Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

az az LX nem octalinkes? vagy már integrált? (az nem lehet mer akkor nem keresne monót)
tehát octás

fsa magyarországon forgalmaz ilyen monót? honlapon sincs..:-\
truvából sincs ilyen magyarországon.. én nem találkoztam vele fél éves ottani pályafutásom alatt.

Szerintem FSA nincs itthon. Truvából komplett hajtómû már elérhetõ (külön a monót még nem láttam). Marad az RS, az viszont van külön is a Faktorban.
De ezek meg nem lesznek jók az LX-hez. 2004-es, tehát az utolsó octás változat.

FSA-ból egyébként is nagyon kevés terméket hoz a Biker. Ami kellene (mármint nekem), azt nem hozzák be (hajtómû, kormány, nyeregcsõ).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az az LX nem octalinkes? vagy már integrált? (az nem lehet mer akkor nem keresne monót)
tehát octás

fsa magyarországon forgalmaz ilyen monót? honlapon sincs..:-\
truvából sincs ilyen magyarországon.. én nem találkoztam vele fél éves ottani pályafutásom alatt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
FSA Megaexo monoblokk. Elvileg tökéletesen jó a Shimanohoz. Mint a Truva X Pipe és az RS X-Type.

Sõt az FSA-nak van egy speciális változata. MegaExo ISIS-hez.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
szia thez,

shit...
tudsz valamit ajánlani akkor az fsa helyett? ha lehet nem aranyárban....:scared:

most lehet idiótaságot mondok de:

az LX az még octalinkes

az fsa meg úgytudom világéeltében inkább ISIS-es volt

tehát nem fog stimmolni
de most gyorsan utánanézek.

a monoblokk valóban ISIS-es rendszerü
tehát nem lesz jó a shimanó karhoz...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
most lehet idiótaságot mondok de:

az LX az még octalinkes

az fsa meg úgytudom világéeltében inkább ISIS-es volt

tehát nem fog stimmolni
de most gyorsan utánanézek.

a monoblokk valóban ISIS-es rendszerü
tehát nem lesz jó a shimanó karhoz...

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
sztok,

engem az érdeklne, h egy 2004-es LX (acélkék) hajtókarhoz jó-e az FSA Platinum középrész? sajna kiderült, hogy az aki összerakta a bringám, nem vette észre, hogy rossz ill nem odavaló monoblokkot használt az LX-hez és ki kell cserélnem! van most egy FSA Platinum 5K-ért és mielött én is rosszat veszek, érdeklõdöm!

elõre is köszi,
chris

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ki hogy szereti
minél rövidebb extrémebb dologkra annyiban jobb, hogy kisebb erõkar, kevésbbé sérül, és ér le, cserébe nehezebb tekerni ugye

lényegtelen ki milyet használ, ki mit szok meg
mtb-ben a 170 és a 175 a standard
mind2 mexokható, mind2vel ugyanúgy lehet menni, de az átszokásnál lassabb az emebr picit.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

a hajtókarnak a hossza az mitõl függ?170?175?180?ezt mi alapján lehet eldönteni?most egy 170-s van és majdnem 180cm magas vagyok.
vagy ez nem magasság függõ?

De, az lenne. POntosabban lábhossz- függõ. Neked a 170- es rövid.
Igazából a montikon a 175 vált sztenderddé, az országútikon szokták váltogatni, de inkább csak a drágább, vagy a versenyzõknek épített bicajokon. Az SS-esek pedig inkább a 180-ast preferálják.
Jobb hajómûvek 2,5 mm-es osztásban készülnek 170 és 180 között vagy akár még tágabb tartományban.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
Tud vki vmit a Token termékekrõl?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
rendben.már kezdtem azt hinni,hogy nem lesz full Xt a brinyó:D
ezek szerint mégis.najó azért az agyakat tuti nem shimiéktõl veszem...
tényleg,és a hajtókarnak a hossza az mitõl függ?170?175?180?ezt mi alapján lehet eldönteni?most egy 170-s van és majdnem 180cm magas vagyok.
vagy ez nem magasság függõ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Üdv az Arcoknak!

