Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Gaso

Gaso

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Neked milyen vastag az acel persely ?
nem konnyiti az ki az egeszet nagyon ? :(((

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts

Sziasztok

Asszem kicsit elszurtam a dolgokat...
VEttem egy uj LX-es hajtomuvet, s be lett szerelve. Viszont a pedalt nem tekertem be teljesen az egyik oldalon, s nem vettem eszre. Kb 2/3-aig ment bele, viszont amiko kiprobaltam, eszrevettem, hoyg elferdult, de akkro mar keso volt.. ha kicsinaltam a menetete, lehet vele valamit csinalni ugy, hogy attol kesobb meg tartson ?
Ha most visszatekerem a pedalt, akkor ferden megy bele.. :((

most akkor vehetek uj hajtomuvet ? ez meg jo lesz kilincsnek ?

NEM KELL UJ!!!!
én is igy jártam!(az elsõ nap ugrattam vele és akkora pedál kifordult :-[)A megoldás hogy uj menetet kelll vágatni a karba és egy acélgyürüt kell beletenni mely kivül uj menetes, belül a régi(pedál)menet van.Ezt valahol aholesztergagép van megtudják csinálni...De az is lehet hogy a Hajdu-ban is(ott aszt hiszem vanvalami forgácsolo v. esztergagép v.mi)Ha sehogyse megy akkor esetleg én tudok segiteni ((apám munkahelyém megcsinálják)de lehet 2 hétbe belekerül.Irj Privit.de sz.tem pesten 1000 helyen bárki fillérekért megcsinálja neked. ;D

Gaso

Gaso

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Sziasztok

Asszem kicsit elszurtam a dolgokat...
VEttem egy uj LX-es hajtomuvet, s be lett szerelve. Viszont a pedalt nem tekertem be teljesen az egyik oldalon, s nem vettem eszre. Kb 2/3-aig ment bele, viszont amiko kiprobaltam, eszrevettem, hoyg elferdult, de akkro mar keso volt.. ha kicsinaltam a menetete, lehet vele valamit csinalni ugy, hogy attol kesobb meg tartson ?
Ha most visszatekerem a pedalt, akkor ferden megy bele.. :((

most akkor vehetek uj hajtomuvet ? ez meg jo lesz kilincsnek ?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
igeen!
tudom, hogy régi, de gyönyötû :D másrészt meg 98as cruxom van amihez a mostani fsa nagyon nem passzol...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
fsa v drive kontra stylo?
nekem a stylo jobban tetszik
felepitesileg nem hiszem, hogy sok kulonbseg lenne!
kovacsoltak ezek?

stx rc: eleg regi cucc
te akarsz arra cserelni vmit?
tehat te kapnad??

vendég__*

vendég__*
  • vendég
vedd meg az én powerpromat és akkor jo lesz ;D ;D ;D

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
hali!
van 1 UN-40 es m.blokkom s hozzá az a 1 tányéros Sachs h.kar amit 4-5000ert vágnak hozzád(pl.Bergussonban), s valahogy a kettõ qrvára nem yön össze.Állandoan, bármilyen erõsen huzom meg a a krt,a zároanyát, rá kezd levándorolni 2 km után a tengelyröl.Eddig a lánctányérfelölioldal csinálta..most az a helyén..most meg a bal.FSAPowerPro h.karal is probáltam és ott ninc semmi gond.Lehet hogy ez az Sachs nem valo a Shimano közeprészhez ??? ???
Aki ilyen kart használ az irhatna pár okosságot. ::)
Köszi ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nekem fsam van, igaz nem v drive, de nekem jol müxik. meg kevesebb is van belõle ezér nem népcucc. amugy az alivio sem rossz, de az kicsit más kategória. amugy nem láccik rajta ,hogy alivio :D

STXRCröl vélemények? meg mennyi? pliz.. ;D

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Truvativ vagy FSA a jobb?

Alivio-ról mit tudtok?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nem lehet, hogy az bele számít?

