Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Írta 2006. április 14. - 23:00

A pelenget hanyagolom, majd egyszer (talán) "játszósnak", de a zenitarra szükség lenne, mert a 28mm nem a legjobb csípõbõl fotózni...
Írta 2006. április 14. - 21:54

de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. április 14. - 21:19

A peleng viszont igazi kört rajzol

A beszerzés oroszországból, esetleg ukrainából történne, ebay-en keresztül.
Ha neked is kellene, akkor rendeljük közösbe (hátha kapunk kedvezményt).
Írta 2006. április 14. - 16:20

honnan hozatod 35ért?
ellenben a peleng meg csak kört rajzol igaz? ami digiten elég bután néz ki..
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. április 14. - 15:06

Az adapter kérdés megoldott, mivel rájöttek az oroszok, hogy elég jó kis obikat csinálnak, ezért gyártják mindenféle bajonettel.
A manuális állítás meg nem számít, mert úgy tanultam fotózni, megaztán 8-as rekesz és végtelen élesség, nem nagyon lehet rosszat lõni

35 körül mindenestûl kijön újjonan.
A peleng 8mm-es, pedig max 50be lenne.
Írta 2006. április 13. - 22:42

Írta 2006. április 13. - 22:37

Jaaa, gondoltam...:-) Mindkettõt forgatni kell a hatás eléréséért, a cirkulárist az AF miatt találták ki, mert a lineáris összezavarja néhány gépnél az AF szenzort.Sima alatt a lineárist értettem.. Valamiért úgy emlékeztem, hogy a cirkulárist nem kell irányba forgatni.. Azért kérdeztem, mert nem voltam benne biztos..
Írta 2006. április 13. - 22:30

Sima alatt a lineárist értettem.. Valamiért úgy emlékeztem, hogy a cirkulárist nem kell irányba forgatni.. Azért kérdeztem, mert nem voltam benne biztos..Mi az hogy sima polár szûrõ? Van lineáris meg cirkuláris. De a lineárist is be kell forgatni a megfelelõ állásba. Ha forog a frontlencse élességállításkor, az bármilyen polárszûrõnek keresztbetesz, vagyis lassítja a dolgot. Élességállítás után kell beforgatni.
Írta 2006. április 13. - 22:28

Mi az hogy sima polár szûrõ? Van lineáris meg cirkuláris. De a lineárist is be kell forgatni a megfelelõ állásba. Ha forog a frontlencse élességállításkor, az bármilyen polárszûrõnek keresztbetesz, vagyis lassítja a dolgot. Élességállítás után kell beforgatni.Nem a sima polár szûrõvel van baj, ha elforog?
Írta 2006. április 13. - 22:14

Nem a sima polár szûrõvel van baj, ha elforog?- a frontlencse körbeforog fókuszálásnál, ezért circ. polárt kicsit nehéz használni.
Írta 2006. április 13. - 17:15

más: lensbabyt hol kapni itthon a legolcsóbban?
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. április 13. - 15:10

nikonos vagy? nem kell egy 20-35 tokina? privi ha igen
Nikonos, de van 12-24 tokinám :-)
Írta 2006. április 13. - 15:01

adapter akkor kilõve

Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. április 13. - 14:59

de az az átalakítos kérdés hogy van, mert ugye mindkettõ elviel M42 menettel van + adapter kell.
Nem kell adapter. Gyártják mindenféle bajonettel.
A Zenitart próbáltam. Szép éles képe van. Az árához képest nagyon jó, de szerintem hamar meg lehet unni a halszemet. Nekem jobban bejön egy normál ulranagylátó.
De ha valaki lát nagyon olcsón Pelenget szóljon ;-)
Írta 2006. április 13. - 14:14

Peleng 8mm-esét nem ismerem.
de az az átalakítos kérdés hogy van, mert ugye mindkettõ elviel M42 menettel van + adapter kell. valahol hallottam, h két féle adapter van>amiben van lencse és van végtelened ( de szar minõségû a lencse ) - vagy nincs lencse, nincs végtelen.
Ebbõl mennyi igaz?
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. április 13. - 03:00

Igaz, hogy nem "100-300 (400)" de legalább majdnem profi cucc.
Zenitar 16mm vagy Peleng 8mm-es obija van valakinek? Több tesztet olvastam már és képeket is láttam, de kipróbálnám, mielött rendelõsdire adom a fejem...
Írta 2006. április 12. - 14:43

Írta 2006. április 12. - 09:30

akkor most rendhagyó módon jöjjenek csak a hibáktermészetesen a hibák érdekelnének! köszi elõre is ha írsz róla pár sort

- nem fix hosszúságú, tehát 300-as állásban jóval hosszabb, mint 70mm-en (a 70-200L a teljes tartományban fix hosszúságú, a zoomolás belül történik) Bár amilyen zoomtartományt keresel, ott nehéz lesz fix hosszúságú obit találni...
- hogy ne legyen nagyon nehéz tekerni a zoom gyûrût elég laza mechanika "tartja" a mozgó részt, ami lefele lógatott állapotban kicsúszik (pláne ha pluszsúlyként még a napellenzõ is húzza...). Ennek kiküszöbölésére van egy Lock kapcsoló, ami rögzíti, de ezt csak 70mm-es, legrövidebb állásban lehet bekapcsolni. Ekkor nem csúszkál ki pl. vállon lógatott f.képezõnél, viszont ha fotózni akarsz, akkor állandóan ki-be kell kapcsolgatni.
- a frontlencse körbeforog fókuszálásnál, ezért circ. polárt kicsit nehéz használni.
- napellenzõ nincs benne az árban
- portréállásban kicsit mosottabb a képe. Ez állítólag tipushiba. Nem lesz használhatatlan a kép, de ha tudsz róla hogy ilyen gondja van, akkortól elég zavaró lesz...
Ezeket viszont eddig bõven kárpótolta soksok minden, ha valakit érdekel arról is írok majd.

Írta 2006. április 11. - 23:40

Írta 2006. április 11. - 19:23

nekem ilyen van, szeretem, van pár hibája, még több elõnye, és iszonyú jó képe van. Ha érdekel valami kérdezz nyugodtan.