Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mind a kettõ számít, de minél nagyobb az objektív, és a ccd mérete annál nagyobb a részletgazdagság...nagy általánosságban

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Képminõség szempontjából mi fontosabb: a CCD mérete, vagy a pixelszáma?
Eddig azt hittem ezek minden gépben arányosak, de most látom hogy ugyanolyan CCD mérettel van 3 megapixeles és 4 megapixeles gép is. Ráadásul egyik gépnek nagyobb a CCD mérete kissebb a pixelszáma, egy másiknak meg éppen fordítva. :scratchhe

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ja és a supert rendeltem:D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Na holnapra itt van a Sigma vaku:D
www.slrfoto.hu
tök rendes csávó volt ott...utánnajárt,meg visszahívott, meg mindent elsorolt...
futi hozza holnap....
Üdv:thy

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Nem, ez a "butább" verzió, én a DG 500 superre gondoltam, csak valamiért az ST maradt meg a fejemben.

A sigma honlapján van egy jól áttekinthetõ táblázat mindkét vaku funkcióiról/teljesítményérõl

Bár most megnéztem, a super az nettó 5x ezer, olyan 70 körül van legjobb áron. Mondjuk a 300D-hez nem kell az E-TTL II :)

http://www.sigmaphot...257&navigator=1

közben megnéztem, mindkettõ E-TTL II, csak a DG super az kb 3x annyi funkcióval bír, Slave, 2 slav vezérlés,...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Palmi:erre gondoltál?
http://www.ebolt.hu/product87592.html
mert az 50m-jónak hangzik

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Nekem egy Hama 9 az 1ben es olvasóm van, mert olcsó volt, de a géphez kaptam egy lexart (ami csak lexar kártyával jó).

A hama teljesen jó, gyors, bár nem túl dizájnos, de 2xxx forint volt a nemjuteszembe, fukarkodós üzletben, máshol 4ezer+

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
ti mien kártyaolvasót használtok?
gondolom nem a digitgéprõl töltitek át az anyagot...
van ezek között bármien különbség?
én oan szgépházba szerelhetõre gondoltam....
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Sigma ST 500 super.
Szerintem

bptitans.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hali!
Most ugrott be egy még fontosabb dolog...vaku...szerintetek milyet vegyek 60K környékén?de inkább alatta kicsivel, mint felette...
Ajánlottak egy Canon 440Ex-et 44 ezerért...az jól hangzik nem?bár az használt. A Canon vakuk jók?
Üdv:Thy

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts
Thommey: Objektiv vásárlással kapcsolataban jó tanács. Bármilyen objektívet is próbálsz a profi (2.8L USM) objektíveket kerüldd el. :) Egyszer kézbeveszed, kipróbálod, és végül addig nem nyugszol, amig nem veszed meg. :):) Mert teljesen más feeling. Gyors. Villámgyors. Nehéz. Szép nagy lencsékkel, 77es szûrõátmérõvel, érezni benne az anyagot. Tudod, hogy szinte bármit kibír. Tehát csak óvatosan, különben könnyen addikttá válhatsz.
WaNNaRiDE

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Thy:
Egyik fõnökömnek van egy Tamron 28-75 öse, fix 2.8as http://cgi.ebay.com/...7509319044&rd=1
fényerõvel, 100körül vette újonnan, azt írják külföldi fórumokon, hogy a lencséje egy szinten van a Canon 28-70 L obiéval, http://cgi.ebay.com/...ssPageName=WDVW ami 400ezerkörül van itthon, úgyhogy annyira nem lehet rosz, csak a dizájnja nem olyan trendi...
Ha gondolod intézek Ebayról neked, ha kell, magmnak is gondolkodom, csak Tokinán (jobban néz ki, de ugyan az)

28mm: http://www.ebolt.hu/product92846.html, igaz 2.8 nem 1.8, bocs...

Palmi! Azért azt vágod, hogy az egy szinten van azért nem igaz. :) nem véletlen, hogy nem ugyanannyiba kerül. Amúgy EF 24-70/2.8 ast tudok mutatni, ha érdekel.
WaNNaRiDE

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Szerintetek van értelme a BG-E1 plusz akksis markolatnak?Mert most 25-ért lehetne venni egyet, és azon is van expo gomb...

Mindenképp hasznos dolog, egyrészt nehezebb objektíveknél jobban eloszlik a tömeg, 2 akksival megnõ a készíthetõ képek száma, és gyakorlatilag 90 fokkal elfordítva a gépet ugyanúgy megtalálsz minden kezelõszervet. Nekem a digihez is és a filmes gépemhez is van, kár kihagyni. Szerintem.
WaNNaRiDE

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

nekem volt már két tekercsem...

hát eléggé jó képed ad visza....
de nem igazán érezni a külömbséget hacsak nem vér profi körülmények között dolgozol vele...

mivel hívtad? rodinállal azt mondták hogy szép képet ad...most veszek 40métert...majd meglásssuk
Expinálom a pinarámát.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
nekem is van verztikál grippem, és tök jó, mert nagyobb lesz a gép, jobb a súlyelosztása, meg a fogása...
Meg nem utolsó sorban elég sok állóképet csinálok, így leveszi a terhet a csuklóról, nem kell kifordítani, ha tudod elõre, hogy álló képet csinálsz...

bptitans.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Szerintetek van értelme a BG-E1 plusz akksis markolatnak?Mert most 25-ért lehetne venni egyet, és azon is van expo gomb...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Palmi: köszi a választ...sztem majd számítok rád ebay ügyben, mert én még sosem vettem ott semmit:(
De most még szétnézek külhonban, mert jövõ héten megyünk a gardára:D
Üdv:thy

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

:)

vkinek van tapasztalata forte 400as fekete-fehér filmmel?

nekem volt már két tekercsem...

hát eléggé jó képed ad visza....
de nem igazán érezni a külömbséget hacsak nem vér profi körülmények között dolgozol vele...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Thy:
Egyik fõnökömnek van egy Tamron 28-75 öse, fix 2.8as http://cgi.ebay.com/...7509319044&rd=1
fényerõvel, 100körül vette újonnan, azt írják külföldi fórumokon, hogy a lencséje egy szinten van a Canon 28-70 L obiéval, http://cgi.ebay.com/...ssPageName=WDVW ami 400ezerkörül van itthon, úgyhogy annyira nem lehet rosz, csak a dizájnja nem olyan trendi...
Ha gondolod intézek Ebayról neked, ha kell, magmnak is gondolkodom, csak Tokinán (jobban néz ki, de ugyan az)

28mm: http://www.ebolt.hu/product92846.html, igaz 2.8 nem 1.8, bocs...

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
:)

vkinek van tapasztalata forte 400as fekete-fehér filmmel?
Expinálom a pinarámát.