Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
rohloff nem kaphato allitolag!
reszeld meg egy kicsit a lanckereksort.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
régen én is egyszerre cseréltem, de egy XT fogsor nekem túl költséges 5000 Km-enként, a láncokat meg (nem tudom miért, valószínûleg a homokos terep is ott van) 2000 Km-enként olyan szintre koptatom, hogy totál ráfekszik a mérõ (ja, nem valami gagyi lánc, hanem Connex csúcsmodell, elõtte meg Shimano HG-93)

bár mostanában jókat hallottam a Rohloff láncokról is...tapasztalatok?

Jeti

Jeti

vendég

• fórumtag
  • 179 posts
Szerintem fõleg szemre!
(a használt sorokat láncal eggyüt árulják)-lehet azért mert egy újj láncal már szalajtana ha szétvan kopva...
én egyszerre cserélem a láncot és a sort!(a lánc legyen nagyon bivaj!)
mások a láncot cserélik gyakran(ahogy be fér a mérõ bisz-basz)
ha mégis szalajtana(ami nem valószínû) akkor kell egy új sor is >:(
De akkorra már lessz láncod hozzá! ;D
Szóval a fél oldalas válaszom lényege konvergál a cserélj láncot kijelentéshez! ;D ;D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
nekem is lenne egy kérdésem - hogyan lehet megállapítani, hogy a fogas elkopott-e? láncom kicsit kopott, a mérõ már bebillen, csere azonnal, de a fogasnál ez hogyan állapítható meg? na jó, most nem a teljesen cápauszony formájú fogak ahol-ugrál-a-lánc állapotra gondolok, ezt ezúttal nem szeretném kivárni... :-\

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
Jaja, nekem is PowerLinkem van HG-73-as láncban :)
Viszont mielõtt megvettem, egyszer szét kellett bontani a láncot, és olyan 200km után már simán szétált az a lánc-lap, hol kivettem és visszaraktam a szegecset :(

Most akkor én váltok brutálisan, vagy mi van ???

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Igen, a letörõs szegecsrõl. Egyébként a többinek is olyan szoros az illesztése, hogy egy nyitást,-zárást még elvisel problémamentesen.
Bár a legjobb megoldás a Powerlink. ;D Akár sí manó lánccal is!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ha sima no letoros utolagos szerelo szegcsrol van szo akko azt nem kell szegecselni.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
Kúl ;D

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Én nem préseltem letörés után, és sose volt problemám vele, ráadásul többet ki se lehetett szedni azt a szegecset (eltörte a láncbontót).

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
Hát, mint mikor berakod a Rohloff láncprésbe és megtekered :)

Szóval ha vissza akarod tenni a használt szegecset (amit kitoltál) az azért problémás, mert kitolásnál letört a szeg végérõl a perem, ami megfogja, nehogy kicsússzon használat közben.
Tehát mikor visszarakod, a láncpréssel kilapítod kicsit azt a végét, ahonnan letört a perem, így megint lesz pereme.

És azt kérdeztem, h mikor a letörõs vacakkal csinálod, akkor is kell-e préselni azt a végét, ahonnan letörted a pöcköt, mert mivel áttoltad, azon se lehet perem.
Tehát elõbb-utóbb az is kihúzódik.

Szóval nem a szeg erõssége a probléma, hanem az hogy a helyén marad-e.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

a barakás után ugyan úgy össze kell préselni

Mit értessz a préselés alatt???

Én annó csak betoltam, letörtem a pöcköt és erõsebb volt mint a többi szegecs.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
Juteszembe:
volt szó vmi lánc-szegecselésrõl (talán egy másik topicban ??? ) a lényeg:
A tartalék szegecset, amivel össze szabad rakni a Shimano láncokat (azt, amirõl le kell törni a pöcköt), azt a barakás után ugyan úgy össze kell préselni?
Vagy betolom, letöröm, oszt kész?!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A lánchossz-témához:
Itt van elõttem a 2003-as Sram "Technical manual", e szerint elöl-hátul legnagyobb lánckerék, ha pont méretes a lánc, akkor 2 szemet (1+PowerLink) hozzáadunk és kész! A h. váltót nem kell bekötni!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
;D

Be van építve, így nem biztos, h. 5mm-re pontos vagyok :( de asszem 175mm
(OEM Alivio hajtókat vmi FC-M440 ha létezik ilyen. a 440 az tutti)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Trollember: Sikerült lemérni? ;D ;D ;D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Az igazság odaát van...Mondjuk lehet hogy azé' fura kicsit a 170-es, mert elõtte Favorit-om vót (vót valamikor) és azon hosszabb volt a kar. De a Shimano-val kapcsolatban tévedtem. A Deore, + a jobbak 175-ösök. Lehet hogy nekem testhezállóbb lenne egy ilyen modell...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Általánosságban jobb a hosszabb, vagy ez is csak ízlés, megszokás dolga?

add 1.: ;D
add 2.: tényleg +szokható mind,csak a szélsõségeket kell kerülni,sztem L tudod képzelni,miért;
dög hosszú kar - lehet,h nem gondolna rá az ember,de ez a téddel kiszúrás.Amennyire ki kell nyújtani alsó helyzetben,annyira is kell felhúzni a felsõben,és olyankor olyan,mintha alacsony nyereggel tekernél,ergo pár kilcsi után fájni fog hátad,térded,stb.
nagyon rövid kar - 1x próbáltam,olyan,mintha rugdosnál a lábaddal,mint egy kisbaba,és fárasztó már a kis erõkar miatt is.
Az én versenyarcom asszem 175ös.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Thanks Jorus! :-*

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Thx... :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Szerintem elsõ sorban szokás kérdése. De ha a szokottól eltérsz azt tuti hogy valamilyen formában megérzed, ha nem a teljesítményben akkor a térdedben? Tapasztalat!