Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

és mennyi az annyi?
nagyobb látószögü nincs ;) :D DSLR nél már 32 ez a 20mm :(

90e huf minusz licit ;-)

..való igaz.
mindettõl függetlenül jól használható, szép képû obi.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
kergeegér: ha még érdekel a ff hívás és fényképezés akkor szerezd még be a NG új könyvét: Fekete-Fehérben
elég jó könyv!
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
elrejtve, de volt már ;) (csak vicc, nem gond)
Hát ja, 1,6x-ese, de akkor sem venném meg, inkább II. Márk ot választanám kicsivel többért, vagy a 20D-t ami jóval olcsóbb, ennyit nem ér a CMOS mérete (nekem).
Esetleg, ha gyors lenne, de nem az...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
whoooo....
ez itt egy 17mm-es obi lenne összehasonlításképpen 20D vs 5D

Feltöltött kép

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
és mennyi az annyi?
nagyobb látószögü nincs ;) :D DSLR nél már 32 ez a 20mm :(

bptitans.hu

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
sziasztok!
bocs, hadd még egyszer, és többet nem.

érdekel valakit egy ilyen:
http://www.slrfoto.h...&products_id=40
?
használt (~3 hónapos), megbízható forrásból, megkímélt állapotban (...annyira, hogy észre sem veszed, hogy használt...)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Optiform jó hely, értenek hozzá. Igaz kicsit talán drágább a többinél, de szimpi hely

bptitans.hu

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
mit néztél?
Expinálom a pinarámát.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
az optiformot nézegetem egyelõre ... hát ez nem lesz olcsó mulatság uhhhh

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
kergeegér: azt döntsd el h kell e autofocus vagy nem...ha nem akkor naon olcsón kiváló objektívekhez és vázhoz juthatsz, pl. tudom ajánlani nikon ;) fm2-t ha kell autofocus akkor a már említett canonok vagy használt nikon f100mellett tedd le a voksod...de itt is az obik a lényeges elemek..így azokat nézegesd meg h kb. mi mennyi és h mennyibõl jönn ki egy rendszer. Jó hír h ha nem akarsz dslr-re váltani, h nagyon nagyon lementek a filmes vázak árai, a man obi árak is, és szaréhugyé vannak oan vakuk amik nem tudnak menni d-slr vázon, de natürlich filmesen igen.
ahol viszonylag sok használt gép van:
www.soosfoto.hu
www.nika.hu ( oda inkább érdemes elmenni, de picit drága )
www.tripont.hu
www.optiform.hu
+
ÍBÉJ
Expinálom a pinarámát.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Csak úgy: Mindent a CMOS-rú'
http://web.canon.jp/...os/index-e.html

bptitans.hu

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ez igaz, bár én úgy veszem észre, hogy egyre többen választják a tükörreflexes technikát a "digitális" fotósok közül.

A minap láttam a BBC-n egy mûsort amiben a digitális képalkotásról és a Mobil telefonokról is szó volt. Szakértõk, fejlesztõk mindkét térrõl.
Szóbakerült a telcsis fotózás...
Azt hittem jól leoltják a mobilosokat, de nem. Pár éven belül a mobilok kiszorítják a mai kis kompakt gépeket a piacról.
japánban (és ahol gyártatják a telcsiket) már ma 5MP-es, zoomos, fókuszos géppel rendelkezõ telefonokat árulnak. Ezt ugye mégkönnyebb magadnálhordani, mint +1 fotóápárátot.
És aztán csak azok vesznek majd normál kompakt digitgépeket akiknek (D)SLR-jük van, mert alapból elítélik a mobilkészülékkel való fényképezést.

bptitans.hu

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
nem tudom .. nem igazán hajlok a d-slr felé , megvagyok a pana fz20-ammal. szerintem a közeljövõben sokkal többb pénzt és energiát fognak beleölni az ultrazoomos komolyabb kompakt gépekbe mint a d-slr kategóriába. elsõsorban a méretek miatt 100 emberbõl 5nél több nem hiszem ,hogy jobban szeretne magával cipelni egy digitális tükörreflexes gépet mint inkább egy komoly tudású de negyedakkora kompaktot. mndjuk ez csak az én vélemyényem. (hiába olcsóbbak már a dslr-ek)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Az a kérdés, hogy milyet szeretnél?
Új, komoly technikával mûködõ gépet szeretnél használni, vagy a jól bevált gépeknél néznél szét?
Analóg SLR nek én egy Pentax KX et hazsnálok, fúl manuális, csak a fényméréshez kell elem. Ezzel "tanultam" meg fotózni. Itt rá vagy "kényszerítve"
Minõségi darabok olcsón, jó minõségû, jó fényerejû, szép rajzolatú obikkal.

Aztán vannak a modernebb gépek ahol a rászánt összeget kell meghatározni és a szimpatikus márkát.
Ezekután lehet csemegézni az új gépek közt és a használt piacon is.

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy késöbb szeretnél-e DSLR-re váltani. Így olyan analógot kell választani melynek a Digi vázai is szimpik, igaz nem tudjuk mi lesz a jövõben.
Van a 2 fõ márka, mely uralja a világot, Canon és a Nikon. Ezek mellett a Pentax és a Minolta vázai is nagyon jók.

Ha új gépet kéne venem akkor a Canon vázaiból választanék.
Ár szerint növekvõ sorrendben: EOS 30 vagy 3-as. az egyes már túl komoly lenne szerintem:) de beválalnám, ha lenne pénzem.

