Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

nyuulbela

nyuulbela

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
köszi. bekentem a láncot, de semmi változás. úgy néz ki a hajtókar csikorog, ezt hogyan tudnám orvosolni? (szerintem ott ahol találkozik a vázzal) ott is beolajoztam de nem sokat javult.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
láncot bármilyen zsiradékkal be lehet oltani, rosszat semmi se tesz neki csak vannak szakszerûbb megoldások persze, pl lánckenõ sprék, meg ilyesmik... persze ezek meg jó sok pénzbe vannak:P

nyuulbela

nyuulbela

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok, sima háztartási olajozó aeroszol-lal belehet olajozni a láncot?
köszike

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Lehet, hogy én keverem egy kicsit a dolgot. Én arra gondoltam, hogy a három említett márka új, integrált hajtómûveinél a középrész (az egyszerûség kedvéért nevezzük ezt is monoblokknak) kompatibilis az XT, XTR, Saint, és gondolom az új 2005-s LX/Hone csészékkel. Így arra gondoltam, hogy ezeket a "monoblokkokat" is lehet használni a Shimano említett hajtómûveivel. Vagy tévednék?

Nem, én nem tudtam mijaza Hollowtech 2 ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Persze, de kint más dimenzióban mennek mint itthon:)
Egyébként meg ment már szét diabolus és saint is.
Tök nyolc melyiket veszed.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Kell oda nagyobb es tobb golyo?
Jorci sem kuldte meg szet a Saintet ha jol emlekszem, pedig mar regota nala van. Persze vitrinbringas meg nem nagyon gyuri a cuccot, de jo nehez, es alatta sem lett baja, akkor szvsz 80 kiloig siman birnia kell az allatkodast :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Es az miert jo? Mert igy dragabb?
Nemertem. A Sainthez alapbol jar a csapagyazas, es nem sok emberrol hallottam aki szettaposta volna, szoval mi ertelme cserelni?

Mert jobbak a csapágyaik és több is van benne nagyobb golyókkal.
Nekem csak azért kéne így mert szexy az arany szín..
I Love The goooooooooooold

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Igen, a csészék cserélhetõek.
Van aki Saint kart használ diabolus csészével..

Es az miert jo? Mert igy dragabb?
Nemertem. A Sainthez alapbol jar a csapagyazas, es nem sok emberrol hallottam aki szettaposta volna, szoval mi ertelme cserelni?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Igen, a csészék cserélhetõek.
Van aki Saint kart használ diabolus csészével..

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

a hollowtec II rendszerhez adott csészék kompatibilisek a raceface/fsa által gyártottakkal. a hajtókar tengelyrögzitése más, de itt már a "monoblokknak" nem tartozéka a tengely.

Ezek szerint, ha jól értelmezem, használhatok pld. Shimano Hone hajtómûvet egy Race Face X-Type rendszerû csészegarnitúrával, vagy fordítva.
Azért említettem a dolgot, mert még nem volt a kezemben Hollowtech II, X-Type vagy MegaExo hajtómû, így csak a gyári manualokra tudtam hagyatkozni, melyek nem teljesen egyértelmûek ebben a kérdésben.
És mi a helyzet a Truva Giga-X-Pipe rendszerével?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a hollowtec II rendszerhez adott csészék kompatibilisek a raceface/fsa által gyártottakkal. a hajtókar tengelyrögzitése más, de itt már a "monoblokknak" nem tartozéka a tengely.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szerintem most egyikünk rosszul tudja mijaza Hollowtech II... ;)

Lehet, hogy én keverem egy kicsit a dolgot. Én arra gondoltam, hogy a három említett márka új, integrált hajtómûveinél a középrész (az egyszerûség kedvéért nevezzük ezt is monoblokknak) kompatibilis az XT, XTR, Saint, és gondolom az új 2005-s LX/Hone csészékkel. Így arra gondoltam, hogy ezeket a "monoblokkokat" is lehet használni a Shimano említett hajtómûveivel. Vagy tévednék?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de ha írsz vázat, vagy ezt megméred....
a kisebb érték a monoblokkház szélessége, a nagyobb meg a tengely hossza ahogy endroo mondta.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
OK, köszi.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
68 a monoblokkház szélessége 113 meg a tengelyé

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
68 "vastagság" 113 hosszúság.

mindez mm-erben.

váztól függ.
merevvázba általába 113/68
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Üdv!

Monoblokkokban milyen méretek léteznek? 68, 113 mm-es stb? Ez mit jelöl?

Pl ha egy Truva Hussefelt DH hoz kéne monoblokk, akkor ahhoz mind2 jó?
A váztól függ? vagy hogyisvanez... :chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
power spline, jaja
igénytelen, de filléres cucc. cserébe arra kiváló amire, és ezerszer jobb imnt a 4szög (sszvsz)

még a cégnél néztem h miafrász, szériahibás ISIS mono?
összement utazás közbe' :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az isis-nek már van olcsósitott változata, a truva x-flow(?)-on láttam, az a neve, hogy splinded (bordázott) elég gáz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
azért, mert ha megnézed, akkor ugye a bal oldalon lévõ blokkon látható, hogy ezek a kis "körmök" rövidebbek! (vagyis nem lx mono) mostmár én is tudom, hogy ez a fajta mono vagy XTR-hez vagy országútihoz van! az lx hajtókar felfogatása hosszabb "körmöket" (lásd jobb oldali kép) igényel és így csak félig van a mono a hajtókarban és így recseg-ropog egy idõ után. ami rádasául tönkre teszi a hajtókart felfogatását (is)! mellesleg a sala és jani magyarázta nekem így a speed-way-ben!

amúgy miért nem megfelelõ?:-)

valami gond van vele, vagy csak a boltos mondta? nem stimmol a felfekvési felület(képen is 2 féle van látszólag) vagy micsudi?

ha LX a monó akkor jónak kell lennie.....