Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Köszi szépen a válaszokat.
Írtam a forgalmazónak. Meglátjuk mi lesz

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Egyébként az én görgõmhöz - nem Tacx - ez áll a garanciafüzetben:
Nem számít kitõl vetted, ha probléma van csakis a gyártót keresd (megadva mailcím, telefon, postacím)
A kapcsoalt felvételekor a problémát meghatározzák és a hibás alketrészt vissza kell nekik küldeni és õk aznap mikor megkapják a hibás alkatrészt visszapostázzák a jót.
Hja ss néhány dolog kivételével élettartam gari van rá:)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Szerintem a legegyszerûbb - kikerülve a találgatást - ha felhívod az importõrt. Õ megmondja a tutit!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem itt attól is függ a dolog, hogy az adott termékre milyen jellegû garancia vonatkozik. Sok dologra, pl Oakley, Polar, világgari van, ami pont errõl szól. De ez esetben nem a számla a lényeg, hanem kapsz egy mûanyag (vagy keménykarton) kártyát. Nem tudom a Tacx-ra mi vonatkozik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
neuzer.info@neuzer-bike.hu

Elvileg ezen a címen válaszolhatnak a kérdésre.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Jogilag igen, mivel márkaképviselet, s kötelesek elfogadni a számlát. Gyakorlatilag meg nem, mert általában be vannak rágva arra, hogy nem az õ bevételüket növeled, azaz ezzel büntetnek. Én csak annyit tudok, hogy monitor esetén én ezt itthon érvényesíteni tudtam, de nagyon nagy hõzöngést-fenyegetõzést kellett nyomni. A fõ érv az volt, hogy miért csinálják meg, hogy itthon az a típus akkor még nem is volt kapható, s azért nem itthon vettem. De fel kellett mutatnom a levelezést is, amivel a nagyfõnököt zargattam Ázsiában. :)

Szerintem ez cégkultúrafüggõ. Vannak cégek, pl. Samsung, amiknek nagyon bunkó, szar a magyarországi képviselete... A Lenovo Magyarországnál viszont számla nélkül, a használtan, Csehországból kéz alatt vett gépet gyári szám alapján beazonosították és megcsinálták garanciában.
Szóval attól függ. A törvény a te oldaladon áll.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Szerintem nem, mert az a bolt intézi a garanciát, ahonnan venni fogod. De nincs rajtuk sok minden ami elromolna..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Lehet hogy nem ide tartozik, de valamennyire talán igen.

Külföldrõl rendelt görgõ (Tacx) esetén garanciát tudok érvényesíteni Magyarországon is?

Jogilag igen, mivel márkaképviselet, s kötelesek elfogadni a számlát. Gyakorlatilag meg nem, mert általában be vannak rágva arra, hogy nem az õ bevételüket növeled, azaz ezzel büntetnek. Én csak annyit tudok, hogy monitor esetén én ezt itthon érvényesíteni tudtam, de nagyon nagy hõzöngést-fenyegetõzést kellett nyomni. A fõ érv az volt, hogy miért csinálják meg, hogy itthon az a típus akkor még nem is volt kapható, s azért nem itthon vettem. De fel kellett mutatnom a levelezést is, amivel a nagyfõnököt zargattam Ázsiában. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Lehet hogy nem ide tartozik, de valamennyire talán igen.

Külföldrõl rendelt görgõ (Tacx) esetén garanciát tudok érvényesíteni Magyarországon is?

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
valaki hallott már vagy van véleménye a Roto nevû görgõkrõl?
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

De ugye ez a görgõzés stílusától is függ. Ha épeszû vagy, úgyis csak alapozásra használod, erõedzéseket nem szabad rajta végezni, arra akkor már inkább el kell menni, kiegészítõ kondiedzéseket végezni, vagy lépcsõzni. Hegyre nem a szobában kell felkészülni.

végülis ismerünk olyat is aki görgõ nélkül is kiválóan tud amortizálni :)

ki is az várjatok csak ?? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
De ugye ez a görgõzés stílusától is függ. Ha épeszû vagy, úgyis csak alapozásra használod, erõedzéseket nem szabad rajta végezni, arra akkor már inkább el kell menni, kiegészítõ kondiedzéseket végezni, vagy lépcsõzni. Hegyre nem a szobában kell felkészülni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Carbon vázat én sem használnék tartósan görgõzésre (persze versenyek elõtti melegítés bõven belefér), de egy aluvázat simán. Fogok is ezen a télen. Az a baj hogy rengeteg eltérõ vélemény van. Valami ironman top versenyzõtõl olvastam hogy 8éve carbon vázakkal versenyez és edz, és görgõben is használja õket, volt olyan váza amit 3 év után adott el, és semmi baja nem volt. Aztán volt olyan is, tán zOrg, vagy Káldy Attila mesélte bringaexpón (hármasban társalogtunk) hogy ismerettségi körben titánváz repedt meg a görgõzéstõl.

