Neked milyen vastag az acel persely ?
nem konnyiti az ki az egeszet nagyon ? ((
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Started by
Dude
, 2002. November 14. 13:08
Posted 2003. June 27. - 09:42
Posted 2003. June 27. - 08:54
NEM KELL UJ!!!!Sziasztok
Asszem kicsit elszurtam a dolgokat...
VEttem egy uj LX-es hajtomuvet, s be lett szerelve. Viszont a pedalt nem tekertem be teljesen az egyik oldalon, s nem vettem eszre. Kb 2/3-aig ment bele, viszont amiko kiprobaltam, eszrevettem, hoyg elferdult, de akkro mar keso volt.. ha kicsinaltam a menetete, lehet vele valamit csinalni ugy, hogy attol kesobb meg tartson ?
Ha most visszatekerem a pedalt, akkor ferden megy bele.. (
most akkor vehetek uj hajtomuvet ? ez meg jo lesz kilincsnek ?
én is igy jártam!(az elsõ nap ugrattam vele és akkora pedál kifordult :-[)A megoldás hogy uj menetet kelll vágatni a karba és egy acélgyürüt kell beletenni mely kivül uj menetes, belül a régi(pedál)menet van.Ezt valahol aholesztergagép van megtudják csinálni...De az is lehet hogy a Hajdu-ban is(ott aszt hiszem vanvalami forgácsolo v. esztergagép v.mi)Ha sehogyse megy akkor esetleg én tudok segiteni ((apám munkahelyém megcsinálják)de lehet 2 hétbe belekerül.Irj Privit.de sz.tem pesten 1000 helyen bárki fillérekért megcsinálja neked. ;D
Posted 2003. June 27. - 08:17
Sziasztok
VEttem egy uj LX-es hajtomuvet, s be lett szerelve. Viszont a pedalt nem tekertem be teljesen az egyik oldalon, s nem vettem eszre. Kb 2/3-aig ment bele, viszont amiko kiprobaltam, eszrevettem, hoyg elferdult, de akkro mar keso volt.. ha kicsinaltam a menetete, lehet vele valamit csinalni ugy, hogy attol kesobb meg tartson ?
vendég__*
Posted 2003. June 26. - 23:30
igeen!
tudom, hogy régi, de gyönyötû másrészt meg 98as cruxom van amihez a mostani fsa nagyon nem passzol...
tudom, hogy régi, de gyönyötû másrészt meg 98as cruxom van amihez a mostani fsa nagyon nem passzol...
Posted 2003. June 26. - 23:27
fsa v drive kontra stylo?
nekem a stylo jobban tetszik
felepitesileg nem hiszem, hogy sok kulonbseg lenne!
kovacsoltak ezek?
stx rc: eleg regi cucc
te akarsz arra cserelni vmit?
tehat te kapnad??
nekem a stylo jobban tetszik
felepitesileg nem hiszem, hogy sok kulonbseg lenne!
kovacsoltak ezek?
stx rc: eleg regi cucc
te akarsz arra cserelni vmit?
tehat te kapnad??
vendég__*
Posted 2003. June 26. - 23:24
Posted 2003. June 26. - 23:08
hali!
van 1 UN-40 es m.blokkom s hozzá az a 1 tányéros Sachs h.kar amit 4-5000ert vágnak hozzád(pl.Bergussonban), s valahogy a kettõ qrvára nem yön össze.Állandoan, bármilyen erõsen huzom meg a a krt,a zároanyát, rá kezd levándorolni 2 km után a tengelyröl.Eddig a lánctányérfelölioldal csinálta..most az a helyén..most meg a bal.FSAPowerPro h.karal is probáltam és ott ninc semmi gond.Lehet hogy ez az Sachs nem valo a Shimano közeprészhez ??? ???
Aki ilyen kart használ az irhatna pár okosságot. :
Köszi ;D
van 1 UN-40 es m.blokkom s hozzá az a 1 tányéros Sachs h.kar amit 4-5000ert vágnak hozzád(pl.Bergussonban), s valahogy a kettõ qrvára nem yön össze.Állandoan, bármilyen erõsen huzom meg a a krt,a zároanyát, rá kezd levándorolni 2 km után a tengelyröl.Eddig a lánctányérfelölioldal csinálta..most az a helyén..most meg a bal.FSAPowerPro h.karal is probáltam és ott ninc semmi gond.Lehet hogy ez az Sachs nem valo a Shimano közeprészhez ??? ???
