Jelentkezz be Regisztrálj
Görgõ vs. szobabicikli
Posted 2010. November 10. - 16:48
Posted 2010. November 10. - 11:36
Nem számít kitõl vetted, ha probléma van csakis a gyártót keresd (megadva mailcím, telefon, postacím)
A kapcsoalt felvételekor a problémát meghatározzák és a hibás alketrészt vissza kell nekik küldeni és õk aznap mikor megkapják a hibás alkatrészt visszapostázzák a jót.
Hja ss néhány dolog kivételével élettartam gari van rá
Posted 2010. November 10. - 11:33
Posted 2010. November 10. - 11:27
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2010. November 10. - 11:17
Posted 2010. November 10. - 11:03
Szerintem ez cégkultúrafüggõ. Vannak cégek, pl. Samsung, amiknek nagyon bunkó, szar a magyarországi képviselete... A Lenovo Magyarországnál viszont számla nélkül, a használtan, Csehországból kéz alatt vett gépet gyári szám alapján beazonosították és megcsinálták garanciában.Jogilag igen, mivel márkaképviselet, s kötelesek elfogadni a számlát. Gyakorlatilag meg nem, mert általában be vannak rágva arra, hogy nem az õ bevételüket növeled, azaz ezzel büntetnek. Én csak annyit tudok, hogy monitor esetén én ezt itthon érvényesíteni tudtam, de nagyon nagy hõzöngést-fenyegetõzést kellett nyomni. A fõ érv az volt, hogy miért csinálják meg, hogy itthon az a típus akkor még nem is volt kapható, s azért nem itthon vettem. De fel kellett mutatnom a levelezést is, amivel a nagyfõnököt zargattam Ázsiában.
Szóval attól függ. A törvény a te oldaladon áll.
Posted 2010. November 10. - 10:20
Posted 2010. November 10. - 10:19
Lehet hogy nem ide tartozik, de valamennyire talán igen.
Külföldrõl rendelt görgõ (Tacx) esetén garanciát tudok érvényesíteni Magyarországon is?
Jogilag igen, mivel márkaképviselet, s kötelesek elfogadni a számlát. Gyakorlatilag meg nem, mert általában be vannak rágva arra, hogy nem az õ bevételüket növeled, azaz ezzel büntetnek. Én csak annyit tudok, hogy monitor esetén én ezt itthon érvényesíteni tudtam, de nagyon nagy hõzöngést-fenyegetõzést kellett nyomni. A fõ érv az volt, hogy miért csinálják meg, hogy itthon az a típus akkor még nem is volt kapható, s azért nem itthon vettem. De fel kellett mutatnom a levelezést is, amivel a nagyfõnököt zargattam Ázsiában.
Posted 2010. November 10. - 10:14
Külföldrõl rendelt görgõ (Tacx) esetén garanciát tudok érvényesíteni Magyarországon is?
Posted 2010. November 08. - 17:56
Posted 2010. November 01. - 21:55
De ugye ez a görgõzés stílusától is függ. Ha épeszû vagy, úgyis csak alapozásra használod, erõedzéseket nem szabad rajta végezni, arra akkor már inkább el kell menni, kiegészítõ kondiedzéseket végezni, vagy lépcsõzni. Hegyre nem a szobában kell felkészülni.
végülis ismerünk olyat is aki görgõ nélkül is kiválóan tud amortizálni
ki is az várjatok csak ??
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. November 01. - 21:51
Posted 2010. November 01. - 21:46
Carbon vázat én sem használnék tartósan görgõzésre (persze versenyek elõtti melegítés bõven belefér), de egy aluvázat simán. Fogok is ezen a télen. Az a baj hogy rengeteg eltérõ vélemény van. Valami ironman top versenyzõtõl olvastam hogy 8éve carbon vázakkal versenyez és edz, és görgõben is használja õket, volt olyan váza amit 3 év után adott el, és semmi baja nem volt. Aztán volt olyan is, tán zOrg, vagy Káldy Attila mesélte bringaexpón (hármasban társalogtunk) hogy ismerettségi körben titánváz repedt meg a görgõzéstõl.
aluvázról beszéltem. persze egy relativ olcsó 20-30K-s potolható cucc, belefér , de a szkandium konát pl már biztos nem tettem volna görgõre
más kérdés hogy még mindig erõs 2ségeim vannak személyem görgõkompatibilitását illetõen.
