Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Please log in to reply
5372 replies to this topic

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts

Ha csak a buta pormentesítõ miatt ejtetted, akkor nem néztél elég rendesen utána. Sztem sokkal többet számít, hogy stabilizált a gépváz, idõjárásálló, 100e expora van optimalizálva a zárszerkezet, régi filmes optikák felrakhatók rá, képminõség RAW-ban a félprofi D200 közeli.

pedig tény, hogy a pormentesítõje inkább árt mint használ de ezen most itt nem veszünk össze ;o) a d80 képminõsége is ott van a d200 közelében, sõt ha jól tudom az azonos ccd mellett a képfeldolgozó rendszer is ugyanaz. fogásra pedig erõsen jobb a d80 nekem és az sokat számított. nálam sok apró dologban lett még nyerõ de a k10d-re sem tudok sok rosszat mondani.
aláírás szerkesztése

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

APS-C van szinte, minden DSLR-ben kivétel a Canon és Nikon teljes formátumú modelljeit. Az elnevezés nem típusra vagy technológiára csupán a szenzor méretére vonatkozik. Amit DSLR-nél csak a Canon használ az a CMOS szenzor.

A CMOS-ra gondoltam, köszi a kijavítást.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

nem rossz az a k10d de én azért ejtettem mert a visszajelzések szerint a ccd tisztító rendszere gyakorlatilag nulla. sõt. akkora bukta mint a canon 400d tisztogató, pontosabban por-begyüjtõ rendszere, ami a gyors ccd rezgés miatt "feltöltõdik" és vonzza a port. errõl sok helyen olvasni. bukta marketingfogás mindkét gépnél. pedig sok dologban jelesre vizsgázott nálam is. pl példás a képminõség. nem hátrány a por és cseppálló váz sem.

Ha csak a buta pormentesítõ miatt ejtetted, akkor nem néztél elég rendesen utána. Sztem sokkal többet számít, hogy stabilizált a gépváz, idõjárásálló, 100e expora van optimalizálva a zárszerkezet, régi filmes optikák felrakhatók rá, képminõség RAW-ban a félprofi D200 közeli.

Tüzes Paripám

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

A mai DSLR, CCD piacon 2 nagy gyártó van a Sony és a Canon(utóbbi nem is CCD, hanem APS-C). Az utóbbit csak Canon gépekben találni

APS-C van szinte, minden DSLR-ben kivétel a Canon és Nikon teljes formátumú modelljeit. Az elnevezés nem típusra vagy technológiára csupán a szenzor méretére vonatkozik. Amit DSLR-nél csak a Canon használ az a CMOS szenzor.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

ccd markaja szempontjabol velemenyek?

ki melyik gepbe kitol honnan?

A mai DSLR, CCD piacon 2 nagy gyártó van a Sony és a Canon(utóbbi nem is CCD, hanem APS-C). Az utóbbit csak Canon gépekben találni, Sony-t használ a Nikon, Pentax, Sony. Ugyanaz a CCD van a D200/D80 párosban, mint a Pentax K10D gépekben is. Nincs nagy minõségbeli és képminõségbeli különbség, csak technológiai. Elsõsorban a képalkotó algoritmusokban van különbség gépek között (ezért kell RAW-ban fotózni). Létezik még CCD-je a Fuji-nak (asszem) és egy egészen más, forradalmian új megoldása a Sigmának, aminak vannak gyerekbetegségei.

Tüzes Paripám

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ccd markaja szempontjabol velemenyek?

ki melyik gepbe kitol honnan?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
nem rossz az a k10d de én azért ejtettem mert a visszajelzések szerint a ccd tisztító rendszere gyakorlatilag nulla. sõt. akkora bukta mint a canon 400d tisztogató, pontosabban por-begyüjtõ rendszere, ami a gyors ccd rezgés miatt "feltöltõdik" és vonzza a port. errõl sok helyen olvasni. bukta marketingfogás mindkét gépnél. pedig sok dologban jelesre vizsgázott nálam is. pl példás a képminõség. nem hátrány a por és cseppálló váz sem.
aláírás szerkesztése

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Nikon D80-at.Mi a véleményetek a két kit obihoz?
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70m
AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135m
Én kezdõként jobban húzok a 18-135m- hez,de a profibbak biztos a 18-70 ajánlanák.Melyiknek szebb a képe?Bár gondolom a 70m -é.De mennyivel?
Melyiket tudnám jobban kihasználni,mint kezdõ?Leginkább természet,táj,sport fotózásra használnám.Esetleg jobban járnék a vázzal + egy másik obival?Milyen obit ajánlanátok?

