Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szlatmik;
igen.Feltételezem,negyszögtengelyes hajtókarod van....Én két hajtókart és számtalan csavart nyûttem szét egészen nyárig,amikor változás történt.Az történik,h ha nincs igazán jól ráhúzva a kar,v gyenge minõségû a csavar,akkor elsõnek szétmegy a csavarmenet,majd lelazul a kar.Ha ezután is tekersz vele egy keveset,akkor a karban a négszög fog kör alakúvá kopni,és onnantól ki lehet dobni... :P Ezt én is nagyon utáltam,fõként,h mindig csõkulcsot kellett vinnem a tekerésekre az utánhúzás miatt.Aztán nyáron 1 újabb "ekcident" után Svájban beadtam a Mondia cég szakijához,aki 2 órát szarozott vele,de úgy ráhúzott egy Lméletileg kaki OEM Shimano kart,h azóta akkor se jönne le,ha én esnék neki feszítõvassal esnék neki 8)No meg beruháztam egy RF Prodigy középrészbe és karba,ami tudtalevõleg ISIS-es,és sokkal erõsebb a több kapaszkodó "fog" miatt.Ilyen téren a legjobb az új XTR és a Bike+ szett,mert azokon jóval több fog,vagy már inkább rece van,azokat sztem lehetetlen szétnyírni...

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
bõvíthetem a kérdéskört? :
mitõl jobb egyik váltó, mint a másik?
pl. a Deore-nél az LX, az LX nél az XT stb. (5.0 7.0 9.0 X0)
itt csakis a mechanikája érdekel, a súly nem fontos.
tehát olyasmi válaszra gondolok mint pl. 'a Deore-ban gyengébb a rugó, mint az LX/XT/XTR ben, ezért könnyen felkoppan' és nem olyanokra, hogy 'az XT jobban vált, mint az alatta levõk'.
szóval magyarázatot is, nem csak tapasztalatot
ja és persze keresztbe is lehetne hasonlítani (5.0/Deore, 7.0/LX 9.0/XT X0/XTR)

igazából ezt a másik, erre megnyitott topikba szántam, de lezárták :(
ha már volt ilyen téma, vagy az újságban kivesézték, akkor linket/dátumot plíz

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, mert a bal hajtókarom álandóan lelzul. Elmentem egy boltba és ott azt mondták, hogy újat kell venni, mert különben mindig le fog csavaroni, állítólag el van kopva. Lehetséges ez?

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
hm.
köszi.
Ez nem bowden, hanem ház
ilyen:
www.nokon.de
lehet, hogy hülyeség, még én is erõsen gondolkozom rajta, de azt azért lehet, nem? ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jaja! de egy szazast meg meg er!!!!!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
SZerintem hulyeseg ennyi penzt kiadni egy bowdenert, aztan egy saros verseny utan hajithatod ki ...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
en meg ehez nem ertek mert 600ft-ert veszek bovden hazat meg 100-ert bovdent oszt jo!!!! aztan meg kivagom a pics@ba!!!!
Nokon Trac Pearls fek-Set e+H 35.28 EUR
Nokon Trac Pearls valto-Set V+H 60.84 EUR
Nokon belso cso Nokotec 1m 4.04 EUR
Nokon KONKAVEX valto MTB V+H 52.00 EUR
Nokon KONKAVEX valto RRD Shim.V+H 62.90 EUR
Nokon KONKAVEX valto RRD Cam. V+H 64.90 EUR
Nokon KONKAVEX fek MTB V+H vfek vezetes 38.90 EUR

no orulje!!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
úúúúú, köszi :D
nekem az angol verzió nem mutat egy terméket se, bárhova keresek/választok, de a német müxik.
azt viszont nem értem :(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
http://hibike.de
van angol is!!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
a kinti árak alapján ez csak váltószett v. fékszett ára... :(
közel azonosak.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
A Nokon bovdenházat a 2003mas Workshop szerint 5 féle színben lehet kapni, fekete, polir, aranyozott (ez valamelyik Team - asszem a Cannondale - Edition) és kék ill. piros színben. Az utóbbi kettõ csak a Tune-en keresztül.

rnie

Akkor 16.000 huf egy szett? (két váltónak meg két féknek?)

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
ja, meg a fékgörgõ csak 90fok-ba töri a kábel útját (oda minek több) a roller meg többe (kb. 120?).
Ras, voltál zöldpöttybe? :(

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ugyanaz a hivatása... de az avid az avid... meg a Kfaktora is nagyobb ;D

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Köszi nektek!
Még annyit,hogy az Avid roller...micsodája helyett nem jó az a 700 Ft-os Acor kütyü,a "Pizza Cutter"?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
Bagi amilyen hosszu bowden hazat csak eltudsz viselni esztetikailag .. ha elfersz tole az erdoben .. minnel nagyobb az iv annal pontosabb a valtas ../elviekben ../

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

1. Van valami etalon érték,hogy mekkorának kell lennie Shimano váltóknál az alsó bowdenház-darab körívének a legoptimálisabb váltás érdekében?

Valamint:
2. Lehet-e 9-es rendszer váltóját 8-ashoz használni, pl. Deore váltót Sram 5.0 fogsorral,
3. van-e különbség a 8-as és a 9-es váltók között?

1. passz de szerintem avid rollermajig sokkal egyszerûbben nem is túl drágán megoldja a problémát :) (ára kb 3200HUF a ZöldPontban
2. SZVSZ lehet
3. a görgõ a 9esben keskenyebb mert a lánc is az... de szerintem elfér simán a 8as lánc a 9es váltóban is...

van aki használja így itt a fórumon is ha jól emlékszem...

de ha nem majd kijavítanak a még okosabbak ;)

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Van valami etalon érték,hogy mekkorának kell lennie Shimano váltóknál az alsó bowdenház-darab körívének a legoptimálisabb váltás érdekében?

Valamint:
Lehet-e 9-es rendszer váltóját 8-ashoz használni,pl. Deore váltót Sram 5.0 fogsorral,van-e különbség a 8-as és a 9-es váltók között?

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Végül is...

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
sztem a váltás 'precíziós' mûvelet, jobban elcseszheti a váltó, ha nyúlós a vezérlés. és a hosszabb ház jobban nyúlna meg tekeregne is ide-oda
ha már a surlódás nem érdekes...

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Nem tudom,ide való téma-e,de ide írom:
Meg tudja valaki válaszolni,hogy a váltóbowdent mért nem szokás egy darab bowdenházban elhelyezni,miért kellenek a "szemek"?
Bocs,ha nagyon láma a kérdés,de ez most nem hagy nyugodni?