BrotheR !
Most ne rendezzünk sebesülésversenyt, de engem vittek már helikopterrel a balesetibe... :-\
Rajtam se volt bukó....
Azóta MINDIG van, és természetesen nem hagytam abba ! /most is el van törve a kezem... ;)/
Tesódnak pedig egy NAGY jobbulás kívánság ! :-*
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
félelemleküzdés
Indította
yanee
, 2003. január 02. 13:27
Írta 2003. május 09. - 09:49
Írta 2003. május 09. - 07:47
brother jobbulást az öcsédnek, és ugyanakkor elismerésem is, hogy ilyen esés után tovább nyomja...
bukó meg kell szerintem
bukó meg kell szerintem
Írta 2003. május 08. - 23:57
Írta 2003. május 08. - 23:28
BrotheR asszem teged lattalak, neked is le volt zuzva az arcod... jobbrol, meg sapi is volt...
Vagy tevednek?
Vagy tevednek?
Írta 2003. május 08. - 22:32
Én személy szerint "kabalából" nem hordok bukót, mert csak egyszer volt rajtam, amikor a hegyen bringáztam, és eltörtem a kezem...
De most volt öcsémnek egy súlyosabb balesete... kb. 50-el mentünk le a szerpentinen a bónuszhoz, és ahogy kanyarodtunk fel, a járdapatka meglõtte az elsõkerekét, és egy szaltó után (frankón szaltózott egyet...) rá egy olyan talajra, amin voltak fadarabok, kõtörmelék, meg némi szemét a keményebbik fajtából. Mire lefékeztünk, és odamentünk hozzá, nagggyon para látvány volt... a nyakából, a szemébõl, meg a szemõldõkénél ömlött a vér, a fél arca csupa horzsolás, ép bõr nem is nagyon látszott, és eszméletlen volt, mindenki kb fal fehér volt, tényleg azt hittük, hogy meghalt, aztán elkezdett hörögni, meg nyögdécselni, na akkor már viszatért a lélekjelenlétünk, és hívtuk a mentõket, 15 perc alatt kiértek, addig öcsém folyton kérdezgette, hogy mi történt, hol vagyunk, milyen nap van, meg ilyenek, és még arra sem emlékezett, mit kérdezett 2 percel ezelõtt. aztán végül bevitték a Jánosba. A nyakán a sebet varrni kellett, és a nyakcsigolyái meghúzódtak (majdnem el is tört az egyik), és a szeme bevérzett. Egy napig feküdt bent, aztán anyukám kihozta, nagyon szar az ellátás ott, senkinek nem kívánom, hogy bekerüljön. Itthon még feküdt 3-4 napot, meg nyakmerevítõt kell hordania (még mindíg kéne, de már bicózik). Szal ez valamennyire rávett, hogy be kéne ruházni egy bukkerra, asszem veszek egy Casco Fullface-t. De van egy másik tanulságos, és becsülendõ dolog... öcsém nem hagyta abba a bringázást még ezek után sem, sõt ugye mondtam, hogy már most újra bringázik nyakmerevítõvel (asszem fenn is van pár kép róla a honlapomon, ahogy nyakmerevítõben küldi...). Szal tényleg becsülendõ, és példaértékû, hogy nem kell felhagyni a bicózással egy nagyobb baleset után...
Ja, és a viccesebbik része, hogy öcsémnek itthon van egy Qranc fullface (abban ugrott a DHBP-n ... õ volt az a fulltelõs BMX-es...), csak hát ugye miért is lett volna rajta...
