Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Mickey2

Mickey2

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Sajnos így nem mûködne.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ne haragudjon rám senki, még új vagyok, most próbálkozom elõször a fórummal, de egy kárdésem lenne: Lett egy zsírúj Deore hátsóváltóm, most pézszûkében(!) keresek váltókart. Mûködne egy Sram Shorty 5.0-val??
Köszi: retizotyo

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

link=board=5;threadid=3668;start=1785#msg132004 date=1064826917]
A csapágyas váltógörgõ saját tapasztalat szerint csak ront a teljesítményen, a Sh!mano váltógörgõk (a felsõ) úgy vannak kialakítva, hogy elmozogjanak a terhelés alatt (egyik fokozatról a másikra váltáskor) vízszintes irányban jobbra-balra egy keveset. Ha kiveszed, érezhetõ. Nos a csapágyas ezt nem fogaj csinálni.

A BBB csapágyas váltógörgõinél (BBB Rollerboy 10T és 11T) valahogy mégis megoldották ezt a csúszkálósdit, legalábbis nagyon remélem, hogy nem csak vakításból van rajt a görgõkön, hogy melyik az "upper" és melyik a "lower". Mellesleg hogy pontosak legyünk, csak a felsõ görgõnek kell csúszkálnia, az alsónak nem.

Az Alivióban én is kicseréltem a görgõket csapágyasra (BBB Rollerboy 11T-re). Váltásteljesítmény nem javult (nem is annyira optikai, hanem inkább pszichológiai ;D tuningként hatott), pontosabban nem változott, hisz eddig is hiba nélkül tette a dolgát a hátsó váltó. 7500km-t mentem az Alivioval, ebból 3000-t csapágyas görgõkkel, nem érezhetõ a különbség. Legfeljebb annyi, hogy a BBB tartósabbnak tûnik. Ha néhanapján kopást vélek felfedezni rajta, akkor csak le kell törölgetnem és máris kiderül, hogy csak olajpiszok volt.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
MRP a'la Horpe&Sala módra ;D

Feltöltött kép

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A Suntour h. váltókról lehet tudni valamit? Milyen minõséget képviselnek? Mer' most láttam, hogy kompatibilisek a Sh. és az ESP váltókkal is...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
abbol aza rbol veszel egy agyat!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Akkor lehet, hogy pont azért, mert az eredeti 11fogú volt, ez meg 10. Én a '98as XT-ben cseréltem ki (eltörtem a kerámia cuccot), és ott teljesen jól mûködött.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
nee....en megjartam azzal az Acorral...az eredeti elkopott rendesen..gondoltam cserelek..
jol megsz*ptam...nem tudtam valtani..a lanc beesett a kanal es a gorgo koze meg midnen baja volt..es pont deore valtom volt :P

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Optikai tuningot nem akarok a gépemre. Kizárólag azért cseréltem volna le, hogy javuljon a váltásteljesítmény. Az ACOR-t meg amúgy sem egy teljesítményõrült tuningcégnek ismertem idáig, bár van egy-két jó cuccuk.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Én ne azt mondtam, hogy ne vegyél, csak az én véleményemet.
A másik dolog meg az, hogy a mostani Deore azt hiszem 11-es görgõkkel jön, de Acorból is csak 10-es van.
Ha individualista vagy, akkor jó lesz, tuningnak. De (szerintem) csupán esztétikai, mintsem funkcionális tuning...
(ja: a BBB-nek is van csapágyas alu görgõje)

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Kösz a segítséget rob!
Akkor görgõ marad.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
A csapágyas váltógörgõ saját tapasztalat szerint csak ront a teljesítményen, a Sh!mano váltógörgõk (a felsõ) úgy vannak kialakítva, hogy elmozogjanak a terhelés alatt (egyik fokozatról a másikra váltáskor) vízszintes irányban jobbra-balra egy keveset. Ha kiveszed, érezhetõ. Nos a csapágyas ezt nem fogaj csinálni. Nem észrevehetõ a változás, de javulás szerintem semmiképpen nem lesz.
Amúgy Acor váltógörgõ 2200/2 db és majdnem minden elox színben van. (és talán jobban is bírja, mint a Sh!mano mûanyag...)

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Segítsetek! Plíz!
Most cserélem a fogaskoszorút, láncot, ilyenkor átbovdeneztetem a hátsó váltót is. Az a kérdésem, hogy a deore hátsó váltómba érdemes-e kicseréltetni a görgõket? Javít valamit a váltásteljesítményen? Valami fasza csapágyazott görgõt mindjárt ajánlhattok is, ha érdemes cserélni. Egyébként kb. 5000+ km van a hátsó váltóban.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
na..ha elalszol lelopom..kell nekem egy olyan ;D
adok neked egy..öö...valamit majd helyette jo??!oke.. ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Majd megnézheted Mecsek BMFT-n nekem Holzfeller van, bratyómnak meg Hussefelt. 8)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
aham
akko keverem a ketto nevet.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
holzfeller--arany--ujfajta--25k
hussefelt---feka---regi---ocso ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
bizti?
az uj az amelyik fenyes?!
nem es az tan a hussel..

de nem vagyok 100

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Stimmel! Csak fordítva!

Hussefelt a régi, Holzfeller az új!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
na varjatok nem a holzfellera regi aminek mindig kiszakadt a pedal menete?
es a husselfelt az idei ami mar kiraly?
es a holz az ~15eft
a hussel meg 26eft