõl...Valóban szétzúzza az agyat?
Én azt hallotam róla hogy igen és pár ezer km alatt beruházhatok egy új hátsó kerékre.
Szóval igaz ez,vagy csak valami bugyutaság?

azt gondolom, hogy ha rendesen rögzítve van (oda van szorítva) a görgõ a gyors-zárhoz akkor nem lehet gond, persze ne 130-as pedálfordulattal tekerd mert akkor azért már "dõlöngélsz" elég keményen jobbra-balra...és így már károsíthatja az agyat
szerintem.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Sziasztok!

Érdekelne hogy igaz-e amit hallotam a fix görgõkrõl...Valóban szétzúzza az agyat?
Én azt hallotam róla hogy igen és pár ezer km alatt beruházhatok egy új hátsó kerékre.
Szóval igaz ez,vagy csak valami bugyutaság?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nemtomméérkell fikázni a másikat!?:mad: Ha V.kinek nincsen lóvéja egy normális görgõre akkor ez még mindig jobb megoldás mint a T*SCO szobabrinya!!

Különben meg sz.tem sokkal kreatívabb mint pl. az 1 hónappal ezelõtti bikemagban a "Kojotbájk"

Na mindegy különben nekem egy kb 15 éve TACX Cycletrack görgõm van, 2 ipari csapágy, egyik oldalán 1 ventillátor, a másikon egy kb.0.5-1 kg-os súly. Ilyen finom és akadozásmentes ellenállást még a szabadban sem éreztem!!:)
Karácsony óta (akkor kaptam a bátyámtól)(õ is akkor szedte elõ a kupac aljáról):P kb. 1200 km.t tekertem. Tudom, ez nem túl sok, de még úgyis csak alapoztam, és motivációt is nehéz találni ilyen szar idõben.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
sorry hogy kivágtam...:(

"Most hétvégén csináltam gonodoltam felrakom, hátha vkinek
segítség.Eddig nem tudtam e-mailt küldeni, mert elég semmilyen helyen
lakok, aztán itt nincs lehetõség adsl-re, csak a freestart, ami 1kb/sec,
aztán nem vagyunk milliomosak, nem tudok mindennap felmászni a
nagy fórumra, pedig szívesen tenném."

ez volt az...

Autist Team:)

jikol 3

jikol 3

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Thez, és "fityisz":

Kimaradt még egy fontos dolog.Én e-mailbe küldtem el ezt a képet conor-nak, és írtam hozzá egy szöveget, aminek az elejét õ kivágta.Az eleje úgy kezdõdött, hogy "gondoltam felteszem a fórumra ezt a képet, hátha SEGÍTEK valakinek vele, akinek tényleg nincs pénze."nem tettem kötelezõvé, hogy mindenki ilyet használjon, puszta jószándékból raktam fel, és hogy ötletet adjak másoknak (gondoltam ilyesmire való egy fórum).Nem öntömjénezésbõl.Na most itt nem conor a hibás, aki kivágta ezt a kis szöveget az e mailem elejébõl, mert azért vágta ki gondolom, mert õ se gondolta, meg én se, enélkül így fel tudjátok kapni a vizet :) ilyen kis hülyeségen, hogy vki épít egy görgõt házilag, és felrakja a netre segítségképp.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és küölönbenis, és igenis!
ha mindig lenyomom wd40el a láncot, akkor nem nyúlik(akció után)
nem is kopik említésre méltó szinten.
az agyak jól tömítettek, a monó is(ugye rendes bicikliknél). a fékeknek közük sincs a latyakhoz, én meg tudok fürdeni utána, ha épp mosakodós kedvem van, a bicó le van sz@rva, azért van lefestve, leszinterezve, hogy ne rozsdásodjon(persze amúgy sem tud, mert alu, meg a száradt sár amúgyse nem rozsdásít), illetve legalább valami takarja a magellán feliratot, így nem nekem kell leragasztanom, ja meg fel is öltözök és akkor nem is fázom:-)
az meg nem mozgás, hogy egy biciklin ülök a szobában. ha lábra gyúr az ember, a versenyzõknek tökéletes, persze nekik is a maradék 300 felülés, 300 fekvõtámasz, valamint a 10 kilóméter napi futás mellé az edzõterembe.
de mozgást ez marhára nem helyettesít. ráhúzott fékkel meg kifejezett öröm lehet tekerni:-)