De most volt öcsémnek egy súlyosabb balesete... kb. 50-el mentünk le a szerpentinen a bónuszhoz, és ahogy kanyarodtunk fel, a járdapatka meglõtte az elsõkerekét, és egy szaltó után (frankón szaltózott egyet...) rá egy olyan talajra, amin voltak fadarabok, kõtörmelék, meg némi szemét a keményebbik fajtából. Mire lefékeztünk, és odamentünk hozzá, nagggyon para látvány volt... a nyakából, a szemébõl, meg a szemõldõkénél ömlött a vér, a fél arca csupa horzsolás, ép bõr nem is nagyon látszott, és eszméletlen volt, mindenki kb fal fehér volt, tényleg azt hittük, hogy meghalt, aztán elkezdett hörögni, meg nyögdécselni, na akkor már viszatért a lélekjelenlétünk, és hívtuk a mentõket, 15 perc alatt kiértek, addig öcsém folyton kérdezgette, hogy mi történt, hol vagyunk, milyen nap van, meg ilyenek, és még arra sem emlékezett, mit kérdezett 2 percel ezelõtt. aztán végül bevitték a Jánosba. A nyakán a sebet varrni kellett, és a nyakcsigolyái meghúzódtak (majdnem el is tört az egyik), és a szeme bevérzett. Egy napig feküdt bent, aztán anyukám kihozta, nagyon szar az ellátás ott, senkinek nem kívánom, hogy bekerüljön. Itthon még feküdt 3-4 napot, meg nyakmerevítõt kell hordania (még mindíg kéne, de már bicózik). Szal ez valamennyire rávett, hogy be kéne ruházni egy bukkerra, asszem veszek egy Casco Fullface-t. De van egy másik tanulságos, és becsülendõ dolog... öcsém nem hagyta abba a bringázást még ezek után sem, sõt ugye mondtam, hogy már most újra bringázik nyakmerevítõvel (asszem fenn is van pár kép róla a honlapomon, ahogy nyakmerevítõben küldi...). Szal tényleg becsülendõ, és példaértékû, hogy nem kell felhagyni a bicózással egy nagyobb baleset után...
Ja, és a viccesebbik része, hogy öcsémnek itthon van egy Qranc fullface (abban ugrott a DHBP-n ... õ volt az a fulltelõs BMX-es...), csak hát ugye miért is lett volna rajta...
Írta 2003. május 08. - 22:19
Írta 2003. május 08. - 22:14
na csáó! a téma kezdi elveszíteni az eredeti kérdést.... na mind1. basszus nemá... meghalt a stevoo?? mikor? pedig nagyon bírtam az ürgét... bukó, gerincvédõ kell!
Írta 2003. május 08. - 13:35
ha jol tudom stevo (vagy hogy ko irni) is meghalt!
egy bevasarlo kocsis esetnel kiesett beutotte a gerincet oszt csa!
egy bevasarlo kocsis esetnel kiesett beutotte a gerincet oszt csa!
Írta 2003. május 08. - 12:42
Írta 2003. május 08. - 12:19
Írta 2003. május 08. - 11:57
Üdv az utolsóknak! A BIKE ZONE kupán elindultam életem elsõ CC versenyén, és 10. lettem!!!!! Pedig csak az volt a célom hogy végig menjek esés nélkül. Ja, míg el nem felejtem szeniorban 11-en indultunk,de az egyik tag defektet kapott .....
Üdv:G.Pityu
Üdv:G.Pityu
Írta 2003. május 08. - 11:55
szerintem minden kategória király, mindegyiknek megvan a maga szépsége....
tekerjünk gyerekek ezerrel
tekerjünk gyerekek ezerrel
Írta 2003. május 08. - 11:47
Ugyan nem olvastam végig a topic tartalmát, de lenne hozzászólásom:
Országúti versenyen is van félnivaló bõven.
Az amatõr kupában sok olyan ember indul, aki még soha nem ment mezõnyversenybe, vagy éppen pár száz km van "csak" a háta mögött.
Egy mezõnyversenyen olyan emberek vannak körülötted, akikrõl fogalmad sincs, h milyen szinten tudnak biciklizni, és abszolút mértékben rájuk vagy utalva.
Lehet, hogy Te semmit nem csinálsz rosszul, a mögötted lévõ úszik a nyakadra, elestek, és az egész mezõny a Te nyakadba lesz 3mp múlva.
egy 2 órás mezõnyverseny után olyan szellemi fáradtság van rajtam a folyamatos koncentrációtól, hogy fél mp-re sem lehet félrenézni, mindig az elõttedlévõt kell figyelni, és úgy hajtani órákon át 40-50km/h-val, hogy a két kerék között 10-30cm legyen.
