Pontosabban mit tehet vele? többektõl halottam h igy csinálják és nekik bevállt... de most már nem tudom h mi legyen... a boltot tuti felhivom remélem megcsinálják...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Digitális vs. hagyományos fotózás
Indította
thommey
, 2002. november 27. 18:05
Írta 2006. október 25. - 20:36

Írta 2006. október 25. - 20:29

Nem szarnám szét alkohollal, fõképp ha nem tudod hogyan és miért kell. Te géped...
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. október 25. - 20:26

Értem!
Miskolcon lakom egy fotós boltot találtam telkönyvben ami foglalkozik szervizeléssel holnap megpróbálom felhivni õket hátha... ha nem, marad a gyógyszertári alkohol a hama folyadéknál biztos jobb
...
Miskolcon lakom egy fotós boltot találtam telkönyvben ami foglalkozik szervizeléssel holnap megpróbálom felhivni õket hátha... ha nem, marad a gyógyszertári alkohol a hama folyadéknál biztos jobb

Írta 2006. október 25. - 20:23

Fentebb volt már róla szó. Lehet pumpálni, fújkálni, lehelgetni, imátkozni, kutyával nyalogatatni stb.. én nem tökölök vele itthon.
Nem tudom merre felé vagy, de biztos van a közelben egy normális fotósbolt ahol képesek ccd-t tisztítani. Általában ingyééér.
jábor: azért gondold meg h kell-e dslr ( ez is ki volt fentebb tárgyalva )..mert anyuci összes pénze se lesz elég. ( Ahogy Hász tanár úr mondta volt: " Ne vegyetek semmi újat, ami régi adjátok el a soósnak. Menjetek ki a decathlonba vegyetek 70ér egy országúti bringát, annak legalább van két kereke. " )
Nem tudom merre felé vagy, de biztos van a közelben egy normális fotósbolt ahol képesek ccd-t tisztítani. Általában ingyééér.
jábor: azért gondold meg h kell-e dslr ( ez is ki volt fentebb tárgyalva )..mert anyuci összes pénze se lesz elég. ( Ahogy Hász tanár úr mondta volt: " Ne vegyetek semmi újat, ami régi adjátok el a soósnak. Menjetek ki a decathlonba vegyetek 70ér egy országúti bringát, annak legalább van két kereke. " )
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. október 25. - 20:22

Tommm ! Dave !
Köszi a segítségeteket, tippeket. Remélem miharabb sikerül majd egy kíváló gépet vennem és akkkor végre minden OK lesz.
Am. most egy Samsung v360-s kompaktal élvezem a fotozást.
Sajnos már elég öreg és egyre több gondom van vele.
Továbbá kicsit komolyabban érdekel a fotózás, ezért is szeretnék kicsit a technikán fejleszteni. De ugye itt is mélyre kell nyúúúlni anyuci zsebében :-D Sajnos....
Üdv és jó fényeket !
Bence
Köszi a segítségeteket, tippeket. Remélem miharabb sikerül majd egy kíváló gépet vennem és akkkor végre minden OK lesz.
Am. most egy Samsung v360-s kompaktal élvezem a fotozást.
Sajnos már elég öreg és egyre több gondom van vele.
Továbbá kicsit komolyabban érdekel a fotózás, ezért is szeretnék kicsit a technikán fejleszteni. De ugye itt is mélyre kell nyúúúlni anyuci zsebében :-D Sajnos....
Üdv és jó fényeket !
Bence
Bükki Bringa Barát
Bringáim
Írta 2006. október 25. - 20:06

Igen szeretném én csinálni mivel pestre nem szivesen küldeném fel...
Éteren kivül mi lehet még megoldás?
elõre is köszi:
Vitya
Éteren kivül mi lehet még megoldás?
elõre is köszi:
Vitya
Írta 2006. október 25. - 19:55

A megoldás: éter + sebészeti vatta. ( étert ugysem kapsz, mert méregkönyves ) ..
Te szeretnéd tsinálni?
Te szeretnéd tsinálni?
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. október 25. - 19:55

A megoldás: éter + sebészeti vatta. ( étert ugysem kapsz, mert méregkönyves ) ..
Te szeretnéd tsinálni?
Te szeretnéd tsinálni?
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. október 25. - 19:51

