Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2005. június 14. - 18:43
váltógörgõ, sor lánckerék, és a váltó is lehet, hogy idegesen fog viselkedni. Vegyél ki egy szemet addig amíg nem lesz ott az a gyûrû.
Ride everywhere.
.
Írta 2005. június 14. - 18:33
Szétbontottam a láncomat, elhagytam belõle egy "gyûrût", és anélkül raktam vissza. Ilyenkor minek lehet baja, a láncnak, v a fogassornak/lánctányérnak?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2005. június 14. - 09:52
ja
persze, sztem ugyanaz, gondolom amibõl a fékkarok is vannak, meg minden szar a sramnál
mellesleg ez egy jó mûanyag
persze, sztem ugyanaz, gondolom amibõl a fékkarok is vannak, meg minden szar a sramnál
mellesleg ez egy jó mûanyag
Írta 2005. június 14. - 09:49
Az anyagára gondoltam nem a széleségére.nem lehet ugyanaz, mert sûrûbben vannak a 9es soron a cuccok mint a 8ason
A sebesség mindent megold.
Írta 2005. június 14. - 09:46
nem lehet ugyanaz, mert sûrûbben vannak a 9es soron a cuccok mint a 8ason
Írta 2005. június 14. - 09:42
Szerintem ugyanazok a távtartók(kompozit). vannak benne, mert az 5.0 8-asban is ugyanolyan volt, mint a 7.0 9-esben. Azért nehezebb, mert acél zárógyûrû van rajta, nem aluminium.SRAM 5.0: A tányérkák közti távtartók anyaga is eltér, asszem. Az 5.0 nehezebb. Nekem 7.0 van, és nem jött le róla semmi 300 km után... Nem is tûnik kopottnak, pedig hajtom sárban eleget.
Tisztítás: Vedd le a láncot, és áztasd be sima motorolajba. Kb. 20-30 perc alatt fellazítja a szmötyit. Utána száraz ronggyal áttörlöd, és akár már kész is lehet. Ha igazán tartós kenést akarsz, akkor befújod speckó lánc zsírral, és utána újra áttörlöd. És ha már egyszer levetted a láncot, a hátsó váltót is kipuccanthatod..
Nekem elég nagy a súlyom meg a hajtóerõm ezért jön le nálam a felületvédelem.
A sebesség mindent megold.
Írta 2005. június 14. - 09:33
Nem nem. Õ csak munkába jár a kis Polarisével. csak néha az átkelõknél úgy száguld és ugrat le a járdaszegélyrõl, hogy majdnem szívrohamot kapok.:scared:
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...
Írta 2005. június 14. - 09:15
egy feleség? ihh. dörtös? frí? trákersapi? vaspeti?
Írta 2005. június 14. - 09:07
Jahh. Habár a feleségem 50 kg-jának elég a négyszögtengelyes is.Bár a városban közlekedve néha majdnem rosszul leszek olyanokat ugrat a járdáról. :clap:
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.
Írta 2005. június 14. - 08:58
Vagy okta, vagy isis De errõl is voltak már viták.
Írta 2005. június 14. - 08:38
Én most tesztelem az enyémet egy '05 LX-et STX láncterelõvel. a jobb oldalról a szerelõcsávó elmondása szerint nem rakta bele az egyik távtartót, mert akkor nagyon kiállt volna. Így sikerült pöpcre belõnöm. És el kell mondjam, hogy a négyszögtengelyes hajtókar után nagyon merev, nagyon király, habár nekem szar volt már a régi hajtókar. Amatõrként is érzem, hogy mennyivel több energiát tudok hazsnosan a hajtásra fordítani. Úgyhogy integrált tengelyes hajtókart mindenkinek.
Írta 2005. június 14. - 08:28
sztem ennyi, mer mást nem tucc vele csinálni. egy tonna zsír mindenhova aztán csók
viszont arra gondoltam hogy ezek szélesebbek mint amúgy, ez viszont nem okoz gondot a láncterelõk felhelyezésénél? Kilóz az annyira? Vagy a hajtókarok lógnak bejjebb mint a sima tengelyesek?
viszont arra gondoltam hogy ezek szélesebbek mint amúgy, ez viszont nem okoz gondot a láncterelõk felhelyezésénél? Kilóz az annyira? Vagy a hajtókarok lógnak bejjebb mint a sima tengelyesek?
Írta 2005. június 14. - 08:23
Az integrált tengelyek karbantartásához elég annyi, hogy bal hajtókar leszed, jobb hajtókar tengellyel kihúz, tengely megtöröl, "monoblokk" megtöröl, bezsíroz, tengely visszarak, hajtókar visszarak. Vagy kíván még valami extra dolgot?
Írta 2005. június 14. - 07:54
conor: akkor jól tippeltem, tegnap csak másfél órát szenvedtem vele. már akkora erõkarral dolgoztam, hogy át kellett mennem a másik szobába
Írta 2005. június 14. - 07:52
Írta 2005. június 14. - 07:50
Endroo: szervíz? nemááár:D
elõre(a villa felé) lazul mindkét oldalon
így a legegyszerûbb megjegyezni
(mellesleg ez a clockwise irány a meghajtás oldalon)
elõre(a villa felé) lazul mindkét oldalon
így a legegyszerûbb megjegyezni
(mellesleg ez a clockwise irány a meghajtás oldalon)
Autist Team:)
Írta 2005. június 14. - 07:48
ja, végülis 300 forintért kiszedik sztem
nekem nincs menet az egyik hajtókaromban ami a bal, és leszedte a csávó 600ér, pedig aszittem le kõ flexõni, de végül lejött
nekem nincs menet az egyik hajtókaromban ami a bal, és leszedte a csávó 600ér, pedig aszittem le kõ flexõni, de végül lejött
Írta 2005. június 14. - 07:45
így kell összerakni, akkor clockwise irányba kell kiszedni, nem? egyébként ha bármelyik irányba meg tudnám mozdítani állati boldog lennék úgy néz ki kivételesen szervízlátogatáson leszek
Írta 2005. június 14. - 07:30
ha távtartós, 73as monoblokkod van, akkor igen
nekem úgy rémlik hogy ccw kell kitekerni. de rá fogsz jönni ha elkezded:)
nekem úgy rémlik hogy ccw kell kitekerni. de rá fogsz jönni ha elkezded:)
Írta 2005. június 14. - 07:27
a mononak a hajtásoldali csészéje ugyebár fordított menetes, tehát óramutató járásával egyezõen tekerem kifelé? és az alatta lévõ távtartó helyére kell felszerelni a láncvezetõt?