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Hát lehet, de ha megnézel egy ISIS-es tengelyt, azon a kar ütközésig felmegy.A monoblokkház és a kar között elég 0 hely van.
A 4szögesnél meg láthatóan több.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
heeeee???!!!!

mi kuposabb mi nem, jobban feljon meg kevesbe?

a Q faktor az Q faktor!
(egy bizonyos kozepcsapagynal merve)

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
A kedvezményekrõl sajna lemaradtam. >:(
Felhívtam egy halom boltot.Egyedül a Hajduban volt,34900-ért.Annyit én nem adok.
Aztán voltam SpeedMetal-ba,ott leméregettem egy 2003-as TruvativStylo-t(XR+SL),meg egy FSA V-Drive-ot.Profilra megegyeznek.Majnem mindkettõ ugyanolyan teknõalakú(belül) hajtókarral rendelkezik.1000 pénz van az SL és az FSA között, tömegre a Truvativ a jobb.Mindegyik ISIS drive-os.
Az FSA katalógusomban a V-Drive-ra 125mm-es Qfaktort írnak.Létezhet???
Az XR 22ezer pénz.Ott egyik tányér acél.
Szóval:

1.TruvativSL/TruvativXL/FSA V-Drive ???????????????
RaceFace szélesebb mint ezek.

Másik alternatíva: Alivio - mer sokkal olcsóbb,masszív,acél tányérok miatt tartós(sokat tekerek) és mivel most állok át 170mm-rõl 175-re, ezér ha nem jönne be, még mindig kevesebbet bukok.

Ja meg van egy elméletem:
Ha van 2 hajtómû azonos tengelyhosszal és hajtókarformával,de az egyik 4szöges, a másik ISIS-es, akkor az ISIS-es cucc karjai közelebb lesznek egymáshoz, mert sokkal jobban fel lehet préselni a tengelyre(nem kúpos)/vagy nem annyira kúpos/, mint a 4szögest, mivel az kúpos???????? Remélem értitek mire akarok kilyukadni.
Bocs ha kissé hosszú voltam.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hello belló lenne egy 6almás kérdésem:
Egy stx ec hajtómûért mennyit lehet elkérni, jó állapotban? amugy stx rc - fsa power pro csere az egy okés dolog? vagy vmelyik félnek rá kéne fizetni?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Troll:
H mekkora terpeszben tekersz.Értelemszerûen a középrész és a kar szélessége határozza meg.
A nagyon széles mire jó?Egyensúlyozás?
Meg gondolom sok vázba csak olyat lehet belerakni...
Tornado_Ted:Hááát,már volt egy 20%os kedvezmény,akkor az egész szett ára egyenlõ volt a hajtókaréval.No meg volt az alkudozós,hááát,szóval nem akarom írni, ott hány %os áresés produkáltunk (csak akkor nem volt zsém-kellett volna venni még egy RFet,és eladni rendes áron)

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
A Q-faktor mi ???

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
35altt?! Az jó lenne. Viszont idõmbõl van a legkevesebb.Most nincs mivel tekerni.A régi kopott szart meg nem túl egészséges használni totál új lánccal+fogsorral.És mindjá itt a Dunamaraton!!áá!
Na 8,de azé kösz.Most elkezdem felhívni az összes boltot,hátha akad valahol mégis olcsón RF.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Türelem réjszféjszt terem!
Idõrõl idõre leviszik az árát Faktroban úgy,h tengellyel 1ütt kijön 35 alatt.
És tényleg nagyon megéri! A legjobb allround hajtókar,nem pillangófing,de nem is nehéz,erõs,jól vált,és királyosul néz ki.
Jahh,mai tapasztalat;
egy srácnak úgy halt be a Deore karja,h a pedálmenet 1szerûen kicsusszant a karból... :-X
Érdekes volt lejönni,hiszen pl. sípálya kirázta újra,miután visszaütötte.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a prodigy jol birja!
en tobb mint egy eve nyuzom.
tenyleg minden van benne!
tura ugratgatas meg iylenek.
persze nem egy csucs de azert jo!
a gyereken meg a cuccon latszik, hogy mire hasznaltak!!!!

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Kicsit félek az ilyen használt cuccoktól. Az nem mindig láccik egy karon hogy valaki elõtte leugrott 3*5métert. Gari meg gondolom nincs rá.
Truvativból amit mértem szélesek voltak(150mm).Stylo-t meg nem találtam sehol, mer még arról olvastam hogy állítólag keskeny profilos.
Nincs 5letem.
:'(