Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Aha, de asszem ez minden hajtómûnél igaz:clap: ....az LX mintha jobban kopna, mint egynéhány hasonló.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Jó persze csak viszonyításképpen mondtam. Egyébként a vueltán sincs már felirat:D:D Ja és most a kopásra mire gondolsz? fogaskerekek? megpróbálok szerválni egy képet...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Theznek igaza van....
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

'] Sztem az lx erõsebb?

jó kérdéseket tudsz feltenni

az lx tuti jobb mint egy vuelta vagy micsoda.

ha akarod cseréld.
ha nincs gondod a mostanival akkor felesleges, sõt értelmetlen.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
A felirat ne zavarjon, én már a festéket is lepedáloztam. Szerintem LX, de egy idõ múlva az is rendesen el fog kopni, szokása.
White Horse

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
mindekttõ ugyanolyan állapot. Legnagyobb hiba, hogy az "LX" feliratnak csak a fele látszik. Sztem az lx erõsebb?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Attól függ. Milyen lestapált az LX és milyen a Vuleta. Egyébként valószínûleg megéri.
White Horse

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
megéri lecserélni egy vuelta hajtómûvet egy régebbi négyszüges LX-re? haverral menne a dolog, anyagiakban nem kell gondolkodni.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Köszi a válaszokat!
Akkor tehát a Shimanoból az UN 50es széria (ebikeon 53as van pl...). Másvalakinek tapasztalat esetleg FSA Ultimax-szal? (Csak a lehetõségeket tárom föl)

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Shimano BB-UN 51/2... nekem ezek bejöttek túrára.

Csõváz!

Biztosan sokan mennek még közületek négyszöges monoblokkal/hajtómûvel. Tudnátok olyat mondani, ami Nektek bejött. Többnyire országúton és túrán gyûröm a vasat, de elég hamar meggyûlik velük a bajom. A hajtómûvem elég merev (nekem), a csapágyak szállnak el...
Lehet kapni olyan monót, amiben CSERÉLHETÕ az ip. csapágy?

Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Lehet, de minek, drágább mint egy új. Amikor régesrégen ilyen rendszert használtam, nekem Shimano BB-UN-52-m volt, az 2500 HUF körüli árban volt kapható, s fogyott félévente egy darab belõle. Amien cserélhetõ gyárilag, az a nagyondrága RF és társai kategória - szerintem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Csõváz!

Biztosan sokan mennek még közületek négyszöges monoblokkal/hajtómûvel. Tudnátok olyat mondani, ami Nektek bejött. Többnyire országúton és túrán gyûröm a vasat, de elég hamar meggyûlik velük a bajom. A hajtómûvem elég merev (nekem), a csapágyak szállnak el...
Lehet kapni olyan monót, amiben CSERÉLHETÕ az ip. csapágy?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az acél azért lassabban kopik. meg nehezebb.
én alut ajánlok, egyfelelõl a suly miatt, másfelõl 2-3 szezot simán elmegy, ha keveset használod többet is, utána ugyis hajtókart cserélsz :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
teljesen jó az alu!
kb3-4 éve használok alu tányérokat, és nem kopnak, nem hajlanak jobban mint bármelyik acél tányér.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
Truva Hussefelt-en gáz ha a tányér edzett alu és nem acél?
Sok különbség van? Súly, strapabíróság stb... melyik a jobb? (acél?)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
közben rájöttem hogy a mostanim nem 32T hanem 30T.
ebböl adódik hogy a kérdés módosul igy :
megy-e a hátsóbvalátó a 32T fogszámmal hátul?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
lehet hogy nem bírná a váltótest az ösztelós állandó mozgását,láttam már hoszabb saras vizes dzsuvás túra közben egyszercsak egy 105öst elszakadni.Aztán nekem szakadt el a láncom..

kérdés lenne

hogy a holz. 2tányéros köcölléje+ hátul 8s(asszem 32t),elmenne a 2200as outi hátsóvált ha hátul a legnagyobb fogaskerék 34esre cserélõdne?!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nekem mikor alivio volt, tökéletes volt.
bennem van a hiba?
sram 5.0-ás sorral meg connex 804es lánccal.

és bírta a több e km-t.

a shimano jo.
csak jó leszólni mindig.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

A shimano montis váltói Xt-ig hatalmas nagy kakik! De nevezhetjük finoman szarnak is ;) . Az országúti váltóik erõsebbek és pontosabbak. Csak nézd meg a rugó erejét, aztán azonnal észreveszed. (És mennek mtb fogsorral is!!)

ez azért erõs túlzás...jók azok...(az hogy én jobban bírom a sramot az egy dolog)1ébként 1 outi váltó mennyire bírna, 60-70 km sarazást, meg néhány sziklához odacsapást ?..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
[quote name='AGA']A shimano montis váltói Xt-ig hatalmas nagy kakik! De nevezhetjük finoman szarnak is ;) . QUOTE]

Én azért ezt nem mondanám, jobban kell figyelni a beállításra, és érzékenyebbek a bowdenezésre, mint a Sramok, de ha nem vagy full igénytelen, akkor azért pöccre vált. Én azért váltottam csak Sramra, mert markolatváltóhoz az való inkább, és sikerült 12500é 9.0SL-t találni, ami annakidején 24e -be került. Olcsóbban kijöttem vele, mint mondjuk egy full XT szettel, és nálam még mindig erõteljesen befolyásolja az ár a döntéseimet. Mondjuk ha sz@rnám a pénzt, akkor is X.0-t vennék, mert nekem nem szimpatikus az XTR fordított mûködése.