Én is sokat nézegettem a D80-at, már majdnem meg is vettem, mikor új versenyzõ tûnt fel a láthatáron. Õ Pentax K10D. Hosszas vívódás, és hasonlítgatás után, a Pentax mellett döntöttem, és nem bántam meg. Jóval többet tud mint a D80, s a sok szakember sem tévedhet, akik már 3 díjal is elismerték képességeit.
Most lehet azzal dobálózni, hogy nincs hozzá 100 objektív mint az agyonmarketingelt 2 nagyhoz, de az emberek nagy részének nincs is szüksége csak pár nagyon jó darabra, ami nem kerül csillió pénzbe. A Pentaxnak van pár jó optikája digi vázra, ami pont elég, s a régi filmes optikák, amik verhetetlenek voltak a maguk idejében azok mind jók hozzá, s elérhetõ áron meg lehet szerezni. Egy majd 30éves Chinon 135 /f2,8 olyat rajzol a CCD-re hogy besz...ás. Ráadásul már ez is stabilizált, hisz a váz alapból tudja, akármit raksz rá. És pentaxból is létezik nagy fényerejû "ágyúcsõ" méretû 600-as tele igaz majd 2000€-ért.
Persze ha már van Nikon lencseparkod akkor nem érdemes váltani, de ahogy olvastam kittobival vennéd. Namost a Pentax kittobija az egyik legjobb a piacon, igaz csak 18-50-es. De fele árban van a 18-70-hez képest.
Nem akarok vitát szítani de kategóriájában verhetetlen, sõt túl is mutat azon. Ja és olcsóbb is mint a D80.

Tüzes Paripám

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Átlagos amatör objektívek felbontása 40 lpm profi objektíveké pedig 50 felett. Részletkinagyított tesztképeken rögtön látható a különbség de nem is igazán kell nagyítgatni. Egy "L" objektívvel készült kép egyszerüen élesebb és részletgazdagabb.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
no hat olyan dolgokat ertek en, hogy gyorsabb a kokusz meg finomabban forog meg nagyobb fenyereju.
ezek 'kezzel' foghato dolgok

de amikor elkezdenek az obi keperol beszelni akkor azert furan allok.
mer hogy sz@r kepet ad meg ugy...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Tegnap én is ezzel szembesültem, amikor nem az L-es obimmal kellett dolgoznom. Még az élesnek látszó képek sem élesek, ha laposan megvizsgálom, holott tudom, hogy az L-essel az szokott lenni a hasonló helyzetben.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

szal aki megtudja mutatni a kitobi hatarait
mellette mutatva, hogy az egy jobb obival megoldhato.
na az igen!

Én nem képben, gyorsaságban találtam különbséget. Az "L"es objektívvel talált fókuszpontot a váz és követni is tudta, az elvileg jobb fényerejû nem "L"es meg csak kereste-kereste a téma meg közben bekanyarodott.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
miben nyilvanul meg az, hogy egy obinak jo kepe van oder nem
korabban volt egy probalokozasunk ennek megvilagositasara a setet pogany fejemben.
de nem sikerult.

szal
egy szar kitobival meg kiba nyalcsorgato jo obival ugyanazt a temat kene fotozni, hogy lassam mi az amiert lovet adok /vagyis ti/

szal aki megtudja mutatni a kitobi hatarait
mellette mutatva, hogy az egy jobb obival megoldhato.
na az igen!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
nekem 18-135 van a d80-hoz. amúgy gyakorlatilag nincs különdbség képminõségben a két kitobi között.
esetleg még egy fontos dolog ezekkel kapcsolatban (mert pl a mûanyag bajonett szerintem utolsó szempont egy objektívnél...), hogy a 18-135ös 70mm-en már f5.6-on van, a 18-70es 70mm-en pedig f4.5-ön!
aláírás szerkesztése

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Köszi srácok!Utána nézek a Sigmának is!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Az eredeti kérdés természetesen nem ebbe esik bele ( én ott a 18-70re szavaznék, nagyon jó objektív az. )
Biztos jó a 18-200, hogy mindent lehet vele csinálni, de sosem vágynék rá...inkább egy alap 50es jó fényerõvel..hozzáállás kérdése..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

izlések és pofonok.. ;)

Szerintem az eredeti kérdésfeltevés nem ebbe a kategóriába tartozik. Csodát egyiktöl sem lehet elvárni de szerintem bármelyik kielégíti egy amatör igényeit.
A Sigma egyszerüen többet nyújt a 18-200-as zoom tartományával. Ezt az objektívet tanácsomra már több ismerösöm vette és mindegyik boldog vele.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
ok, köszi. .. derék :D

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
svenk: egy kameramozgás neve, tengelykörüli fordulás...én meg ma reggel óta fenn vagyok ..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
srry.. svenk
fáradt vagyok már..:D ma reggel óta kint voltam a hegyen..