Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
8/9 sebessegben csak a fogaskereksort/lancot meg valtokart nem kell varialni, a tobbinek mindegy. hajtokarnak is, az elsovaltonak meg aztan foleg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A legjobb, ha minden 9 vagy minden 8-as rendszerhez való, akkor biztos nem lesz gond

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts
Váltó az SRAM lenne elöl-hátul. A gyártó szerint az 8-as rendszerekkel is kompatibis.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
de akkor elöl 8-as rendszerhez tervezett váltót kell feltenni, mert annak szélesebb a kanala

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Én azt hiszem elõl nem okoz gondot a 8-as lánc, hátul viszont igen

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 posts
A kérdésem az lenne, hogy egy új ('05 vagy '06) XT hajtókarra minden gond nélkül rámegy egy 8-as lánc? Nem okoz gondot az, hogy az már a hiper-szuper keskeny 9-es rendszerre van tervezve?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Felraktam a bicajra az új fogsort, meg új az láncot. Elöl, pénz hiányában nem tudtam még új tányérakat venni, de a váltó beállításáig feltettem a régi 6000kmt nyüstölt XTket. Nagy meglepetésemre patentül felfekszik rá a lánc. Amit elõtte használtam láncot, az vagy két centivel is hosszabb volt, azonos láncszem mellett. Számomra ez elképesztõ, sokkal kevesebbre tartottam eddig ezt az XT tányérakat. Azt hittem fel sem fog feküdni rá rendesen. Most megyek is és kipróbálom. Remélem nem lát senki az utcán, mert tuti még hülyébbnek fognak gondolni.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 posts

meg figyelj hoyg úgy nagyjából párhuzamos legyen a bicó síkjával.
ha lentebb v. fentebb van a váltótartó csavar helye az szvsz nem gáz (B-adjust)

Köszi a válaszokat és mellesleg boldog karácsonyt mindenkinek
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha extrém használatra szánod, rá merném mondani hogy igen, megéri.
1 csapággyal több van, erõsebb a tengely is
én ezt használom, és eddig nagoyn sokat kibírt!

puszti

puszti

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
értem, köszi..és szerinted érdemesebb lenne rákölteni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az SL és a DH a honlap tanulsága szerint egyedül a tengely anyagvastagságában különbözik, azaz az SL-be M15ös csavar van, míg a DH-ban M12-es.
utóbbi tengelye így akár erõsebbnek is mondható.
dhttp://www.csekert.hu/webset32.cgi?Cseke_Rt_@@HU@@220@@75324774

puszti

puszti

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
azt szeretném kérdezni h szerintetek melyiket érdemesebb megvenni a Truva GigaPipe Team-bõl : az SL vagy a DH változatot? és mennyi köztük egyeltalán a különbség? szal megérne rákölteni +4ezret a DH változatra?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
szép okfejtés.
ha akarod vedd. alattad bírni fogja, ha jól sejtem

itt senki sem használ olyan RF-t szal segíteni sem tudunk ebben.

sajnos

a mostani hussefelt meg...
mármint egyántalán nem olyan súlynan amit egyántalán érdemes megemlíteni
max pár finnyás dh-s nyavajog miatta.

az meg h valaki vmit nem tör el az semmit sem jelent.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
ok blazet nem veszek.. max idei hussefeltet..
race face xc vel mi a baj?? Ismerek valakit aki teszkó karral ugorja a bónusz nagyságú letöréseket, azzal dh-zik stb. És a hajtókar teljesen jól bírja. Akkor egy Race Face törik endútótól? Hussefelt jó, de drága és nehéz. Nekem meg nincs sok pénzem bringára. Telón meg nem fogok spórolni. Ha az a baj hogy az van rajta hogy XC attól még nem biztos hogy gagyi. Pl még jorus írta h:
A kerék esetében már a nevével hadi lábon álltam eleinte. XC, érted. Keskeny, 32 lukas, nem sok jót néz ki belõle az egyszeri "újságbaíró".
Aztán irta hogy félelmetesen jól bírta a strapát.. XC
akkor még Shimano derore LX. Elvileg Xc kar. gyakorlatilag dh-ra is használják.
Szerintem egy csomó dolog többet bír mint hinném. Pl az elsõkerekem fûzési mód és a felni alapján sem a legjobb, mégsem lett 8as benne amikor sajnos eléggé oda vágtam a földhöz..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem arra való.
ennyi
végy bármi mást, ez nem arra való

mindemellett végy akkor idei hussefeltet.
vagy bármit
blaze az TREKKING kar!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
igaz.. a 2006os hussefelt rohadt drága lesz....
ezért is akarok race facet..

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts

ok csak láttam egy mondraker dirt gépbe volt berakva ami nem a legolcsóbb kivitelezésû cuccokkal volt szerelve.. ezekszerint hülye gazdája volt.
És a raceface ride xc is olyan gagyi? Hussefeltbõl lehet 2-3 tányérosat kapni Magyar O.-n?

A truvativ csinál hussefeltbõl két lánctányérost apa és a forgalmazónál is be van listázva. Igaz jövõre kb 30%ot emelnek a árán.:chin: Egyébként a cseke, blaze hajtómûvel szerelte az utolsó polar-x-eket is s bár ez nem sokat jelent, azér csak nem szar....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts

Lehet, hogy a tengelyen az ISIS bordák kicsit keményebbek mint az 50es? Nem attól szoktak tönkremenni a karok, hogy megkarcolják õket...

Az legalább kiderül, hogy a felületkezelése frankó.Nem biztos amúgy(sõt valószínû) hogy belül is uolyan kemény.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts

Lehet, hogy a tengelyen az ISIS bordák kicsit keményebbek mint az 50es? Nem attól szoktak tönkremenni a karok, hogy megkarcolják õket...

Nem mondod!? pedig meggyõzõdésem volt, hogy azért.
Ha kemény az anyaga, késõbb kezdi ki a borda is. Egy jó középrésszel párosítva(FSA), sztem nagyon erõs lesz.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
RF ride xc-vel szerelték a 2004-es kona coilert meg dawgot is! meg lehet hogy az újabbakat is.
Coiler fr gép