na mind1, amúgyis, meg hülye thez, meg fityisz jól mondja:-)

ehhez hozzáteszem, hogy nem sokat tekerek télen, leglaábbis ezen a télen. mert se idõ, se alkalom... szakadó szemétben, ami most is van, nemlehet. ha eláll, és egy napig nem esik, akkor már jó lenne, de munkaidõ után már nem sok életkedve van az embernek, a hétvége meg rövid.....
meg amúgyis el vagyok kényelmesedve nagyon mostanság úgyérzem.
de a görgö eszembe sem jut, meg nincs is, sõt, a szobabiciklit is csak ruhaszárításra használom(mint ahogy (bevallhatjuk) mindeki, akinek van a lakásban)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Persze azért kint még akkor is jobban érzem magam, ha "megfagyok, sár, homok, stb megy az arcomba és a bringa minden csapágyába" Feltöltött kép

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Én meg vettem is görgõt meg a sikerélmény is meg volt a buherálás miattFeltöltött kép, ugyanis használt (erõsen), és csapágyat kellett cserélni benne, meg a szabályzója hiányzott. Azt meg egy váltóbowbennel és egy (villanyszerelési) csoki belsejével pótoltam. Most (majdnem) olyan mint az új. Feltöltött kép

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
igen Thez, és különbenis! olyan izé vagy mert tényleg a tél zabálja a biciklit és az kinek jó? vehetsz 30ezerért görgõt, de arra ne legyél büszke mert azt vetted, és legalább kinéz valahogy! inkább dobj össze valamit háztartási hulladékból mert arra büszke lehetsz és a neten is mutogathatod! ha meg leszólják akkor legyél felháborodva jól és oktass ki mindenkit, hogy ök nem képesek egy ekkora remekmûvet keszíteni!

Feltöltött kép

jikol 3

jikol 3

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Thez:Nem csak azért nem binyiglizek kinn most télen, mert ha kimegyek egy óra után megfagyok, és ha belemegyek egy latyakba akkor az arcomon sár, homok, szar lesz, és ha kapok egy defektet, akkor jó érzés kicserélni a belsõt, ebbe a csodás idõben, hanem azért, mert múlthéten lemostam a binyiglit, és egy gyermekhomokozó épült a váz alatt a garázsba.A homok a legszemetebb anyag, kis kõdarabkák, és tönkrevágja a csapágyakat, meg a láncot, a lánc magát darálja szét, meg a fogaskoszorú is, meg minden.Szal azért, mert nem akarom kicserélni az összes mozgó alkatrészt.Ezért inkább benn maradok.De végülis mi ezzel a baj?Egyébként meg a kónusz állításával lehet állítani a féket thez, de ezt asszem leírtam.Vehetsz 30 ezeré is, ha neked az kell.Egyébként ezzel nem a bringázást helyettesítem, hanem a mozgást, ami egyébként nem lenne télen

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Én díjazom a kreatívitást!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
mind1, hagyjuk;)
akinek ez jó, az használja.
aki meg szeret dagonyázni az kifelé!:)
sosem vetemednék görgõzésre...nincs meg benne az amiért bicózok....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és az ilyet "használ"?
2 perc alatt összeböfögte ezt itt, csak nemértem hogy ez hogy fékezi a kereket. azaz burnoutol folymatosan...
lol!
ezt õ sem gondolja komolyan, nyugodj meg.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ne fikázzad már...
én is a kinti bicózás híve vagyok, de attól még létezik más ember is a világon, aki nem szeret nyakig dzsuvás lenni;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az igényesség csúcsa.
enyni erõvel nem a falnak támaszkodik, hanem kinyitja a kertkaput, és ELMEGY BICIKLIZNI.
annak talán még értelme is van, mert nemhiszem hogy profi lenne, akinek védeni kéne a térdizületeit ilyenkor, és kéne mindeképp a napi EZER kilóméter mászás.
na de:-)
éjjenek' a (ci)gány megoldások.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
(rajzban mondom el)

ehhez csak ennyit:
:scared:

meg ez:

:clap: