Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Please log in to reply
899 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Megkaptam karácsonyra a Tacx Satorit. Kint használom, fedett teraszon, de még így is nyári szerelésben, izzadságban úszok. A kérdésem: ha éjszakára kint hagyom az rossz neki, vagy rosszabb ha ki-be vándorol hidegbõl melegbe?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Rendben van, de ott úgy kopik, hogy valójában az ember egy szobabiciklit is hajthatna helyette, nincs nagy különbség, se árban, se érzésben :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Egy gumi 700 Ft körül van...

Kaptam kölcsön egy barátnõmtõl egy Minoura fixgörgõt, amíg õ operáció miatt el van tiltva tõle, és beszereztem egy nagyon pöpec szabadgörgõt, így abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy fillért nem költöttem fixgörgõre, szerencsére. Mert most már tudom, h nekem annyira nem szimpatikus a dolog.
Nem sokkal másabb hajtani, mint a szobabiciklit, és OK, hogy a megszokott testhelyzetben tekerek rajta, de ha az amortizációra (akár csak lánc, sor, hajtómû) gondolok, akkor eléggé elmegy tõle a kedvem, fõként, hogy nem valami nagy élmény.
Viszont a szabadgörgõ nagy királyságnak tûnik, bár még én is a fal mellett próbálgatom csak :)

Én is pár napja szabadgörgõzöm és szerintem is jobb, mint a fixgörgõ. A fixgörgõ túl monoton. A szabadgörgõn valamivel gyorsabban telik az idõ.:) Bár nagy koncentrációt igényel az elején még..:) A fixgörgõbe az nem tetszett, hogy be van fogva a váz és hajlik össze-vissza.
Viszont azt nem értem, hogy miért írtad a lánc kopását. Szabadgörgõn ugyanannyira kopik.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Egy gumi 700 Ft körül van...

Kaptam kölcsön egy barátnõmtõl egy Minoura fixgörgõt, amíg õ operáció miatt el van tiltva tõle, és beszereztem egy nagyon pöpec szabadgörgõt, így abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy fillért nem költöttem fixgörgõre, szerencsére. Mert most már tudom, h nekem annyira nem szimpatikus a dolog.
Nem sokkal másabb hajtani, mint a szobabiciklit, és OK, hogy a megszokott testhelyzetben tekerek rajta, de ha az amortizációra (akár csak lánc, sor, hajtómû) gondolok, akkor eléggé elmegy tõle a kedvem, fõként, hogy nem valami nagy élmény.
Viszont a szabadgörgõ nagy királyságnak tûnik, bár még én is a fal mellett próbálgatom csak :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

...
Ha ilyengörgõt használsz, és elszakad a gumi, akkor feszítsetek az elsõ és a második görgõ közé a görgõtestre egy hagyományos küllõvédõ gumit.

Vazz... Ezt eddig nem hallottam, de tényleg okos megoldás! Én a keskeny, de vastag gatyagumi kétszer megtekerve és pontonként összevarrva variációt használom, végülis ez is bírja, de a védõszalag egyértelmûen egyszerûbbnek tûnik!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
szabadgörgõ érdekes dolog.
osztom pwrs véleményét. tegnap mentem rajta 1,5 órát, a biztonság kedvéért karnyújtásnyira a szekrény mellé szoktam tenni :)

földlakó
idén már 4-5 órát mentem fix görgõn karbon lánc és támvillás bringával. szerintem bírja :)
aztán majd kiderül :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

földlakó

földlakó

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Mit gondoltok a fix görgõ + karbon támvillás bringa kombinációról? Nagyon gáz?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én is beszereztem a görgõmet: pár oldallal ezelõtt tépelõdtem, hogy milyet vegyek végül a Tacx Sirius mellett döntöttem. Pazar. Lehet, hogy csak az újdonság varázsa, de nagyon élvezetes a tekerés, nem érzem unalmasnak. Egyenlõre csak a "nagy" bringámmal próbáltam ki, a görgõs bringám most épül, itthoni alkatrészekbõl dobtam össze egy bicót, plusz beszereztem néhány dolgot ami hiányzott, így viszonylag olcsón lett görgõs bringám is.

Az biztos, hogy garázsban fogok majd edzeni, szobában nagyon kimelegedtem.

A satori a Decathlonban nagyon jó vétel!!!! Én szaladnék megvenni..

pwrs

pwrs

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Gondoltam írok pár sort a tapasztalataimról.
Nemrég beszereztem egy Tacx szabadgörgõt, elõtte próbálkoztam Tacx Elite fixgörgõvel is.

Szerintem:
Téli edzésre bõven elegendõ ellenállást biztosít a szabadgörgõ is, kb. olyan, mintha országúton sík terepen tekernél, A szívritmust is kellõen fel lehet vinni, nekem 160-as pulzus környékén 90 körüli pedálfordulatnál 45 perc alatt 400kcal megy le, ami közel azonos egy sík terepen végzett edzéshez, viszont sokkal jobban el tudok fáradni ennyi idõ alatt.
Én a szabadgörgõt a bringám gyári slick(Specialized) gumijával használom, és egyáltalán nem hangos. (...dehát mi is lenne hangos egy szabadgörgõn?)
Ha ilyengörgõt használsz, és elszakad a gumi, akkor feszítsetek az elsõ és a második görgõ közé a görgõtestre egy hagyományos küllõvédõ gumit. Tökéletes, halk és filléres megoldás. És minusz két centi a hasznos szélességbõl, de ez talán kibirható. :-(
További pozitívuma a szabadgörgõnek, hogy nem kell külön bringa hozzá, nyugodtan nyomom a karbon támvillás országutimmal. Nem tudom mit szólna egy fixhez a vázam.:-O
Ja, és amikor a fixre felültem, pontosan a huszadik másodpercben untam szét az agyam. A szabadnál viszont simán elmegy egy fél óra anélkül, hogy elkezdenék azon gondolkodni, hogy unatkozom. Azért ez az egyensúlyozosdi jól leköti a figyelmet, persze e mellé sem árt egy kis pörgõs zene.

Hátrány, hogy azért kiállni nem nagyon kell rajta, sem sprintelgetni, de mire ezeket az edzéstechnikákat kell alkalmazni, adigra úgyis melegebb lesz az idõ.
Szerintem.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Van valaki, aki kölcsön tudna adni egy szabadgörgõt kipróbálni 1 napra, Bpen? Megköszönném!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
apróból tudsz venni használtan, olcsót.
nagyjából az alu görgõn kívül, ahol a gumi hozzáér nincs hibalehetõsége. azt meg egybõl látod, hogy mennyire kopott...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Tegnap Decathlonban kipróbáltam a Tacx Satorit, nagyon halk és tíz fokozatban állítható, meg holland gyártmány. Tetszene, de 50-ért nem tudom, hogy akarnék-e egy vas keretet gurigával az alján. Kicsit már körülnéztem, és sokan esküsznek az olyan trénerre, amelyik folyadékos, mert, igazibb hatása van, de azt is olvastam, hogy hajlamosak ereszteni.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

...
http://www.decathlon...55210-12907125/
...

Ilyen van nekem is. Nem túl zajos, meg nem is volt olyan drága.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Ha tudod, hogy miért ülsz fel, akkor bármennyit tudsz tekerni. :) Azért a TV vagy egy kis zene nagy segítség...
bloke: http://www.decathlon...55210-12907125/
Nekem Tacx EcoTrack-em van villarögzítõvel.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ugyanígy vagyok, a kezdeti nagy lelkesedésem hamar alábbhagyott, 1 óra görgõn örökkévalóságnak tûnik, nincs az a film ami megváltást jelentene.
Nekem alap távirányítós Minoura van, mást nem próbáltam, de sztem ennél nem kell jobb, mindent összevetve én nem bántam meg, hogy ezt vettem (kb 20 pengõ volt).

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

Eléggé elszánt vagyok....

Elõször én is úgy gondoltam, de baromi unalmas bír lenni :)

De aztán elkezdtem filmet nézni közben úgy már annyira nem gáz, a szobaventit is a bringa elé tettem. Már annyira nem is izzadok.

De nem mindig visz rá a léleg, hogy felüljek.
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Nem valószínû, de telefonálj oda, ha úgy döntesz.
"Nice boys don't play rock and roll"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Eléggé elszánt vagyok, még sosem próbáltam, de szerintem menni fog. Nézegettem a Minourákat és furcsálom, hogy a legfelsõ kategóriát képviselõ VFS Hybriden nincs kormányvezérlés. Más: ebike-on Tacx Satori 69000, Decathlonban 49000, ez nem valami tévedés?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,317 posts
A különbség nem tudom mi de pont 40k ba(uj ára 63k volt) van egy elado tacx swing görgöm kitámasztoval együtt,1x használt,tesztekben azt irják versenyzök is ezzel nyomják,mielött veszel azért gondold át azt is menne e bent a tekerés.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Gondoltam Karácsonyra kérek egy "hometrainert" (azért írom így, hogy érthetõ legyen melyik típusú "görgõre" gondolok). Visszaolvastam néhány oldalt, de sajnos a sok irreleváns hozzászólásban a lényegrõl kevés szó esik. Sürgõs volna, ezért kérek segítséget, általában rászánom az idõt, hogy alaposan felmérjem a kínálatot. Ami érdekelne: mi a különbség a különbözõ fékezõ rendszerek között, az egyes márkák között (úgy látom a Tacx a legdrágább, annyival jobb is?) Max. 40.000-ig érdekelne valami.