Aki ilyen kart használ az irhatna pár okosságot. :
Köszi ;D
vendég__*
Posted 2003. June 26. - 22:46
nekem fsam van, igaz nem v drive, de nekem jol müxik. meg kevesebb is van belõle ezér nem népcucc. amugy az alivio sem rossz, de az kicsit más kategória. amugy nem láccik rajta ,hogy alivio
STXRCröl vélemények? meg mennyi? pliz.. ;D
STXRCröl vélemények? meg mennyi? pliz.. ;D
Posted 2003. June 26. - 22:28
vendég__*
Posted 2003. June 26. - 22:25
Posted 2003. June 26. - 22:16
Hát lehet, de ha megnézel egy ISIS-es tengelyt, azon a kar ütközésig felmegy.A monoblokkház és a kar között elég 0 hely van.
A 4szögesnél meg láthatóan több.
A 4szögesnél meg láthatóan több.
Posted 2003. June 26. - 22:12
heeeee???!!!!
mi kuposabb mi nem, jobban feljon meg kevesbe?
a Q faktor az Q faktor!
(egy bizonyos kozepcsapagynal merve)
mi kuposabb mi nem, jobban feljon meg kevesbe?
a Q faktor az Q faktor!
(egy bizonyos kozepcsapagynal merve)
Posted 2003. June 26. - 21:52
A kedvezményekrõl sajna lemaradtam. >
Felhívtam egy halom boltot.Egyedül a Hajduban volt,34900-ért.Annyit én nem adok.
Aztán voltam SpeedMetal-ba,ott leméregettem egy 2003-as TruvativStylo-t(XR+SL),meg egy FSA V-Drive-ot.Profilra megegyeznek.Majnem mindkettõ ugyanolyan teknõalakú(belül) hajtókarral rendelkezik.1000 pénz van az SL és az FSA között, tömegre a Truvativ a jobb.Mindegyik ISIS drive-os.
Az FSA katalógusomban a V-Drive-ra 125mm-es Qfaktort írnak.Létezhet???
Az XR 22ezer pénz.Ott egyik tányér acél.
Szóval:
1.TruvativSL/TruvativXL/FSA V-Drive ???????????????
RaceFace szélesebb mint ezek.
Másik alternatíva: Alivio - mer sokkal olcsóbb,masszív,acél tányérok miatt tartós(sokat tekerek) és mivel most állok át 170mm-rõl 175-re, ezér ha nem jönne be, még mindig kevesebbet bukok.
Ja meg van egy elméletem:
Ha van 2 hajtómû azonos tengelyhosszal és hajtókarformával,de az egyik 4szöges, a másik ISIS-es, akkor az ISIS-es cucc karjai közelebb lesznek egymáshoz, mert sokkal jobban fel lehet préselni a tengelyre(nem kúpos)/vagy nem annyira kúpos/, mint a 4szögest, mivel az kúpos???????? Remélem értitek mire akarok kilyukadni.
Bocs ha kissé hosszú voltam.
Felhívtam egy halom boltot.Egyedül a Hajduban volt,34900-ért.Annyit én nem adok.
Aztán voltam SpeedMetal-ba,ott leméregettem egy 2003-as TruvativStylo-t(XR+SL),meg egy FSA V-Drive-ot.Profilra megegyeznek.Majnem mindkettõ ugyanolyan teknõalakú(belül) hajtókarral rendelkezik.1000 pénz van az SL és az FSA között, tömegre a Truvativ a jobb.Mindegyik ISIS drive-os.
Az FSA katalógusomban a V-Drive-ra 125mm-es Qfaktort írnak.Létezhet???
Az XR 22ezer pénz.Ott egyik tányér acél.
Szóval:
1.TruvativSL/TruvativXL/FSA V-Drive ???????????????
RaceFace szélesebb mint ezek.
Másik alternatíva: Alivio - mer sokkal olcsóbb,masszív,acél tányérok miatt tartós(sokat tekerek) és mivel most állok át 170mm-rõl 175-re, ezér ha nem jönne be, még mindig kevesebbet bukok.
Ja meg van egy elméletem:
Ha van 2 hajtómû azonos tengelyhosszal és hajtókarformával,de az egyik 4szöges, a másik ISIS-es, akkor az ISIS-es cucc karjai közelebb lesznek egymáshoz, mert sokkal jobban fel lehet préselni a tengelyre(nem kúpos)/vagy nem annyira kúpos/, mint a 4szögest, mivel az kúpos???????? Remélem értitek mire akarok kilyukadni.
