Jelentkezz be Regisztrálj
Görgõ vs. szobabicikli
Posted 2008. December 26. - 21:36
Posted 2008. December 20. - 13:19
Posted 2008. December 20. - 13:11
Egy gumi 700 Ft körül van...
Kaptam kölcsön egy barátnõmtõl egy Minoura fixgörgõt, amíg õ operáció miatt el van tiltva tõle, és beszereztem egy nagyon pöpec szabadgörgõt, így abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy fillért nem költöttem fixgörgõre, szerencsére. Mert most már tudom, h nekem annyira nem szimpatikus a dolog.
Nem sokkal másabb hajtani, mint a szobabiciklit, és OK, hogy a megszokott testhelyzetben tekerek rajta, de ha az amortizációra (akár csak lánc, sor, hajtómû) gondolok, akkor eléggé elmegy tõle a kedvem, fõként, hogy nem valami nagy élmény.
Viszont a szabadgörgõ nagy királyságnak tûnik, bár még én is a fal mellett próbálgatom csak
Én is pár napja szabadgörgõzöm és szerintem is jobb, mint a fixgörgõ. A fixgörgõ túl monoton. A szabadgörgõn valamivel gyorsabban telik az idõ. Bár nagy koncentrációt igényel az elején még.. A fixgörgõbe az nem tetszett, hogy be van fogva a váz és hajlik össze-vissza.
Viszont azt nem értem, hogy miért írtad a lánc kopását. Szabadgörgõn ugyanannyira kopik.
Posted 2008. December 20. - 11:54
Kaptam kölcsön egy barátnõmtõl egy Minoura fixgörgõt, amíg õ operáció miatt el van tiltva tõle, és beszereztem egy nagyon pöpec szabadgörgõt, így abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy fillért nem költöttem fixgörgõre, szerencsére. Mert most már tudom, h nekem annyira nem szimpatikus a dolog.
Nem sokkal másabb hajtani, mint a szobabiciklit, és OK, hogy a megszokott testhelyzetben tekerek rajta, de ha az amortizációra (akár csak lánc, sor, hajtómû) gondolok, akkor eléggé elmegy tõle a kedvem, fõként, hogy nem valami nagy élmény.
Viszont a szabadgörgõ nagy királyságnak tûnik, bár még én is a fal mellett próbálgatom csak
Posted 2008. December 18. - 13:14
...
Ha ilyengörgõt használsz, és elszakad a gumi, akkor feszítsetek az elsõ és a második görgõ közé a görgõtestre egy hagyományos küllõvédõ gumit.
Vazz... Ezt eddig nem hallottam, de tényleg okos megoldás! Én a keskeny, de vastag gatyagumi kétszer megtekerve és pontonként összevarrva variációt használom, végülis ez is bírja, de a védõszalag egyértelmûen egyszerûbbnek tûnik!
Posted 2008. December 18. - 12:49
osztom pwrs véleményét. tegnap mentem rajta 1,5 órát, a biztonság kedvéért karnyújtásnyira a szekrény mellé szoktam tenni
földlakó
idén már 4-5 órát mentem fix görgõn karbon lánc és támvillás bringával. szerintem bírja
aztán majd kiderül
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. December 18. - 12:26
Posted 2008. December 07. - 20:42
Az biztos, hogy garázsban fogok majd edzeni, szobában nagyon kimelegedtem.
A satori a Decathlonban nagyon jó vétel!!!! Én szaladnék megvenni..
Posted 2008. December 07. - 20:13
Gondoltam írok pár sort a tapasztalataimról.
Nemrég beszereztem egy Tacx szabadgörgõt, elõtte próbálkoztam Tacx Elite fixgörgõvel is.
Szerintem:
Téli edzésre bõven elegendõ ellenállást biztosít a szabadgörgõ is, kb. olyan, mintha országúton sík terepen tekernél, A szívritmust is kellõen fel lehet vinni, nekem 160-as pulzus környékén 90 körüli pedálfordulatnál 45 perc alatt 400kcal megy le, ami közel azonos egy sík terepen végzett edzéshez, viszont sokkal jobban el tudok fáradni ennyi idõ alatt.
Én a szabadgörgõt a bringám gyári slick(Specialized) gumijával használom, és egyáltalán nem hangos. (...dehát mi is lenne hangos egy szabadgörgõn?)
Ha ilyengörgõt használsz, és elszakad a gumi, akkor feszítsetek az elsõ és a második görgõ közé a görgõtestre egy hagyományos küllõvédõ gumit. Tökéletes, halk és filléres megoldás. És minusz két centi a hasznos szélességbõl, de ez talán kibirható. :-(
További pozitívuma a szabadgörgõnek, hogy nem kell külön bringa hozzá, nyugodtan nyomom a karbon támvillás országutimmal. Nem tudom mit szólna egy fixhez a vázam.:-O
Ja, és amikor a fixre felültem, pontosan a huszadik másodpercben untam szét az agyam. A szabadnál viszont simán elmegy egy fél óra anélkül, hogy elkezdenék azon gondolkodni, hogy unatkozom. Azért ez az egyensúlyozosdi jól leköti a figyelmet, persze e mellé sem árt egy kis pörgõs zene.
Hátrány, hogy azért kiállni nem nagyon kell rajta, sem sprintelgetni, de mire ezeket az edzéstechnikákat kell alkalmazni, adigra úgyis melegebb lesz az idõ.
Szerintem.
Posted 2008. December 07. - 19:39
Posted 2008. December 06. - 13:04
nagyjából az alu görgõn kívül, ahol a gumi hozzáér nincs hibalehetõsége. azt meg egybõl látod, hogy mennyire kopott...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. December 06. - 12:56
Posted 2008. December 01. - 13:39
Ilyen van nekem is. Nem túl zajos, meg nem is volt olyan drága.
Posted 2008. December 01. - 12:39
bloke: http://www.decathlon...55210-12907125/
Nekem Tacx EcoTrack-em van villarögzítõvel.
Posted 2008. December 01. - 12:33
Nekem alap távirányítós Minoura van, mást nem próbáltam, de sztem ennél nem kell jobb, mindent összevetve én nem bántam meg, hogy ezt vettem (kb 20 pengõ volt).
Posted 2008. December 01. - 11:57
Eléggé elszánt vagyok....
Elõször én is úgy gondoltam, de baromi unalmas bír lenni
De aztán elkezdtem filmet nézni közben úgy már annyira nem gáz, a szobaventit is a bringa elé tettem. Már annyira nem is izzadok.
De nem mindig visz rá a léleg, hogy felüljek.