Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
váltógörgõ, sor lánckerék, és a váltó is lehet, hogy idegesen fog viselkedni. Vegyél ki egy szemet addig amíg nem lesz ott az a gyûrû.

Ride everywhere.

.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Szétbontottam a láncomat, elhagytam belõle egy "gyûrût", és anélkül raktam vissza. Ilyenkor minek lehet baja, a láncnak, v a fogassornak/lánctányérnak?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ja
persze, sztem ugyanaz, gondolom amibõl a fékkarok is vannak, meg minden szar a sramnál
mellesleg ez egy jó mûanyag

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem lehet ugyanaz, mert sûrûbben vannak a 9es soron a cuccok mint a 8ason

Az anyagára gondoltam nem a széleségére.

A sebesség mindent megold.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nem lehet ugyanaz, mert sûrûbben vannak a 9es soron a cuccok mint a 8ason

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

SRAM 5.0: A tányérkák közti távtartók anyaga is eltér, asszem. Az 5.0 nehezebb. Nekem 7.0 van, és nem jött le róla semmi 300 km után... Nem is tûnik kopottnak, pedig hajtom sárban eleget.
Tisztítás: Vedd le a láncot, és áztasd be sima motorolajba. Kb. 20-30 perc alatt fellazítja a szmötyit. Utána száraz ronggyal áttörlöd, és akár már kész is lehet. Ha igazán tartós kenést akarsz, akkor befújod speckó lánc zsírral, és utána újra áttörlöd. És ha már egyszer levetted a láncot, a hátsó váltót is kipuccanthatod..

Szerintem ugyanazok a távtartók(kompozit). vannak benne, mert az 5.0 8-asban is ugyanolyan volt, mint a 7.0 9-esben. Azért nehezebb, mert acél zárógyûrû van rajta, nem aluminium.
Nekem elég nagy a súlyom meg a hajtóerõm ezért jön le nálam a felületvédelem.

A sebesség mindent megold.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Nem nem. Õ csak munkába jár a kis Polarisével. csak néha az átkelõknél úgy száguld és ugrat le a járdaszegélyrõl, hogy majdnem szívrohamot kapok.:scared:
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
egy feleség? ihh. dörtös? frí? trákersapi? vaspeti?

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Jahh. Habár a feleségem 50 kg-jának elég a négyszögtengelyes is.Feltöltött képBár a városban közlekedve néha majdnem rosszul leszek olyanokat ugrat a járdáról. :clap:
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Vagy okta, vagy isis ;) De errõl is voltak már viták.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Én most tesztelem az enyémet egy '05 LX-et STX láncterelõvel. a jobb oldalról a szerelõcsávó elmondása szerint nem rakta bele az egyik távtartót, mert akkor nagyon kiállt volna. Így sikerült pöpcre belõnöm. És el kell mondjam, hogy a négyszögtengelyes hajtókar után nagyon merev, nagyon király, habár nekem szar volt már a régi hajtókar. Amatõrként is érzem, hogy mennyivel több energiát tudok hazsnosan a hajtásra fordítani. Úgyhogy integrált tengelyes hajtókart mindenkinek.;) Feltöltött kép

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
sztem ennyi, mer mást nem tucc vele csinálni. egy tonna zsír mindenhova aztán csók

viszont arra gondoltam hogy ezek szélesebbek mint amúgy, ez viszont nem okoz gondot a láncterelõk felhelyezésénél? Kilóz az annyira? Vagy a hajtókarok lógnak bejjebb mint a sima tengelyesek?

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Az integrált tengelyek karbantartásához elég annyi, hogy bal hajtókar leszed, jobb hajtókar tengellyel kihúz, tengely megtöröl, "monoblokk" megtöröl, bezsíroz, tengely visszarak, hajtókar visszarak. Vagy kíván még valami extra dolgot?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
conor: akkor jól tippeltem, tegnap csak másfél órát szenvedtem vele. már akkora erõkarral dolgoztam, hogy át kellett mennem a másik szobába :(

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
okosság! megjegyezve:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
Endroo: szervíz? nemááár:D
elõre(a villa felé) lazul mindkét oldalon
így a legegyszerûbb megjegyezni
(mellesleg ez a clockwise irány a meghajtás oldalon)
Autist Team:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ja, végülis 300 forintért kiszedik sztem
nekem nincs menet az egyik hajtókaromban ami a bal, és leszedte a csávó 600ér, pedig aszittem le kõ flexõni, de végül lejött :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Feltöltött kép
így kell összerakni, akkor clockwise irányba kell kiszedni, nem? egyébként ha bármelyik irányba meg tudnám mozdítani állati boldog lennék :( úgy néz ki kivételesen szervízlátogatáson leszek

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ha távtartós, 73as monoblokkod van, akkor igen :)
nekem úgy rémlik hogy ccw kell kitekerni. de rá fogsz jönni ha elkezded:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a mononak a hajtásoldali csészéje ugyebár fordított menetes, tehát óramutató járásával egyezõen tekerem kifelé? és az alatta lévõ távtartó helyére kell felszerelni a láncvezetõt?