Posted 2010. November 01. - 21:28
Posted 2010. November 01. - 21:25
Posted 2010. November 01. - 21:01
Carbon vázat én sem használnék tartósan görgõzésre (persze versenyek elõtti melegítés bõven belefér), de egy aluvázat simán. Fogok is ezen a télen. Az a baj hogy rengeteg eltérõ vélemény van. Valami ironman top versenyzõtõl olvastam hogy 8éve carbon vázakkal versenyez és edz, és görgõben is használja õket, volt olyan váza amit 3 év után adott el, és semmi baja nem volt. Aztán volt olyan is, tán zOrg, vagy Káldy Attila mesélte bringaexpón (hármasban társalogtunk) hogy ismerettségi körben titánváz repedt meg a görgõzéstõl.én is így gondoltam
csak aztán lett az ismeretségi körömben néhány -1-2 szezont görgön is használt- repedt váz amiknek még bõven nem kellett volna meghalniuk. és ahoz túl számos hogy véletlen legyen....aztán ki ki döntse el maga
Posted 2010. November 01. - 19:41
gondolkoztam rajta hogy ide írjak, vagy az outis topicba, de itt inkább ontopic. Szóval. Nálunk a csapatban is, és egyébként is rengeteg ember használ alu és karbon vázakat görgõvel, és semmi bajuk. Valóban elrepedt pár váz, de én attól még nyugodtan használnám. Feltételezem nem napi 6 órákat fogsz görgõzni 3 hónapon keresztül, semmi baja nem lesz a vázadnak.
én is így gondoltam
csak aztán lett az ismeretségi körömben néhány -1-2 szezont görgön is használt- repedt váz amiknek még bõven nem kellett volna meghalniuk. és ahoz túl számos hogy véletlen legyen....aztán ki ki döntse el maga
Posted 2010. November 01. - 18:49
edig ugy voltam hogy egy ilyet veszek télre :Decathlon - biciklik - kerékpárok kerékpár kiegészítők otthoni edzéshez műszer TACX - Hometrainer Satori Pro Trainer TACX - igényes kerékpárosoknak, téli görgős edzésekhez.
de ahogy utána olvastam azt láttam hogy ehhez érdemesebb lenne venni egy téli használatra levõ kerékpárt aminek nem gond ha baja lesz..ezért most nem tudom hogy mi legyen..esetleg valamilyen középszintû szobabicikli érdemesebb lenne?
vagy másfajta görgõ?
ha tudna valaki olyan görgõt eben az ár kategóriában ajánlani amit érdemes lenne megvenni az jó lenne..
gondolkoztam rajta hogy ide írjak, vagy az outis topicba, de itt inkább ontopic. Szóval. Nálunk a csapatban is, és egyébként is rengeteg ember használ alu és karbon vázakat görgõvel, és semmi bajuk. Valóban elrepedt pár váz, de én attól még nyugodtan használnám. Feltételezem nem napi 6 órákat fogsz görgõzni 3 hónapon keresztül, semmi baja nem lesz a vázadnak.
Posted 2010. November 01. - 15:12
de ahogy utána olvastam azt láttam hogy ehhez érdemesebb lenne venni egy téli használatra levõ kerékpárt aminek nem gond ha baja lesz..ezért most nem tudom hogy mi legyen..esetleg valamilyen középszintû szobabicikli érdemesebb lenne?
vagy másfajta görgõ?
ha tudna valaki olyan görgõt eben az ár kategóriában ajánlani amit érdemes lenne megvenni az jó lenne..
Posted 2010. October 22. - 15:03
szabadgörgõn akkor lesz már vlki profi,amikor elengedett kormánnyal is tud tekerni. sztem nem nagy ördöngõsség megtanulni rajta menni. 2 dolog lényeges hozzá: 1. legyen vlmi stabil melletted elinduláshoz,és megálláshoz. 2. ne a görgõt nézd,hanem magad elé. országúton sem a kerekedet nézed. ha vlmi távolabbi pontot szemelsz ki,akkor könnyebb megtartani az eggyensúlyt.
A Németh Zoli nekem azt mondta, hogy szabadgörgõn tekerve elengedett kormánnyal olvastak könyvet.
A sebesség mindent megold.