Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Please log in to reply
899 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azért még novemberig lehet tekerni eleget, csak idén kicsit arcbarúgóan jött a tél. Izé, õsz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Hajj de utálom, hogy elõkerült ez a topik megint :D Ismét jön az õsz-tél. A szobában a több órás görgölõdések, izzadások, spinning, thermo ruha, arcra fagyó takony, kifagyó ízületek, a "mikorleszmárnyár?" érzés...

:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

pgyuf

pgyuf

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Azt már sajnos nem találom. Legalább is ha beírom a keresõbe, nem hoz találatot.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Én is görgõt szeretnék venni, de valahogy nem nagyon lehet. Minoura VFS-R-t néztem ki (vagy 850R), de nem lehet kapni. A nagykernél sincs. Az ebike.hu október végére (!?) ígéri, amire nem teszik le az esküt. Valakinek tippje, hol vásároljak? Persze lehetne ötven x ezerért, de nekem annyira nem sürgõs.

az apróban pont láttam egy ilyet 20-25 ezer körül... ;)
apro.bikemag.hu

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

pgyuf

pgyuf

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Én is görgõt szeretnék venni, de valahogy nem nagyon lehet. Minoura VFS-R-t néztem ki (vagy 850R), de nem lehet kapni. A nagykernél sincs. Az ebike.hu október végére (!?) ígéri, amire nem teszik le az esküt. Valakinek tippje, hol vásároljak? Persze lehetne ötven x ezerért, de nekem annyira nem sürgõs.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
sziasztok

tudom, meg kicsit odebb van a gorgoszezon, en viszont ilyen teren homalyos ismeretekkel rendelkezem, a neten meg nem talaltam hasznalhato infokat: tehat mennyire igaz az, hogy a "szimpa" gorgovel csak a kerekparozasi technikat lehet javitani, mig erofejlesztes, allokepessegjavitasra csak a magneses megoldasok felelnek meg? ha egy-masfel orat tekerek egy ilyen szalagos/ekszijas cuccon, akkor az tenyleg csak arra jo, hogy a pedalozastechnikamra koncentralva javitsam a hatekonysagot?

termeszetesen ha hulyeseget irtam javitsatok ki.

koszi

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Szerintem ezzel semmiképp se használd. Mindenképp valami slicket. Valami "ócsó oszt nehéz" jellegût keress:)

Én pl. ezt tenném rá: http://ebike.hu/term...mtb-slick/2230/

Köszi. Ez lesz a nyerõ a költség-hatékonyság miatt. :P Fõleg, hogy lassan tényleg vége a görgõ szezonnak.

Gyalogkakukk: köszi neked is, én is pont az általad említett külsõvel szemeztem.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
a legkisebb minta is õrületbe fog kergetni ;)
amit epyc ajánlott az teljesen jó, én egy Conti Sportcontact-tal görgõztem sokáig gond nélkül. Szerintem nem muszáj soksok pénzért "görgõs gumit" venni.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

TACX Flow ergotrainer-hez milyen külsõt ajánlotok? Vennék én hozzá Conti Ultra Sport Hometrainer, ha nem lenne közel 6000 Ft 1,75 méretben. Most Conti Double Fighter II van fent. Ezzel nagyon hazavágom a görgõt?

Szerintem ezzel semmiképp se használd. Mindenképp valami slicket. Valami "ócsó oszt nehéz" jellegût keress:)

Én pl. ezt tenném rá: http://ebike.hu/term...mtb-slick/2230/

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
TACX Flow ergotrainer-hez milyen külsõt ajánlotok? Vennék én hozzá Conti Ultra Sport Hometrainer, ha nem lenne közel 6000 Ft 1,75 méretben. Most Conti Double Fighter II van fent. Ezzel nagyon hazavágom a görgõt?

baloglaci

baloglaci

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
Van egy Gist Magnetic görgõm amit a 3. emeleti lakásomban használok. Sajnos elég nagy hangja van a gépnek és még rezonál is az egész szerkezet.
Tudnátok ajánlani valami másfajta görgõt ami csendes és rezonancia mentes "szomszédbarát" kivitelû.

Kösz!

bl

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
speedmatic van itt a boltban, jó cuccos bár 100felett hangos :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
Én a szabadgörgõt életveszélyesnek nyilvánítottam :scared: és beruháztam egy TACX Flow-ra. Elvileg a 7végén érkezik. Van aki ilyet használ közületek?

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Tiszta bikaviadal :D

ez találó :D
én inkább beszereztem egy villarögzítõt, így egyben maradnak a bútorok. :) viszont úgy állandóan 52-12,13,14-eket kellett hajtani... szörnyû.
utoljára jan 19-én görgõztem, azóta csak kint gurulok. 2,5-3 óra görgõ amúgyis idegörlõ volt, meg többször fáztam meg a mértéktelen izzadás miatt, mint odakint. pl. tegnap is spinningen fáztam meg, nem a 70 km-en, 2 fokban.
jövõre inkább építek egy téli bringát + veszek egy neoprén kamáslit :ok:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
ezt pont egy ilyen zergeb**ó hideg 7vége után kellett mondanod :D?
én még várok egy kicsit, 10 fok felett én is öszecsukom a görgõt... mondjuk én nem készülök versenyekre, szigorúan örömbringa!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Jaja, azzal el lehet játszani :D Én kb 2X csattantam neki a szekrénynek mire fent tudtam maradni rajta. Tiszta bikaviadal :D
Amúgy mostmár meleg van :) GO ki szabadba :P
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Mondjuk engem nem az edzésértéke érdekel, hanem a sport öröme, és az a szabadgörgõnél megvan. Lehet, hogy csak az újdonság varázsa, de egyelõre jól elfoglalom magam azzal, hogy fönnmaradjak rajta:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
A szabadgörgõ köszönõviszonyban sincs a hátsókereket fogó tipussal, utóbbinak sokkal több értelme van.

Továbbá egy alap spinning gép is ha jól tudom 200-250 körül van, egy jobb minõségû Tacx pedig 25-45 ezer ft. Persze a Virtual Trainer drágább, az olyan 160 körül van.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Na, a minap sikerült kipróbálnom a spinninget. A tapasztalatok:
+ Jók a gépek, gyakorlatilag mindent lehet rajtuk állítani, és a tekerése is eléggé hasonlít az igazihoz.
+ Mindenféle gyakorlatot lehet közben végezni, nyugodtan lehet kiállva tekerni, nem megy tõle tönkre.
+ Társaságban, zenére gyorsan telik az idõ. 1 órát simán tekertem vele, míg otthon a szabadgörgõn eddig 30 perc volt a max.
+ Ha már egyszer összejött a társaság, akkor már el is megyünk utána sörözni.
- El kell menni edzõterembe, ez idõ és pénz.
- Nem mozog alattam a gép.
Aki szobabicikli és spinning gép közt gondolkodik, annak mindenféleképp az utóbbit javasolnám. Volt szerencsém szalagfékes szobabiciklihez is, de az köszönõviszonyban sincs a kerékpárral, legfeljebb csak ruhaszárításra jó.
A spinning gép/görgõ már nem ennyire egyértelmû, szerintem a kettõ más kategória, de mindkettõnek megvan a maga szépsége (csak szabadgörgõhöz volt szerencsém). Ja, a helyzet komikuma, hogy bringával mentem spinningre:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ha nem estél le róla akkor pont jó :) Ha távolabb állítod az elsõ keréknél lévõt, elvileg stabilabb lesz az irányítás, de nem szabad túlzásokba esni azért ;)