Hellosztok!
kinek mi a véleménye a CMOS alkohollal történõ tisztitásáról?
elõrei is köszi:
Vitya
kinek mi a véleménye a CMOS alkohollal történõ tisztitásáról?
elõrei is köszi:
Vitya
Írta 2006. október 25. - 18:47

nikon: azé jobb mert h az õsrégi nikon objektívek még mindig használhatóak,jobb ergonómia
canon: vitathatatlanul jobb élességállítási rendszer, cmos érzékelõk stb.
canon: vitathatatlanul jobb élességállítási rendszer, cmos érzékelõk stb.
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. október 25. - 18:37

mi az amit felszoktak hozni a nikon es canon oldalan?
pro kontra
nem kell meggyozni senkit
csak kerdem.
tomidny lenne rajta egy kulso vakucsati isten lenne a gep
hal istennek a mechanikus zoom allitas egyre jobban terjed. /imadni valo dolog/
pro kontra
nem kell meggyozni senkit
csak kerdem.
tomidny lenne rajta egy kulso vakucsati isten lenne a gep
hal istennek a mechanikus zoom allitas egyre jobban terjed. /imadni valo dolog/
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2006. október 25. - 18:36

Canon Eos 350D v. 300D
Nikon D70
Olympus E300 v. E500
Tudom nemrégiben írtak t.reflexes gépekröl a DFM-ban de kiváncsi lennék a ti véleményetekre, esetleg használ/használt v.meikõtök ilyen gépet, vélemények, tapasztalatok ?
Üdv.: Bence
a D70 most talán olcsóbb lesz majd, mert jött a D80 (amit mondjuk szinte csak dícsérnek, tehát ha van rá keret, akkor sztem ilyet vegyél ). canon eos 350d-t a hétvégén próbáltam hoszabb ideig (2 nap alatt kb. 150 fotót csináltam vele, mindenféle helyzetben), jó gép, csak valahogy olyan pici a markolata, hogy ha nagyobbacska kezed van, akkor elég nehéz megfogni.
én most szereztem be egy nikon d50-t, elsõ komolyabb fényképezõ a családban, >edigital.hu<-ról lett rendelve, kitobival együtt 154 ezer (most), én eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve. picivel többért lehetett volna még pana fz50 vagy picivel mégtöbbért egy canon 350d váz (és akkor még nincs hozzá obim)...szerintem ha nincsenek olyan magas igényeid, amiket csak a D70 tud kielégíteni, akkor a D50-n is érdemes elgondolkodni, és mondjuk vehetsz hozzá egy jobb objektívet a fentmaradó pénzbõl. (http://www.karas.hu -> a srác egy kitobis Nikon D50-el fotózik...nem csak a gép számít ;-)...)
olympust szerintem se, a canon vs. nikon témát nincs értelme felhozni, de mindeképpen érdemes kipróbálni elõtte a kiszemelt gépeket, lõni pár tesztfotót, aztán amelyik jobban tetszik. egyikkel sem foghatsz igazán mellé.
Írta 2006. október 25. - 17:41

Nem az idõ a gáz. Hanem h ki hogyan használta. Az általad felsorolt gépeket nem örökélet+1napra tervezték korántsem, de nagyon szép példányokat adnak el jó áron. Legegyszerübb megnézned h mennyire kopottak a gombok, a bajonett és legfõképp jól megnézed h kitõl veszed és elfáradsz egy márkaszervízbe bevizsgáltatni, h mégis hány milliárd expo-t nyomtak belé. Sztem fontos még h ki hány akksit, szoftvert ad hozzá stb..
Anno a d100amat vettem használtam, szép volt jó volt, de az mostanit már boltból vettem, mert a garanciát megérdemlem
Anno a d100amat vettem használtam, szép volt jó volt, de az mostanit már boltból vettem, mert a garanciát megérdemlem

Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. október 25. - 17:23

tomidny: gratulálok!
jábor: olympust ne vegyél szerintem. A maradéknál meg izlés kérdése..
jábor: olympust ne vegyél szerintem. A maradéknál meg izlés kérdése..
Expinálom a pinarámát.
Expinálom a pinarámát.
Írta 2006. október 25. - 15:42