bringaépítésem elérkezett a következõ fázishoz.HAJTÓMÛ...:)
két szépséget néztem ki.az egyik ShimanoXT integrált... a másik RaceFace Evolve XC-XType középrésszel.a kettõ nagyjából egy árban van.a Shimi javára válhat,hogy könnyebb valamivel,de a másik mégis "recefice"...úgy gondolom,hogy az a pár gramm nem számít.igazából a merevség lenne a lényeg.majdnem 80kg vagyok.
szóval egy majdnem csúcs vagy egy nagynevû középkategóriás.ez itt A kérdés!
légyszi szavazzatok!!!:D

xt....
ha rf és +tudod fizetni, akkor deuce, az evolve annyira nem jó....sztem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv az Arcoknak!

két szépséget néztem ki.az egyik ShimanoXT integrált... a másik RaceFace Evolve XC-XType középrésszel.a kettõ nagyjából egy árban van.a Shimi javára válhat,hogy könnyebb valamivel,de a másik mégis "recefice"...úgy gondolom,hogy az a pár gramm nem számít.igazából a merevség lenne a lényeg.majdnem 80kg vagyok.

Egyértelmûen XT.
Xt-t már 40e köröl kapsz míg evolve xc-t 50e-ért.
Az rf-nek jobb a középcsapágya, de az xt merevebb. Az xt ebben a kategóriában verhetetlen.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
xt

...26-ért LX '05?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
XT bár jómagam is RF fan vagyok.
De a shimano jobbat alkotott most mint az RF.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
Üdv az Arcoknak!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
már korábbi vitrin kolega írt errõl sok tapasztalatot, így abból kiindulva énis erre asszociáltam, és be is jött amint látom...:P

:lol:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Isises monoblokkok viszonylag hamar meghallnak nem lehet mit csinálni velük a kis csapágyméret miatt. Nekem Raceface -t ajánlottak, de bírt sokkal többet, mint a truvativ(nekem a legolcsóbb acor bírta legtovább).

Most látom, hogy elírtam rf-s részt, azt akartam írni hogy nem bírt sokkal többet, mint a truvativ. Elég hülyén hangzott így a mondat a nem szó nélkül.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Lehet, hogy már más baja is volt csak nem vettem észre, egyébként a 9 hónap már jó idõ. Unokatestvérem(csak 50kg) már 1 éve használja és semmi baja.

a mondat végén a lényeg... mármint nem az 50 kilón, hanem hogy azért elég sokat ki tud bírni....

tehát a 4 csapis gigpipe dh-t (M12es csavarokkal) bármikor bárki nyugodt szívvel...!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

hogy ment bele?:-)
egy hibátlanul tömített monóba, amit csomószor megfürdetek magasnyomásuval...
ott vmi más is történt:-)

de amúgy 9 hónap nem szép? sztem az már egész jó fõleg merevgépben.

emléxem, mikor merevgépem volt, és 4 szöges monóm, azon ment a sírás meg a fogcsikorgatás hogy hogy a frászba nem tudnak egy monoblokkot gyártani ami 2 hónapnál többet kibír.,..

mindegyik 1-2 hónapot bírt. utána RECCS van mikor a csapágytól tört ki a tengely fele....
utána találtunk acor monót, és az lett a gyõztes, kemény 3 hónappal..
régiszépidõk....

Lehet, hogy már más baja is volt csak nem vettem észre, egyébként a 9 hónap már jó idõ. Unokatestvérem(csak 50kg) már 1 éve használja és semmi baja.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hogy ment bele?:-)
egy hibátlanul tömített monóba, amit csomószor megfürdetek magasnyomásuval...
ott vmi más is történt:-)

de amúgy 9 hónap nem szép? sztem az már egész jó fõleg merevgépben.

emléxem, mikor merevgépem volt, és 4 szöges monóm, azon ment a sírás meg a fogcsikorgatás hogy hogy a frászba nem tudnak egy monoblokkot gyártani ami 2 hónapnál többet kibír.,..

mindegyik 1-2 hónapot bírt. utána RECCS van mikor a csapágytól tört ki a tengely fele....
utána találtunk acor monót, és az lett a gyõztes, kemény 3 hónappal..
régiszépidõk....