Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

32 vagy 36 küllõs kerék?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
160 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Semmi köze nincs a centrírozáshoz annak, hogy milyen vastag küllõvel van fûzve. A vastagság a küllõfej (ahol az agy pereméhez kapcsolódik) erõsségét befolyásolja, na meg az árát. (gonolok itt a 2/1.5/2-es küllõkre)

Ettõl függetlenül én is a 2.0-ásakat ajánlom. Stabil, van benne anyag, stb.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
2,0-ás DT, vagy Sapim. A márka szinte mindegy csak 2.0-ás (vagy nagyobb ha nem csak cc-zel) legyen. 1.5-öst, 1.8-ast, és húzott küllöt szerintem semmiképpen ne használj, mert hetente kell majd centíroznod.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Sziasztok!

Ha már küllõs topic és én hoztam létre,mondjátok már meg nekem,hogy össztelós túragépbe a 32 lukas ;D kerekeket milyen küllõvel fûzessem,ami a legjobb lenne?
80 kg felett vagyok általában...
a kerék valszeg mach1 tequila lesz,vagy valami hasonló,az agyak meg Zoggie ipari csapágyasak.
Tehát?

Üdv.

kean

kean

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Neked is beesett a lanc a kullok es a fogaskoszoru koze? Velem ez a regi kerekemmel fordult elo, raadasul a szlalom palyan a kapolna utan :) kb 20 metert tettem meg igy, ket kullo egybol kitort es vagy 5 megserult azon kivul, ugynez mamuttal, de a regi valtoval, egy kullos se serult, de ez a kulloknek koszonheto :) amugy minden felni tojas lesz, ha nem megfeleloen feszes a kullo, vagy netalan tul feszes :)

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Én feszegettem egy picit a mammut határait.. (Elõzmény, egy régi láncleesés picit megreszelhette a küllõket - ez csak gyanú) Kb 80 centirõl vízszintesre, vagy 5 küllõ tört ki, és azóta is 1 cmes tojás van a mammutban... ::)

kean

kean

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Nem, csak probaltam feszegetni a hatarokat, de nem talaltam oket :))

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Kean! Te valami gyárnak a tesztpilótája vagy? ;D ;D

kean

kean

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
A mammothot eleg nehez felutni, en direkt raugrattam a padkara 40nel es meg ra is segitettem, de nagy kopp, aztan semmi: ebben a belsonek is nagy szerepe van, mivel nem csipodott ki, hala a Maxxis tervezoinek :))

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Haverom nemreg tort! el egy Rigida DH 30 ast...
Pedig nagy Alfoldon nem is igazan tudom hogy szedhette szet ;)
Pedig abban aztan volt anyag :)))

A masik meg hogy minden felnit fel lehet utni, ugyhogy erdemes a kulsokre ugyelni, meg a nyomasra, nameg a technikara :) Mert mit er egy XXE Ft os felni, ha kap egy sziklat telibe...

kean

kean

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Hi!

En most epitettem uj kerekeket, mert a hatsobol, ami 32 lyukas volt, kiszakadt a kullo, a szegeccsel egyut :))

A boltban egy SUN Mammoth-ot vettem elolre meg hatra, mind a kettot Sapim kullokkel es mind a kettot Deore aggyal, de elolre Tarcsas agyat vettem, a ketto kb 34e Ft volt fuzessel. Belsonek mindenkeppen Maxxis DH belsot vegyel, de csak 2.3 feletti kulsokhoz jo, igaz, 2.5 fole javasoljak.
Nem egy olcso felni, de magyon massziv, bar a 750g-javal nem egy CCs felni, foleg DHra ajanljak
http://www.sun-ringl...ges/mammoth.jpg

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ezt nem igy kell nezni.
Nehez a rhyno? Mihez kepest?

CC versenyre tenyleg, de szerintem ez nem kifejezetten az a felni.

Gurulgatni meg szerintem pont jo :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azért 565 gramm már kicsit sok...megjegyzem, hogy gondolkodhatsz Ritchey-ben is, a Comp mindössze 450 g és 3000 körül van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
A Rhyno Lite 565 gramm.
Fekete, köszörült oldalfal, duplafal, szimplán szegecselt.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Itt egy kep a kerekrol, hogy lasd hogy is nez ki.
Fekete felni meg egy fekete agy ;D

http://morpheus.pte..../magura/z_s.jpg

bocsesz, hogy módsítottam, de nem volt jó a link

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Nem tudom mi a sulya a SUN R L nak. De ennel nehezebbet nem hinnem hogy hasznalni kene CCre.
Tul kepp en arra hasznalom, sot versenyezni is kivanok vele.

A gumi formaja mindenkepp megvaltozik, ha szelesebb felnit raksz fel. Ez nalam problema is volt. Masik profilu gumit kellett feltennem /a Mobsternek pont rossz helyen volt a butyke es mar nagyon kicsi volt a hely/ egy Z max szemelyeben.