Nah, addig öregedett (3 éve vettem), hogy a vaku érzékelõje bemondta az unalmast, és mindig nagyot villant. Persze rekeszeléssel, meg záridõ csökkentéssel kb. lehetett kezelni problémát, de azért ez mégsem az igazi megoldás. A javítás kb. 25-30e lett volna.Én már egy éve nem tudom mit vegyek, az S5000-em meg egyre öregszik...
Ezért ma vettem egy ilyet: S6500fd
És most örülök, mint majom a farkának

Írta 2006. október 25. - 13:00

Canon Eos 350D v. 300D
Nikon D70
Olympus E300 v. E500
Tudom nemrégiben írtak t.reflexes gépekröl a DFM-ban de kiváncsi lennék a ti véleményetekre, esetleg használ/használt v.meikõtök ilyen gépet, vélemények, tapasztalatok ?
Nikon D70
Olympus E300 v. E500
Bükki Bringa Barát
Bringáim
Írta 2006. október 20. - 10:04

én innen vettem az ecsetet:
eBay
nekik van egy jó kis leírásuk arról, hogy mire kell figyelni, és hogyan érdemes tisztítani a szenzort: [link] - angol
Itt pedig egy magyar leírás a Sensor Swab-rõl. (a folyamat hasonló az ecsetnél is): [link]
én viszont ezek ellenére sem vagyok híve az otthoni tisztítgatásnak, ha kisebb gond van, az PS-al szépen korrigálható, ha meg sok és makacs a kosz (és nem jön ki a fecskendõtõl), plusz valaki nem biztos magában akkor inkább szervíz.
eBay
nekik van egy jó kis leírásuk arról, hogy mire kell figyelni, és hogyan érdemes tisztítani a szenzort: [link] - angol
Itt pedig egy magyar leírás a Sensor Swab-rõl. (a folyamat hasonló az ecsetnél is): [link]
én viszont ezek ellenére sem vagyok híve az otthoni tisztítgatásnak, ha kisebb gond van, az PS-al szépen korrigálható, ha meg sok és makacs a kosz (és nem jön ki a fecskendõtõl), plusz valaki nem biztos magában akkor inkább szervíz.
Írta 2006. október 19. - 23:06

Köszi akkor egy ilyen ecset is megvételre fog kerülni!és ezzel akkor szépen "letörölgetem" a szenzort? nem kell rá semmi? m.m.-ban beszerezhetõ ez? v vmi komolyabb fotósbolt?jah vszinû a tükör is piszkos azt érdemes lefujkálni, törölgetni?
elõre is köszi:
Vitya
elõre is köszi:
Vitya
Írta 2006. október 19. - 22:38

sûrített levegõt mint a tüzet, úgy kerüljétek. Belekerül a palackba/csõba valami sz.r, azt jó nagy nyomással rányomja a szenzorra (illetve nem is arra, hanem az elõtte lévõ üveglapra, merthogy azt tisztítjuk), aztán sose jön le...
Ha kicsi a kosz, akkor helység (pl. fürdõ) pormentesítés (=jól bepárásít, aztán vár kicsit), gépet fejjel lefele, tükör felcsap (feltöltött akku!!!), majd körtefecskendõvel fujkálni.
Ha kicsit több a kosz, akkor rá lehet segíteni kimondottan erre tervezett ecsettel. (3e Ft körül van, szárazon tisztít).
Ha még több a smötyi, akkor Sensor Swab.
Ha reménytelen a szenzor vagy a gazdája akkor szervíz.
Ha kicsi a kosz, akkor helység (pl. fürdõ) pormentesítés (=jól bepárásít, aztán vár kicsit), gépet fejjel lefele, tükör felcsap (feltöltött akku!!!), majd körtefecskendõvel fujkálni.
Ha kicsit több a kosz, akkor rá lehet segíteni kimondottan erre tervezett ecsettel. (3e Ft körül van, szárazon tisztít).
Ha még több a smötyi, akkor Sensor Swab.
Ha reménytelen a szenzor vagy a gazdája akkor szervíz.