Bocs ha kissé hosszú voltam.
vendég__*
Posted 2003. June 26. - 18:27
hello belló lenne egy 6almás kérdésem:
Egy stx ec hajtómûért mennyit lehet elkérni, jó állapotban? amugy stx rc - fsa power pro csere az egy okés dolog? vagy vmelyik félnek rá kéne fizetni?
Egy stx ec hajtómûért mennyit lehet elkérni, jó állapotban? amugy stx rc - fsa power pro csere az egy okés dolog? vagy vmelyik félnek rá kéne fizetni?
Posted 2003. June 26. - 10:06
Troll:
H mekkora terpeszben tekersz.Értelemszerûen a középrész és a kar szélessége határozza meg.
A nagyon széles mire jó?Egyensúlyozás?
Meg gondolom sok vázba csak olyat lehet belerakni...
Tornado_Ted:Hááát,már volt egy 20%os kedvezmény,akkor az egész szett ára egyenlõ volt a hajtókaréval.No meg volt az alkudozós,hááát,szóval nem akarom írni, ott hány %os áresés produkáltunk (csak akkor nem volt zsém-kellett volna venni még egy RFet,és eladni rendes áron)
H mekkora terpeszben tekersz.Értelemszerûen a középrész és a kar szélessége határozza meg.
A nagyon széles mire jó?Egyensúlyozás?
Meg gondolom sok vázba csak olyat lehet belerakni...
Tornado_Ted:Hááát,már volt egy 20%os kedvezmény,akkor az egész szett ára egyenlõ volt a hajtókaréval.No meg volt az alkudozós,hááát,szóval nem akarom írni, ott hány %os áresés produkáltunk (csak akkor nem volt zsém-kellett volna venni még egy RFet,és eladni rendes áron)
Posted 2003. June 26. - 09:24
Posted 2003. June 26. - 05:55
35altt?! Az jó lenne. Viszont idõmbõl van a legkevesebb.Most nincs mivel tekerni.A régi kopott szart meg nem túl egészséges használni totál új lánccal+fogsorral.És mindjá itt a Dunamaraton!!áá!
Na 8,de azé kösz.Most elkezdem felhívni az összes boltot,hátha akad valahol mégis olcsón RF.
Na 8,de azé kösz.Most elkezdem felhívni az összes boltot,hátha akad valahol mégis olcsón RF.
Posted 2003. June 25. - 21:17
Türelem réjszféjszt terem!
Idõrõl idõre leviszik az árát Faktroban úgy,h tengellyel 1ütt kijön 35 alatt.
És tényleg nagyon megéri! A legjobb allround hajtókar,nem pillangófing,de nem is nehéz,erõs,jól vált,és királyosul néz ki.
Jahh,mai tapasztalat;
egy srácnak úgy halt be a Deore karja,h a pedálmenet 1szerûen kicsusszant a karból... :-X
Érdekes volt lejönni,hiszen pl. sípálya kirázta újra,miután visszaütötte.
Idõrõl idõre leviszik az árát Faktroban úgy,h tengellyel 1ütt kijön 35 alatt.
És tényleg nagyon megéri! A legjobb allround hajtókar,nem pillangófing,de nem is nehéz,erõs,jól vált,és királyosul néz ki.
Jahh,mai tapasztalat;
egy srácnak úgy halt be a Deore karja,h a pedálmenet 1szerûen kicsusszant a karból... :-X
Érdekes volt lejönni,hiszen pl. sípálya kirázta újra,miután visszaütötte.
Posted 2003. June 25. - 20:13
a prodigy jol birja!
en tobb mint egy eve nyuzom.
tenyleg minden van benne!
tura ugratgatas meg iylenek.
persze nem egy csucs de azert jo!
a gyereken meg a cuccon latszik, hogy mire hasznaltak!!!!
en tobb mint egy eve nyuzom.
tenyleg minden van benne!
tura ugratgatas meg iylenek.
persze nem egy csucs de azert jo!
a gyereken meg a cuccon latszik, hogy mire hasznaltak!!!!
Posted 2003. June 25. - 20:06
Kicsit félek az ilyen használt cuccoktól. Az nem mindig láccik egy karon hogy valaki elõtte leugrott 3*5métert. Gari meg gondolom nincs rá.
Truvativból amit mértem szélesek voltak(150mm).Stylo-t meg nem találtam sehol, mer még arról olvastam hogy állítólag keskeny profilos.
Nincs 5letem.
:'(
Truvativból amit mértem szélesek voltak(150mm).Stylo-t meg nem találtam sehol, mer még arról olvastam hogy állítólag keskeny profilos.
Nincs 5letem.
:'(