Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Please log in to reply
899 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Köszi a gyors reakciót, valószínûleg én is a Minoura-nál maradok.
Te montival használod?

montival fogom, meg egy 1.6-os slick gumival. összeraktam egy régebbi kereket direkt görgõzésre, régi alivio agy, valami szimplafalú felni meg sima roszdamentes küllõk - nem akarom a jó kis dt-t tönkretenni.

loati

loati

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Köszi a gyors reakciót, valószínûleg én is a Minoura-nál maradok.
Te montival használod?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Szia,
én is a dekásat nézegettem, élõben sem tûnt rossznak, de aztán megtaláltam a bringabutikos hirdetést, és hát mit ne mondjak...a 850R sokkal jobb, masszívab, nehezebbb és fém az egész (a görgõ is), a távvezérlõ is sokkal jobb...én 850R-t vettem, nem bántam meg így elsõre...szóval egy szavazat a 850R-re.

loati

loati

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!
Szerintetek melyik görgõt érdemesebb megvenni ezt a decathlonosat http://www.decathlon....210/index.html
vagy a Minoura MAG-850R edzõpad-ot.
Véleményeteket elõre is köszönöm!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na végülis 850 lett belõle:)

apu napközben megnézte a boltban, és azt mondta, hogy a 850es neki szimpatikusabb volt, szóval megvette azt, és kifizette a kettõ görgõ közti árkülönbséget.:) kár, hogy csak késõn jön haza...na majd beszámolok a tapasztalatokról, most megyek, csinálok neki helyet a kisszobában, meg írok ki pár cdnyi zenét, hogy legyen mire görgõzni majd:)

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Én is a minoura 500ast nézegetem. Lehet hogy benevezek egyre, de ha valaki venne, megoszthatná a tapasztalatait gyorsban!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Köszönöm az infokat! Valszeg leszedem a padlásról a régi bicót és inkább azt fogom be :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én inkább azt kritizálom benne, hogy a mágnes nem mozgatható elég tág tartományok között, mármint térbeli pozícióját illetõen, így csak oúti gumival okés. Tudom arra való. Tudom, vannak görgõ gumik is. De basszus, egy esõs verseny elõtt, jó lenne kerékcsere mellõzésével görgõn bemelegíteni, annélkül, hogy csavarkulccsal az egészet át kellene építeni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Bár nem próbáltam mást, szerintem elég "életszerû" érzés vele tekerni, nyilván ezt csak az ellenállás vonatkozásában lehet elmondani. Egyenletesen fékez... mi kell még.
5 fokozat, az 1 nagyon kellemes bemelegítõ levezetõ, az 5 elég hegymenetes érzés. Tegnap a 2. fokozatban mentem 1/2 órát és tócsát izzadtam magam alá. Sztem állóképesség megõrzésére, fokozására, zsírégetésre, hideg téli estéken idõtöltésre tökéletes. Én ennél többre nem is vágytam, amikor megvettem.

A Minoura alapmodel egyik hátránya, hogy a hátsó tengelyt viszonylag problémás a görgõ közepére beállítani. Az a rész, ami a tengelyt fogja az egyik oldalt fix. Az 1-el jobb modellnél már ott is állítható. (magát a fékezõ egységet lehet kismértékben állítani, de ez lehetne jobban megoldott.) Nekem csak a mellékelt gyorszárral sikerült.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Nekem pont ez a típus van, s teljesen merev a rendszer, nem tudom, mirõl beszélsz, egy kanyi milimétert sem engedi mocorogni a vázat, sõt, jól láthatóan hajladozik a váz, ha rángatom. De a görgõ nem a sprintintervallokra való, ha erre használod, s eltörik, hááát, no comment. Alapozni teljesen jó.

