Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Digitális vs. hagyományos fotózás

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5372 hozzászólás a témában

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Ugye a dilemma az, hogy megér-e közel dupla árat (használt 20d/30d vs. új 20d) ill. fele tudást ugyanazon az áron (350d vs. 20d) az egyéves gari, vagyishátugyebár-e.

Canonéknál abszólut nem tudom, h mit tudnak a gépek és h mennyiért..még a 400D-t is belevehetnéd a sorba, kizárólag markolattal együtt! ..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hol veszel uj 20d-t?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Köszi Tommas, én is kb. ugyanerre gondolta, amiben megerõsítettél.

Errõl az egyrõl esetleg tudnál még bõvebben?

meg létezik a használtpiac is..

Ugye a dilemma az, hogy megér-e közel dupla árat (használt 20d/30d vs. új 20d) ill. fele tudást ugyanazon az áron (350d vs. 20d) az egyéves gari, vagyishátugyebár-e.

Aktuális civil

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

vajon milyen aron adna el egy 30d tulaj a gepet ha mar keznel van mindket 1d-je?

khm...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Zap váltani szeretne és van pénze, így fölösleges lépcsõ lenne neki sztem a fennt említett páros..

A d40-t személy szerint azért nem ajánlom, mert nincsen benne af motor..ez sokaknak nem fontos..csak az SWM jelzésû nikon objektívekkel megy, ami megint sokaknak jó, de aki egyszer csak észbe kap, h szeretne jó objektívet, nem csak ami kit-ben van és nincsen csillió pénze, akkor elég nehezen tud választani majd. Hiszen pl. ott a faszányos 50mm 1.8 ami olcsó, baromi jó képe van, fényereje király, de nem tudod majd használni a 40esen....és a lista a végtelenségig sorolható..

Nem kell feltétlen DSLR géppel rohangálni és van akinek elég a 40es tudása...a választás szabad...meg létezik a használtpiac is..
Expinálom a pinarámát.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

ha van pénzed és tényleg kell 20d/30d..aztán majd veszel hozzá rendes objektíveket akkor nincs más választás..

nikon d40/canon 350d párost messzirõl kerüld szerintem..

Hello. Kifejtenéd, hogy miért érdemes kerülni az említett gépeket? Engem fõleg a D40 érdekelne. Elsõ digitális tükörreflexes gépem lenne, nem vagyok teljesen láma a fotózás terén, de digit slr-rel még nem fotóztam. Sajna nem vagyok túlságosan eleresztve birodalmi váltók terén, így sokat számít az ár is.
Na meg ha megvenném a D40-et, venni kell hozzá kártyát is (sajna csak xd van itthon, azt meg ha jól tudom nem kezeli), nem ártana egy állvány is, táska szerencsére van, szóval mindjárt nem annyi az annyi.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Szia Zap!

Holnap jön meg a 40D-m így a 30D már a harmadgép szerepét venné át, amire semmi szükség így eladósorba kerül néhány objektívvel együtt. Ha érdekel jelezd privátban.

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
ha van pénzed és tényleg kell 20d/30d..aztán majd veszel hozzá rendes objektíveket akkor nincs más választás..

nikon d40/canon 350d párost messzirõl kerüld szerintem..
Expinálom a pinarámát.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Szóval most, hogy tönkrement a gépem és rá lett mondva az Ámen, elkezdtem számolgatni, és rájöttem, hogy annyira nem is cseh a helyzet. Van úgy max. 150e Ftom, és nézegettem az eBayt, 100e körül lehet 20d-t venni, még párhónap garanciával, meg 30d is van 150 alatt. Ezek meg azok a modellek, amirõl megjelenésük óta álmodozok.

Prok és kontrák kellenének nékem. (Mindenképp SLR kéne, obik meg majd sorjában.) Ameddig eljutottam az az, hogy egy újra is csak 1 év gari van, ha tönkremegy utána, ugyanúgy szopás és 200+t fizettem érte (Amennyit ugye amúgy nem is tudok. :)). Vagy szálljak lejjebb: Nikon 40es, vagy 350 újonnan, is ez az árkategória, csakhát ezek azért nem 20d/30d...

Aktuális civil

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Némi infót szeretnék kérni:
van egy Kodak z740-em, eddig hiba nélkül mûködött, de most teljesen sötét képeket csinál félhomályos fényviszonyok mellett.Zárt helyen a vaku mellet nincs probléma, de az utcán teljesen besötétíti a képet.A gép lcd-jén még jók a képek de utánna már nem.
Valószinüleg szerviz lesz a dologból, de jó lenne ha némi infóval tudnám leadni a gépet.

Esetleg tapasztalat?

Elõre is kösz.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
karakoram,

igen, köszönöm szépen, minden rendben volt a képpel. :) gyönyörû hely, remélem egyszer én is ejlutok oda..;)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.572 hozzászólás
Tulajdonképpen nem off mert fotóról szól a téma, bárki megnézheti (a képet Izlandon készítettem):
DaveRider: Megérkezett hozzád a kép, amit kértél tõlem?
Mindegy, innen le tudod tölteni (3872*2592!!!!): http://www.sonyszalo...es/DSC02304.JPG