Szellemileg is iszonyú fárasztó.
A mezõnybukások jó része "ráúszásból" van.
Valaki kicsit elbambul, és felmászik az elõtte menõ hátára...kész is a baj.
1ébként az o.úti elõtt 3 évig triáloztam...ott is van min parázni. ;D ;D ;D
Országúti versenyen is van félnivaló bõven.
Az amatõr kupában sok olyan ember indul, aki még soha nem ment mezõnyversenybe, vagy éppen pár száz km van "csak" a háta mögött.
Egy mezõnyversenyen olyan emberek vannak körülötted, akikrõl fogalmad sincs, h milyen szinten tudnak biciklizni, és abszolút mértékben rájuk vagy utalva.
Lehet, hogy Te semmit nem csinálsz rosszul, a mögötted lévõ úszik a nyakadra, elestek, és az egész mezõny a Te nyakadba lesz 3mp múlva.
egy 2 órás mezõnyverseny után olyan szellemi fáradtság van rajtam a folyamatos koncentrációtól, hogy fél mp-re sem lehet félrenézni, mindig az elõttedlévõt kell figyelni, és úgy hajtani órákon át 40-50km/h-val, hogy a két kerék között 10-30cm legyen.
Szellemileg is iszonyú fárasztó.
A mezõnybukások jó része "ráúszásból" van.
Valaki kicsit elbambul, és felmászik az elõtte menõ hátára...kész is a baj.
1ébként az o.úti elõtt 3 évig triáloztam...ott is van min parázni. ;D ;D ;D
Írta 2003. május 08. - 11:32
nos nem hinnem, hogy lenezoen beszelek rola!
mivel mindket verbol van bennem!
jo edzeni soha nem edzettem, de jartam versenyekre rendzseresen.
sot voltam ~23-ik is! :-p
de ezt mar egyszer kifejtettem.
strombi nem mozog annyit elol 100mm hatul szintugy. ;-)
a suly az ~ok.
mivel mindket verbol van bennem!
jo edzeni soha nem edzettem, de jartam versenyekre rendzseresen.
sot voltam ~23-ik is! :-p
de ezt mar egyszer kifejtettem.
strombi nem mozog annyit elol 100mm hatul szintugy. ;-)
a suly az ~ok.
Írta 2003. május 08. - 09:35
nem is azzal volt bajom, hogy nem cc-s, hanem hogy szerintem picit lenézõen nyilatkozik a cc-sekrõl....
Írta 2003. május 08. - 09:17
Dh az más....ott nem lehet felfelé tolni,és amúgy is dolog!
bár vki tuti h lesz utolsó is,lehet,h érdemes +kérdezni,hogy csinálta ;D
Én azt hittem, hogy a DH-n csak tolni lehet felfele... ;D ;D ;D
Egyébként Szekszárdon én lettem az utolsó. Hogy hogy csináltam? Marha egyszerû: kétszer elfirkáltam. Ami igazán pekkes dolog, merhogy az idõmérõn 6. voltam.
Írta 2003. május 08. - 08:16
McClane: Lornak a bringája kb. egy cc bringa súlya+6 kiló, emellett elõl 13 centi hátul kb 18 centi útja van, szóval nem feltétlenül cc-s
Írta 2003. május 08. - 08:06
Írta 2003. május 08. - 06:58
lor léccives próbálj meg nem ennyire lenézõen beszélni a cc-rõl
vagy esetleg te valami nagy bajnok vagy?
de tudod igaz a mondás... minél jobb valaki, annál szerényebb
vagy esetleg te valami nagy bajnok vagy?
de tudod igaz a mondás... minél jobb valaki, annál szerényebb
Írta 2003. május 08. - 06:50
figy en annak idejen mindent megtettem a cc versenyen, hogy utolso legyek!
de hidd el lehetetlen!!!!
volt maikor mar lefele is toltuk mag masik csajnak toltuk felfele a brinyot, de nem!
ezt a nakképû dumát