mínuszban elpattanhat...bár akkor minden mûanyag...
Ras: van egy asszem '94-es Alivio szettem az már nem játszik? Annyi idõ alatt szépen 'silent clutch'-ra járta magát a racsni, meg néhol már rozsdás volt (amíg meg nem tisztítottam) de nagyon finoman jár (mint a 2002-es Deorém)
tényleg? látott már valaki élõbne (biciklin) nokon v: metawire vezetéket??? szerintem ultracool! csak hol lehet kapni ???
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Started by
Dude
, 2002. November 14. 13:08
Posted 2003. January 07. - 14:34
Posted 2003. January 07. - 14:11
avidbikes.com
az oldal szerint idõjárásfüggetlen a teljesítménye...
mondjuk a ragasztót ez sem bírja szerintem ;D
az oldal szerint idõjárásfüggetlen a teljesítménye...
mondjuk a ragasztót ez sem bírja szerintem ;D
Posted 2003. January 07. - 14:09
shimanyó lesz... most suntour 7es cucc van, de már a hátsó 8as kerék meglesz szombatra... váltót még keresek... 95ösnél nem újabb XT/XTR 8as rendszerhez jó állapotban... ha tudtok egyet jöhet... már csak ez meg a fogaskeréksor hiányzik...
és akkor átszerelés
és akkor átszerelés
Posted 2003. January 07. - 14:08
Posted 2003. January 07. - 14:06
persze, hogy kompatibilis, mert kb. annyi köze van a váltóhoz, mint a bowdenháznak, de azért nincs értelme, mert a SRAM-ba alapból nem úgy fûzöd a kábelt, hogy karikát kelljen rajzolni a házzal. :
Ha jól láttam XC vázad van (ugye ??? ) gondolom felsõ bowdenvezetéssel, szóval ha SRAM-ot is használsz, akkor tök egyenesen megy bele a madzag,nem?
láncvillán vezetett drótozással már értelmes SRAM-hoz is.
ha meg Shimanód van akkor minek jártatom itt a szám?
Ha jól láttam XC vázad van (ugye ??? ) gondolom felsõ bowdenvezetéssel, szóval ha SRAM-ot is használsz, akkor tök egyenesen megy bele a madzag,nem?
láncvillán vezetett drótozással már értelmes SRAM-hoz is.
ha meg Shimanód van akkor minek jártatom itt a szám?
Posted 2003. January 07. - 13:55
Posted 2003. January 07. - 13:53
Ez csak egy bowdenvezetõ görgõ,mindegy a 8-9fokozat.
A nyolcas rendszer szuperál a 9-essel,legalábbis SRAMékná!!!
Sanya a dunamarcin 9.0 marokváltót(9 fok.) használt 9.0 hátsóváltóval,8-as sorral és lánccal,és mûködött,egyetlen fokozatnál vette döcögõsebben az akadályt! ;D
A nyolcas rendszer szuperál a 9-essel,legalábbis SRAMékná!!!
Sanya a dunamarcin 9.0 marokváltót(9 fok.) használt 9.0 hátsóváltóval,8-as sorral és lánccal,és mûködött,egyetlen fokozatnál vette döcögõsebben az akadályt! ;D
Posted 2003. January 07. - 13:51
én az mtbr.com-on olvastam, hogy a régi modellek fémbõl voltak, ez meg már mûanyag ???
tán ezért olcsóbb....persze nincs kitéve túlzott terhelésnek, és így még könnyebb is lehet
BombrideR:
köszi a tanácsot!
én inkább úgy gondoltam, majd felrakom saját magamtól, nem mûködik rendesen és majd jól lefikázom mindenhol, hogy milyen sz@r (á la mtbr.com-on néhány arc)
de hogy érted azt, hogy jól jön néha az az 5cm ? nem akad bele a csipkebokor, meg ilyenek? azt t'om, azért (is) veszem
Ras:
úgy tudom, rendszertõl független a dolog csak annyi az egész, hogy a hatalmas félkörív helyet a hátsó váltónál egy görgõvel 90°-ban megtöröd a bowden útját, így spórolsz a házon, a kábelen és a súrlódáson is.
De asszem SRAM váltóhoz pont ezért nincs értelme (ott máshogy fûzöd ugye...)
tán ezért olcsóbb....persze nincs kitéve túlzott terhelésnek, és így még könnyebb is lehet
BombrideR:
köszi a tanácsot!
én inkább úgy gondoltam, majd felrakom saját magamtól, nem mûködik rendesen és majd jól lefikázom mindenhol, hogy milyen sz@r (á la mtbr.com-on néhány arc)
de hogy érted azt, hogy jól jön néha az az 5cm ? nem akad bele a csipkebokor, meg ilyenek? azt t'om, azért (is) veszem
Ras:
úgy tudom, rendszertõl független a dolog csak annyi az egész, hogy a hatalmas félkörív helyet a hátsó váltónál egy görgõvel 90°-ban megtöröd a bowden útját, így spórolsz a házon, a kábelen és a súrlódáson is.
De asszem SRAM váltóhoz pont ezért nincs értelme (ott máshogy fûzöd ugye...)
Posted 2003. January 07. - 13:41
még jó hogy megyek pénteken Bpre... benézek a zöld.-ba...
kérdés: nyolcas rencerhez is jó?
kérdés: nyolcas rencerhez is jó?
Posted 2003. January 07. - 13:38
Troll
egy jo tanacs ha szerelesre kerul.. kovesd a gyari utasitast szigoruan .. nem veszes de azon mulik minden .
..a jo hir nyersz legalabb 5cm bowdet,es hazat , aranyat er neha...
egy jo tanacs ha szerelesre kerul.. kovesd a gyari utasitast szigoruan .. nem veszes de azon mulik minden .
..a jo hir nyersz legalabb 5cm bowdet,es hazat , aranyat er neha...
Posted 2003. January 07. - 13:27
Pofám leszakad...
Bár eltelt már vagy három év, hogy kerestem ilyet, mert akkor lemondtam az ára hallatán róla.
Így lehet, hogy én is benevezek egyre! (vagy egy kilóra )
Bár eltelt már vagy három év, hogy kerestem ilyet, mert akkor lemondtam az ára hallatán róla.
Így lehet, hogy én is benevezek egyre! (vagy egy kilóra )
Posted 2003. January 07. - 13:23
Avid Rollamajig:
A ZöldPont-ban tegnap rendeltem, 3200Ft.
Vegyél kilóra, ha gondolod
Pénteken megyek érte, majd megmondom, "mennyire eredeti"
Minden esetre Avid katalogból néztük ki a bótban.
Persze az is lehet, hogy nem lesz a nagykerben...
A ZöldPont-ban tegnap rendeltem, 3200Ft.
Vegyél kilóra, ha gondolod
Pénteken megyek érte, majd megmondom, "mennyire eredeti"
Minden esetre Avid katalogból néztük ki a bótban.
Persze az is lehet, hogy nem lesz a nagykerben...
Posted 2003. January 07. - 13:16
BombrideR: Avid Rollamajig
És aki tud nekem 3.500-ért, az hozza kérem kilóra, én 8.500 alatt még nem láttam eredetit.
És aki tud nekem 3.500-ért, az hozza kérem kilóra, én 8.500 alatt még nem láttam eredetit.
Posted 2003. January 06. - 15:28
Posted 2003. January 06. - 15:18
elolvastam és azért tettem fel -e kérdést, hogy még több szemszögbõl figyelhessem meg -e problémát. THX