A bikemarket.hu honlapján írtak errõl a "gravitációs keretrõl", hogy ez már rugalmasabb, kisebb a vázsérülés veszélye, stb. de akkor ezek szerint csak reklám duma :) Egyébiránt mennyire jó ez a rendszer? Egyenletességre és ellenállási fokozatokra gondolok elsõsorban :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nekem pont ez a típus van, s teljesen merev a rendszer, nem tudom, mirõl beszélsz, egy kanyi milimétert sem engedi mocorogni a vázat, sõt, jól láthatóan hajladozik a váz, ha rángatom. De a görgõ nem a sprintintervallokra való, ha erre használod, s eltörik, hááát, no comment. Alapozni teljesen jó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Mérnökvénájúak szerint ha bika merev a hátsó háromszög, és nagyon rángatja az ember, akkor eltörheti a hátulját.

Az a kar elég szar kemény gagyi mûanyagból van, de minden nem lehet tökéletes.

Inkább arra tippelnék, hogy a merev hátsó háromszög merev felfogatással párosul, akkor okozhat vázsérülést. Csakhogy ennél a Minouránál pont hogy nem egy merev rendszerrõl beszélünk. Ezért is kérdeztem, hogy kinek van EZZEL a rendszerrel tapasztalata (nem általánosságban a görgõkkel) :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Mérnökvénájúak szerint ha bika merev a hátsó háromszög, és nagyon rángatja az ember, akkor eltörheti a hátulját.

Az a kar elég szar kemény gagyi mûanyagból van, de minden nem lehet tökéletes.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A váz miért is megy tönkre? Max a hátsó agyat gyalázza szét, nem?

Nekem mellesleg pont ilyen Monoura van, semmi baj nincs vele, max annyi, hogy a kar bilincse letört, mert túl erõsen rángattam. Dehát ez úgyis lényegtelen, merthát váltani kell rajta, hogy ne kizárólag egy fogast koptassunk szét. :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Kicsit olvass vissza sztem...
(Merev vázak esetén valóban lehet vázsérülés-veszély, ezért célszerû görgõzni használni valamilyen rügalmasabb acélvázat. Én az SS városi rombolómat raktam görgõre)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Sziasztok!

Egy Minoura görgõt néztem ki én is. Méghozzá ezt: http://www.minoura.jp/vfsg.htm
Mit gondoltok, ennél a felfogatási rendszernél is (gyakorlatilag a bringa és a saját súlyod nehezedik a görgõre) is fenn áll a vázsérülés veszélye? Valamint úgy általánosságban, mennyire jók ezek a Minoura görgõk?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

köszi tudod mikor olvastam a hirdetést alig hittem a szememnek:D én is az 500-ast tervezem venni remélem beválik:)

én is egy ilyet tervezek, szerintem hétfõn meg is veszem.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
köszi tudod mikor olvastam a hirdetést alig hittem a szememnek:D én is az 500-ast tervezem venni remélem beválik:)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ezek szerint Te is megtaláltad a hirdetést az apróban :)
A kormányfejes görgõ szvsz. elírás lehet, mert sima mágnesfékes görgõkrõl van szó, mind2 kormányról szabályozható.

Mivel semmi infót nem találtam róla, viszont ez volt olyan árban, amit hajlandó voltam kiadni egy ilyen ketyeréért (23e), végülis megvettem. Használtat is alig olcsóbban tudtam volna (Tacx-et)

Én az 500-ast vettem, mivel számomra elhanyagolható volt a különbség.
A 800-as masszívabb és a lendkereke nagyobb szal valszeg egy kicsit halkabb lehet.
Ez is elég stabilan áll, a zajszintjérõl nem tudok érdemben nyilatkozni, mivel nem ültem soha másfajta görgõn, nem tudom összevetni semmivel.
Ma tekertem rajta 40 percet filmnézés közben, különösebben nem kellett hangosabbra venni, csak ha nagyon rákapcsoltam. (Nem tettem alá semmit)
5 fokozatban állítható a kemény fokozat azért már elég bika.
Maga a vázszerkezet elég stabilnak néz ki, a mûanyag borítások viszont elég kopogósak, óvatosan kell velük bánni, mert szerintem elpattanásra hajlamos.
A célnak viszont megfelel. Ami 2x ennyi, az nyilván igényesebb...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
hali a Minoura görgökröl érdekelne vélemény tapasztalat (mag500/850) ja és mi az a kormányfékes görgö?
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D