aluvázról beszéltem. persze egy relativ olcsó 20-30K-s potolható cucc, belefér , de a szkandium konát pl már biztos nem tettem volna görgõre

más kérdés hogy még mindig erõs 2ségeim vannak személyem görgõkompatibilitását illetõen.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
szabadon nem.
mert ugye a rögzítés nem engedi dõlni a vázat ezért csavarodik a hátulja.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
De a vázrepedés csak a fixgörgõre jellemzõ, szabadra egyáltalán nem, ugye?
stumpjumpa

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

én is így gondoltam
csak aztán lett az ismeretségi körömben néhány -1-2 szezont görgön is használt- repedt váz amiknek még bõven nem kellett volna meghalniuk. és ahoz túl számos hogy véletlen legyen....aztán ki ki döntse el maga

Carbon vázat én sem használnék tartósan görgõzésre (persze versenyek elõtti melegítés bõven belefér), de egy aluvázat simán. Fogok is ezen a télen. Az a baj hogy rengeteg eltérõ vélemény van. Valami ironman top versenyzõtõl olvastam hogy 8éve carbon vázakkal versenyez és edz, és görgõben is használja õket, volt olyan váza amit 3 év után adott el, és semmi baja nem volt. Aztán volt olyan is, tán zOrg, vagy Káldy Attila mesélte bringaexpón (hármasban társalogtunk) hogy ismerettségi körben titánváz repedt meg a görgõzéstõl.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

gondolkoztam rajta hogy ide írjak, vagy az outis topicba, de itt inkább ontopic. Szóval. Nálunk a csapatban is, és egyébként is rengeteg ember használ alu és karbon vázakat görgõvel, és semmi bajuk. Valóban elrepedt pár váz, de én attól még nyugodtan használnám. Feltételezem nem napi 6 órákat fogsz görgõzni 3 hónapon keresztül, semmi baja nem lesz a vázadnak.

én is így gondoltam
csak aztán lett az ismeretségi körömben néhány -1-2 szezont görgön is használt- repedt váz amiknek még bõven nem kellett volna meghalniuk. és ahoz túl számos hogy véletlen legyen....aztán ki ki döntse el maga

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

edig ugy voltam hogy egy ilyet veszek télre :Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár kiegészítők otthoni edzéshez műszer TACX - Hometrainer Satori Pro Trainer TACX - igényes kerékpárosoknak, téli görgős edzésekhez.
de ahogy utána olvastam azt láttam hogy ehhez érdemesebb lenne venni egy téli használatra levõ kerékpárt aminek nem gond ha baja lesz..ezért most nem tudom hogy mi legyen..esetleg valamilyen középszintû szobabicikli érdemesebb lenne?
vagy másfajta görgõ?
ha tudna valaki olyan görgõt eben az ár kategóriában ajánlani amit érdemes lenne megvenni az jó lenne..

gondolkoztam rajta hogy ide írjak, vagy az outis topicba, de itt inkább ontopic. Szóval. Nálunk a csapatban is, és egyébként is rengeteg ember használ alu és karbon vázakat görgõvel, és semmi bajuk. Valóban elrepedt pár váz, de én attól még nyugodtan használnám. Feltételezem nem napi 6 órákat fogsz görgõzni 3 hónapon keresztül, semmi baja nem lesz a vázadnak.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
edig ugy voltam hogy egy ilyet veszek télre :Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár kiegészítők otthoni edzéshez műszer TACX - Hometrainer Satori Pro Trainer TACX - igényes kerékpárosoknak, téli görgős edzésekhez.
de ahogy utána olvastam azt láttam hogy ehhez érdemesebb lenne venni egy téli használatra levõ kerékpárt aminek nem gond ha baja lesz..ezért most nem tudom hogy mi legyen..esetleg valamilyen középszintû szobabicikli érdemesebb lenne?
vagy másfajta görgõ?
ha tudna valaki olyan görgõt eben az ár kategóriában ajánlani amit érdemes lenne megvenni az jó lenne..
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szabadgörgõn akkor lesz már vlki profi,amikor elengedett kormánnyal is tud tekerni. sztem nem nagy ördöngõsség megtanulni rajta menni. 2 dolog lényeges hozzá: 1. legyen vlmi stabil melletted elinduláshoz,és megálláshoz. 2. ne a görgõt nézd,hanem magad elé. országúton sem a kerekedet nézed. ha vlmi távolabbi pontot szemelsz ki,akkor könnyebb megtartani az eggyensúlyt.

A Németh Zoli nekem azt mondta, hogy szabadgörgõn tekerve elengedett kormánnyal olvastak könyvet.

A sebesség mindent megold.