Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

32 vagy 36 küllõs kerék?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
160 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

a Severe Condition nem hinném hogy CC agy ::)

ou, elnéztem, bocsi ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
bmx 48 kullo!
vagy regebben meg en is csinaltam a 36-bol 71-est
meg 28-bol 55-ost
nagyon keves felni van mamapsag hegesztve!
azt pedig nem lehet korrekten megmondani, hogy gyengebb egy 36-os felni.
de elsore hujeseg 'pontos j-vel'

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
na már ebben sem vagyok biztos - mégiscsak 1 rohadt küllõ, mondjuk végig 2.0, tehát A=pi*1^2, azaz 3.14 mm2, azaz F(határ) DT küllõ esetén olyan sok (kb 1800 N körül, azaz 180 kg), hogy tutira az agy megy hamarabb rommá (kiszakad), vagy a küllõfej törik le láncbeszállás/helytelen fûzés/helytelen agy-küllõhossz kombináció miatt... ::)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
több küllõ erõsebb kerék... legalább is ha minden mást azonosnak tekintünk... szerintem ez a lényeg ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

Hali! Nem tudjátok véletlenül, hogy Ricsi bátyó mi a halálért nem gyárt 36L SC és Pro gyakat? Van két 36L D321-em és most kénytelen vagyok lemondani róluk. Elég 32 db 2.0-ás küllõ állatkodásra? Nagyon gáz lesz a rugalmassága?

Azért nem, mert azok CC agyak, eme szakágban pedig a 32ly az altalánosan elgogadott.
Egyébként azzal a felnivel elég lesz a 32ly.

a Severe Condition nem hinném hogy CC agy ::)

Mike ne búsulj annyi jóféle agy van még ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

ezt Yasec mondta, hogy attól a 4 lyuktól gyengébb a felni? :o :o jézusom, még jó hogy nem csinál kerekeket, csak agyat. :o

Attól igen is veszít valamennyit a felni, de...
Na de ne fikázd a mestert és különben is csinál kerekeket is kérésre igényre...,
Istenem, tudni kell kereket készíteni, meg jó anyagot használni hozzá! ::)

-jahh szinte biztos, hogy veszít a felni ::), a BMX-esek is azért használnak valószínûleg 46 vagy tököm tüggya hány lukas felnit..., na mindegy.
-én nem fikázom félistenünket ::), csak ez esetben butaságot mondott, de lehet, hogy õ csak úgy tudja kifúrni a felnit, hogy gyengül, vagy rossz alapanyagot használ... ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Hali! Nem tudjátok véletlenül, hogy Ricsi bátyó mi a halálért nem gyárt 36L SC és Pro gyakat? Van két 36L D321-em és most kénytelen vagyok lemondani róluk. Elég 32 db 2.0-ás küllõ állatkodásra? Nagyon gáz lesz a rugalmassága?

Azért nem, mert azok CC agyak, eme szakágban pedig a 32ly az altalánosan elgogadott.
Egyébként azzal a felnivel elég lesz a 32ly.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
azért a hegesztés nem mindig erõsebb, mint a ragasztás...

OFF egyébként ennyire penge vagy ötvözetekbõl? azért kíváncsi lennék, érezni-e a különbséget a 7000,7005,7025,7075 között... ::)

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Mike:
-szerintem elég, csak a kiindulást a jó anyag minõséggel kezdjü, szóval a DT középháza táljáról indulj felfele küllõtnézni és meghálálja, a felni meg ne ragasztott legyen hanem hegesztett... lehet alu anyával is csak fûzésnél zsirozd be, vagy rézt

Hát mitnemondjak imádom aluból 7005-öst váznak de alkatrészeknek fõleg a 7075-öst.

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

ezt Yasec mondta, hogy attól a 4 lyuktól gyengébb a felni? :o :o jézusom, még jó hogy nem csinál kerekeket, csak agyat. :o

Attól igen is veszít valamennyit a felni, de...
Na de ne fikázd a mestert és különben is csinál kerekeket is kérésre igényre..., És olyan tuti a 32 küllûs Yasec kerekem elöl, amit személyesen a mester fûzött h. eddig még csak centrízozni sem kellett, pedig már több mint másfél éve megvan és nagyon durván lejtûzök. (Ez a kerék elött egy félévben két normál lx kereket is elhasználtam mert nem bírták) Úgy hogy hátsókerék is jön most majd tõle, csak készüljön el.

Istenem, tudni kell kereket készíteni, meg jó anyagot használni hozzá! ::)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Az én kérdésem: milyen a 4 küllõs kerék?
Mit bír ki?

Régebben volt egy-két ismerõsnek ilyen Spinergie kereke. A karbon technológia még nem volt kiforrott abban az idõben amikor kihozták ezeket. Egyszer csak a karbon "küllõk" kezdtek elválni az alu felnitõl. Mondjuk igen keményen gyilkolták a lefelékben és király is volt addíg amíg bírta.

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás

ez egy csucskategoriat gyarto ceg, a legalapabb is ~cc.70 E .. es ez nem az !

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 hozzászólás
Az én kérdésem: milyen a 4 küllõs kerék?
Mit bír ki?
Egyszer a bikemagba volt szó egy VOTEC f7-esrõl.
annak volt olyan kereke.Spinergy.
Mennyit kóstál egy ilyen kerék?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
;D ;D ;D

szerintem is csak "városi legenda"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
trialek meg meg is furjak a felnit!
es birja!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
neeem, én sem hiszem, hogy a 36-os erõsebb lenne a 32-esnél, legfeljebb tárcsfék esetén jobban kíméli a kereket a küllõkiszakadástól, de aki ilyen brutálisan fékez, meg is érdemli... :-\ (ugye 36 küllõ mégiscsak merevebb csavarásra mint 32 - természetesen 3 keresztes fûzéssel)

gyengül a felni? mégis mennyit? nem hiszem, hogy számottevõ, a felninek nem AZ a része az, ami merevíti a kereket...(sokkal inkább az oldalfal)

szóval 32 a tuti, akárhány kiló is vagy (na jó, mondjuk 100 alatt)

Octadrive

Octadrive

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Én tegnap voltam a Yasecnál kerék ügyben és volt nekem is egy ilyen butucska kérdésem h. a 32 és 36 -os küllõszám között mekkora a különbség, és a válasz:
- hát nem 4 küllõ
- de a felni a több juktól gyengül

A szomoru Tanulság: bár erõsíbb lesz attól a 4 küllõtül de gynegébb is a felni miat.
Ezért 32-s lesz nekem, ha majd elkészül és meglesz a lóvé.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Nekem is Sapim Laser 2.0-1.5 köllõim vannak. Jól bírják a strapát, mondjuk csak versenyre használom. Egy szezonon vannak túl és még nem kellett centrírozni.