A Rhino szegecselt, duplafalu. SAP 2,0 val fuzve megfeleloen merev. Jah es a Zoggie nak magasabb a kullopereme mint pl a regi Shimano agyaknak, igy rovidebb kullovel talan meg merevebb. Viszont lehet hogy nehezebb?? Le kene merni.

Mindenesetre en is ugy gondoltam hogy nem szamit az a par gramm... de sok par grammbol 'nehez' ;) bicaj lesz. Most mar megintcsak konnyebbet szeretnek, de ez sulyos 10Ekkel jar :-((( Egy ideig lehet hogy nem lesz mas.
Persze akkor gyorsan kellett vmi jo, es hat ennel olcsobban ezt nem igen lehetett meguszni.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Köszönöm neked is Tom,

Nem versenyzek,s nem vagyok grammhuszár sem,nem érdekel különösképp a súly.
A Rhinolight felni érdekel,mert jó árban van,csak eddig nem tudtam róla semmit.Szegecselt vagy nem?
És tényleg a szélesebb felni a ballonosítja a gumit?
Annak én külön örülnék...

Üdv.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Latom SUN felniken is meg Zoggie agyakon is filozol...

Most perpill Zoggie agyakat hasznalok /tarcsas 36luk/ Rhyno light tal + Alexrims g3000 rel.

Nos ezek az agyak szerintem nagyon megerik a penzuket, ha nem kell tarcsas akkor meg meginkabb. Csupa fem, iparis, eleg erosnek tunik fel ev hasznalat mellett.
A hatso kerek /SUN/ nagyon merev oldaliranyba /3x ttel/.

Az elso is jo /4x/.
Egyetlen hatranya hogy ez mar kicsit nehez, foleg CC re.
Igy ha arra /IS/ kell, akkor valassz masikat. De az biztos 2* ennyibe fog kerulni ugyanilyen erosseg mellett.

Ha edzesre kell akkor OK, vagy ha picit duajkodsz.
De ha profibban uzod /verseny/ akkor min agybol vegyel konnyebbet /NE gyengebbet/. Most en is erre gyujtok, de csak az agy lesz vagy 60E. :-(
Ha meg CC versenymasina lesz akkor 400g os felni + fasza agy, de arra vigyazni kell, es termeszetesen avval inkabb csak gurulni kell...

Hogy 32 v 36? NemTom. En is ezen filozok hogy elsokereknel atterek a 32 re.

Jah a SUN nal szamolj avval - foleg ha CC vazad van-, hogy a 28 mm megdobja a gumi ballonossagat es kisebb lesz a hely a sarnak.

A Panther olcso es eros felni, de max vekonyabb de nem hinnem hogy konnyebb mint a SUN R L.

Egyebkent en is 80-82-3 kg vagyok. Nekem ennel erosebb perpill nem kell (street,lightos ugrabugra,vegyes hasznalat), valoszinu neked sem amire hasznalni akarod.
A Ditch Witch mar 'tul eros' volt, persze gyakorolni jo :)
Ha ennel merevebb cucc kell, akkor mar ugyis az ember atutos agyat vesz, meg duplavallas telot, avval szerintem sokkal tobbet lehet dobni az egesz cuccon.

Osszegezve: Ha nem szansz 100E et egy par kerekre, akkor ajanlom a SUN felniket, a Zoggie, regi RC,LX XT, ujXT agyakat.
A Sachs + mars szerintem nem olyan nagy dobas.
Ennel olcsobban jot nem tudsz venni.
Hacsak nem nezel valami regi iparis /YASEC/MAVIC/ agy utan egy uj v regi felnivel ;)

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
a topic temajahoz: a 28-as ;D ;D persze outinal

Tapasztalataim szerint a Mach 1-es felnik nagyon jok ,viszonylag birjak jo az ar/ertek aranyuk. Ha viszont van ra penz mindenkeppen a Mavic-et javaslom ,ugyanis messze jobb a Mach 1-nel. Konnyebb ,jobban birja es persze dragabb. Be is vallom ,hogy a kedvenc felnimarkam.
(Amugy a Mach 1-es felnik allitolag ugyanazon a gyartosoron keszulnek mint a Mavic felnik.)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Mach1 210el sokan triáloznak és jól bírja.
Én országútiztam Mach1 320-al.
Súlya 440g, ami nagyon jó, de v.mit valamiért...kellett centírozni, sokszor ütött itt-ott 1 kicsit.
És kanyarban érezhetõen "labilis" volt.
Aztán rákerült a futárbringámra, és az volt az egyiknek a halála...koccantam 1 autóval ,ami hatására a hátsó kerék a levegõbe emelkedett, velem együtt ,és visszaestem teljes súlyommal a felnire, de már oldalra dõlve, kb. 50cm magasból.
Gallyra ment.
Az elsõ azóta is jól mûködik, van benne 3000km, és 3-4 centír, de bírja a strapát, nap-mint-nap.

Ár/érték arányban szerintem legjobb ! ! !

Ennyi...béke veletek!

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Mach1 Tequila mennyira jó vétel?