Kb ezek alapján indúlj el, utána kérdezz bátran!

bptitans.hu

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
köszi szépen mindent elõre is!

slr gépek terén egyáltalán merre induljak el? digigépekkel kapcsolatban képben vagyok ,hogy mi mire alkalmas de slr gépek esetében nem tudom egyáltalán mivel érdemes ezt elkezdeni.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
ha bármien kérdés felmerül, nyugodtan írj..
Expinálom a pinarámát.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
köszönöm szépen az eddig segítségeket most úgy nagyjából képben vagyok ,hogy akkor mi is kell ehhez! a weblapokat átnézem.
ahhh .. belevágok :)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
kergeegér:
elõször is pár honlap cím ahol az aktuális árakról tudsz nézelõdni:
www.syrex.hu
www.soosfoto.hu
www.forte.hu
www.fotoartmagazin.hu >assszem itt van komplett ff hívás leírás

ff-film> kezdj fortéval, mert olcsó és annyira nem gáz ( aproneten hirdet mindig egy teljes megbizható fickó, tõle is lehet rendelni ) 200-300ft /tekercs
filmkihúzó> nem kell, lekell pattintani a film alját, csak nem szabad összetapicskolni
hõmérõ> alap kaisert érdemes venni syrexnél
tank> ebbõl sem érdemes használtat venni 2000-3000 egy kéttekercses tank
elõhivó> forte-hoz agfa rodinal-t ajánlok, syrexnél megnézhetted h mi mennyi
víz> víz
fixir> forte fixir bõven jó, és papirra is jó
az utolsó mosáshoz szerezz be desztilált vizet, mer különben cseppes lesz ha nincsen nega szárítód + egy jó kvalitású szarvasbõr darabra is esküsznek sokan

papir kidolgozás:
sokan hirdetnek komplett szettet használtan, érdemes oanba beleruházni, ha jó állapotú,
azt kell eldönteni h RC v. baritált papirra dolgozol-e, rc mûanyagalapú és elég csak kilógatni a végén, a baritáltat szárítani kell ( ami elég macera ) cserébe tartósabb
nagyitó> érdemes oan nagyítógépet venni aminek színes feje van, ez a multigrade papirokhoz, ezzel tudsz egy papiron gradációt változtatni ( lágyabb vagy keményebb legyen-e egy részlet )
papir> ugyancsak forte, vagy ilford..forte-nak van a józsef körúton üzlete,meg a mérleg utca12ben, ott mindenük beszerezhetõ, a papirjaik télleg villágszínvonalúak és nem vészes áruak
vegyszertálak> soós v syrex mindkettõnél szokott lenni használt is
vegyszer papirfüggõ is...forte van, de pl. ha megveszed te is alkotókat akkor te is tudsz otthon keverni..

én ezt a három könyvet ajánlom> http://tommmas.uw.hu/konyv.JPG tökéletesen jók mindenre, mondjuk könnyen dumálok, mertha vmi nem sikerült akkor mentem a suliba kérdezni a tanáromat ;)
Expinálom a pinarámát.

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 hozzászólás

na akkor megmondom mit szeretnék és vagy üssetek agyon vayg mondjátok meg mi kell hozzá ,hogy nekikezdjek (szakirodalom - cucc - és természetesen az árak körülbelül)
slr gép katt - hazajön - függöny el - FFben kidolgoz - fotó kézbevesz

Szakirodalom pl.: Sevcsik-Hefele: Fényképészet. Alapmû. Antikváriumból!
SLR gép: Rádbízva.
Film: Film.
Elem: Elem.
Haza: kell egy hely, amit otthonnak hívsz.
Függöny: függöny nem kell, ellenben kell tökéletesen sötét szoba, amiben majd lesz laborba illõ világítás, persze a filmet befûzni a orsóba vak sötétben kell.
Film híváshoz: folyóvíz, hívótank, hívó, rögzítõ, óra, filmkihúzó, olló, hõmérõ.
Nagyitáshoz: nagyitógép, fotópapír, hívó, rögzítõ, víz, csipesz, plusz az elõhívott film, ugye, labortálak, csipeszek, óra, hõmérõ, szárító.
Kéz: amivel a kész képet fogod majd száradás után. Jó ha kettõ is van belõle.

Ez csak egy egyszerûbb labor és eljárás ismertetése volt emlékezet alapján, régen csináltam. Árakat majd Tommmas kolléga ír neked, õ ahogy látom jobban vágja az analóg világot, mint én.. ha hiányzik valami, az vagy azért, mert elfelejtettem, vagy mert az én általam használt eljárás nem igényelte.

Ja és kell hozzá nem kevés TÜRELEM is. (A többire ott a Mastercard...)
Ellenben kevés jobb dolog van a világon, mint látni a fehér fotópapiron elõtûnni a képet. Tehát megéri belevágni. Érdemes lenne ellátogatnod egy laborba, hogy ott hogy csinálják, nézni is állat, csinálni meg aztán pláne.
WaNNaRiDE

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
na akkor megmondom mit szeretnék és vagy üssetek agyon vayg mondjátok meg mi kell hozzá ,hogy nekikezdjek (szakirodalom - cucc - és természetesen az árak körülbelül)
slr gép katt - hazajön - függöny el - FFben kidolgoz - fotó kézbevesz