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
fuji 6500fd-t tényleg kivonták a forgalomból vagy mi? pedig karácsonyra ilyet szerettem volna..:(

vagy most ez a 18xos zoomos 8000fd van helyette? olyat nem veszek, láttam már pár képet a 18xo-s olympustól, hát nem gyõztek meg.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Kösz a picasás tippeket, jó lesz!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Hát persze hogy redeye-nál kettõt vakuzik de nem azzal használom a slave-t :D azért ennyire hülye még én sem vagyok
M-be fotózok, vagy S-be

szóval megnéztem alaposan és bizony kettõt vakuzik. :( pedig manuális a fehéregyensúly, fókusz, rekesz, záridõ, vaku, minden. Amúgy a fénymérés average. Az elsõ villanásnál villan a slave vaku is, és a gép ilyenkor még csinál egy mérést (miért ha minden manuaáli ? :wtf:) és átállítja a beállítást ezért a kép alulexponált lesz. szerintem. Semmilyen beállítással nem mûködik eddig.. már mindent kipróbáltam :(

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

A fuji szerintem egyet vakuzik

Akarsz fogadni? Red Eye Reduction és egy szem a jele.
Mondjuk van néhány tized másodperc szünet a két villanás között, de ki tudja. Esetleg még a Slow syncron-nal kéne megpróbálni.
Amúgy milyen módban próbálod? M, S, vagy P?
És a fénymérés milyen állásban van? Spot, Multi, vagy Average?

Az objektív az biztos, hogy nem takar be a vakunak (kivéve, ha 15cm-re akarsz vakuzni). A 28-as látószög miatt meg nem hiszem, hogy elõtétet raktál volna rá.

És az a másik dolog, hogy azért villan kettõt a vaku, hogy azzal állítson be dolgokat, hááát nem hiszem, hogy a kompakt gépekre jellemzõ. Inkább a profibb tükörreflexes gépek tudnak ilyet jó vakuval. A kompaktot a vörösszem miatt vakuznak kétszer.
Túl közel van az optika tengelyéhez a vaku, ezért visszatökrözõdik a szemfenékrõl a fény. Az elsõ villanás hatására összehúzódik a pupilla, és a másodiknál már kevesebb fény fog tükrözõdni.

A bridge gépeken már távolabb van a vaku, ezért buliban nem lesznek "nyuszik" az emberek, de ha távolabb embereket fotózol, akkor megint elõjöhet a vérben forgó szem.

Én még mindig arra gyanakszom, hogy ennek a cuccnak elég nagy a késleltetése. Nemhiába nem is írják sehol, hogy mennyi, pedig elég alap dolog lenne...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
ilyen is van

"Veszti, Tuci, András:
A következõ a probléma:
Nagyjából minden digit gép vakuja kettõt villan. Az egyikre a méréseket végzi el a másodikra exponál, tehát a gépcsere nem lenne jó megoldás. Van azonban olyan vakuja pl. a Fotoplusznak (Soligor) ami slave-ként is müködik. Ez azt eredményezi, hogy az elsõ villanást figyelmen kivül hagyja és a másodikra villan el a második vaku.
Használtam olympust és ez egy tökéletes megoldás, teljesen jól müködik. A géped nagyon jó kis verda egy tizest megér mellé egy ilyen vaku. ( A manuális beállitás sajnos nem oldjy meg a problémát )"

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
na ezt találtam.. nem pontosan értem de a lényeg hogy nem a szinkronnal van a baj. Azt írták még hogy ha teszek egy kis tükröt a beépített vaku elé az megoldja a dolgot.

A fuji szerintem egyet vakuzik

A kulcsszó: http://www.google.hu...G=Keresés&meta=

Problems With Using Slave Flashes on Compact Digital Cameras

Posted by larrylohrman on 22nd August 2006
Feltöltött kép
Recently I was rummaging through my old film camera gear and ran across my old Nikon SB-26 flash unit that I used to use with my Nikon 6006 film camera. While thumbing through the manual I noticed that it has a slave mode where light from another flash can be used to trigger it. I decided to set it up and try to trigger it with my CoolPix-4300. I a post back in February of this year I recommended using a slave external flash unit when you are using a compact camera that doesn’t have a hot-shoe for an external flash unit.
It turns out there are serious problems with this technique. Virtually all compact cameras need a wide-angle converter to get a wide enough angle of view (Kodak V570 is the only exception I know of) for interiors and it turns out that wide-angle converters block the built-in flash and make a nasty shadow in the image (see the image above). The built-in flash triggers the slave flash OK but there’s not much you can do about the shadow. The image below is what results when you take off the wide-angle converter- the slave flash illuminates the room beautifully but the angle of view is not wide enough for a pleasing interior shot.
Feltöltött kép
I doubt if this is a problem unique to my CoolPix-4300 and WC-63 wide-angle converter. I believe the conclusion is: Don’t expect to use a built-in flash unit to trigger a slave flash unit when you are using a wide-angle converter. To state it differently, if you’re going to use an external flash unit with a compact camera that requires a wide-angle converter you need to have make sure an external flash can be fired on a hot-shoe or with a PC sync cord without the built-in flash firing. At this point, without doing some research, I’m not sure if there are any compact cameras that work well with external flashes!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Izé. Mekkora a késleltetése annak?
Esetlek próbáld meg vörösszemes vakuzással. Akkor villan a vaku egy kisebbet a nagy villanás elõtt. Hátha annyi idõ elég lesz neki...
A Soligor hasonló célú vakujánál lehet néhány dolgot állítani, hogy mikor villanjon. Pedig a Soligor cuccok általában ilyen játszós dolgok...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
dejó most már 40-ednél sem megy... 60ad nem, 125öd nem.. semmi
Mi a tököm van? :wtf: nagyon durván paranormális.. tök mind1 milyen szügekbe vakuzok sötétség van