Engem a súly nem izgat annyira. Lényeg, h nagyon merev legyen.
LX hajtó+XT blokk ~35, ennyit szánnék erre.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Started by
Dude
, 2002. November 14. 13:08
Posted 2004. April 04. - 11:07
Posted 2004. April 04. - 10:25
persze, de csak a 2001-2002-es truva széria volt lelazulós...(nekem is volt ilyen :-\ >)
az ujabbak már nem.
szal semmi gond vele. és tök jó érzés, azóta nem kellett újra megtapasztalnom a hajtókar letörését amiota megvan
ha súlyra megy valaki egy ilyen alkatresznel, akkor NO comment..
vegyen egy országúti 4szögeset.... az tuti könnyü.....
ha meg nehéz a rider, akkor inkább magáról szedje le azt a 100 grammot amivel nehezebb az egész meghajtás(cserébe jobban bírja a terhelést) (ez nem gonoszkodás akart lenni, de....izé...)
az ujabbak már nem.
szal semmi gond vele. és tök jó érzés, azóta nem kellett újra megtapasztalnom a hajtókar letörését amiota megvan
ha súlyra megy valaki egy ilyen alkatresznel, akkor NO comment..
vegyen egy országúti 4szögeset.... az tuti könnyü.....
ha meg nehéz a rider, akkor inkább magáról szedje le azt a 100 grammot amivel nehezebb az egész meghajtás(cserébe jobban bírja a terhelést) (ez nem gonoszkodás akart lenni, de....izé...)
Posted 2004. April 04. - 10:20
hat kalanak telleg kilazul az isises monoja pölö, havernak meg meghalt az egesz. az truva volt. kalae nemtom mien.
persze amugy jo ;D
az lenne meg a kredesem hogy hatul a fogassort le lehet-e venni sufnituningba valahogy, vagy csak szerszammal megy??
persze amugy jo ;D
az lenne meg a kredesem hogy hatul a fogassort le lehet-e venni sufnituningba valahogy, vagy csak szerszammal megy??
Posted 2004. April 04. - 09:51
ööö
asszem megint kevertem. fsa/rf/.. isis, shimano octalink. Azaz octát akartam írni, nem isist >
Egy cimbora nekem azt mondta, isisrõl õ már hallott rosszat, plö meglazul, ugrálni kezd, ... ez menniyre igaz? Mondjuk olyat is mondott, h isis csapik erosebbek vmivel, de ilyen súly környékén már jobb a shimano.
Vélemények/tanácsok?
asszem megint kevertem. fsa/rf/.. isis, shimano octalink. Azaz octát akartam írni, nem isist >
Egy cimbora nekem azt mondta, isisrõl õ már hallott rosszat, plö meglazul, ugrálni kezd, ... ez menniyre igaz? Mondjuk olyat is mondott, h isis csapik erosebbek vmivel, de ilyen súly környékén már jobb a shimano.
Vélemények/tanácsok?
Posted 2004. April 04. - 07:40
Ha oktás akkor sztem elég a LX, az elég combos, és árban se vészes. Ha meg isises kell, akkor csak a truva gigapipe-t szabad megvenni, azt mondják az okosok.
Posted 2004. April 04. - 00:12
Az LX és az XT octalinkesek! Ha LX hajtómûved lesz (van) akkor octalinkes (CSAK shimano), ha a RF akkor isises mono kell.
Nemtom hogy mennyire jó, de a ridebike oldalán épp most hirdetnek akciósan 4e ft-ért truvativ isises monoblokkot.
Nemtom hogy mennyire jó, de a ridebike oldalán épp most hirdetnek akciósan 4e ft-ért truvativ isises monoblokkot.
Posted 2004. April 03. - 23:55
Hi
Nem éppen témába vág, de:
10-12ezerig keresek strapabíró isis monoblokkot. Eddig XT, de inkább erõsebbet szeretnék. Létezik ilyen, vagy XT elég erõs lesz? LX (esetleg RF prodigy xc) hajtóhoz lesz (100kila vagyok, ccre kéne).
thx
Nem éppen témába vág, de:
10-12ezerig keresek strapabíró isis monoblokkot. Eddig XT, de inkább erõsebbet szeretnék. Létezik ilyen, vagy XT elég erõs lesz? LX (esetleg RF prodigy xc) hajtóhoz lesz (100kila vagyok, ccre kéne).
thx
Posted 2004. April 03. - 18:50
Félreérthetõen fogalmaztam, de modosítottam. Szóval: nem tört el olyan könnyen az a tengely. De ha valami tört, csak az törhetett/hajolhatott. Ezekben a gyorszáras tengelyekben meg állandóan meghalnak a gyorszárak. És utána még meghalhat a tengelyem is.Nekem régebben volt Shimano DX tengelyem csak azért kellett megválnom tõle mert nem lehetett hozzá csavart kapni.Az nem tört el másfél év alatt.
Posted 2004. April 03. - 14:17
Nekem régebben volt Shimano DX tengelyem csak azért kellett megválnom tõle mert nem lehetett hozzá csavart kapni.Az nem tört el másfél év alatt.
Posted 2004. April 03. - 13:09
Nekem az a véleményem a gyorszárról, hogy eléggé idióta találmány.
Ott vannak azok a régi jó csavaros tengelyek, amiknél a tengely feltámaszkodott a papucs vágatán. Jól megtépted rajta a csavart, és az isten se szedte ki onnan a kereket, és nem is tört szét (csak akkor, ha qrva nagyot kapott a tengely... ;D).
Erre itt van ez a gyorszár, ami csak beszorítja a tengelyt a kép papucs közé. Háát... Ez nem valami stabil. És még törik is össze-vissza, ahogy Thez példája is mutatja.
Nem tudom, miért nem lehet csavaros tengelyeket gyártani, vagy valami ahhoz hasonlót. A lényeg, hogy ezt a gyorszárat durvulásra el kéne felejteni.
Ott vannak azok a régi jó csavaros tengelyek, amiknél a tengely feltámaszkodott a papucs vágatán. Jól megtépted rajta a csavart, és az isten se szedte ki onnan a kereket, és nem is tört szét (csak akkor, ha qrva nagyot kapott a tengely... ;D).
Erre itt van ez a gyorszár, ami csak beszorítja a tengelyt a kép papucs közé. Háát... Ez nem valami stabil. És még törik is össze-vissza, ahogy Thez példája is mutatja.
Nem tudom, miért nem lehet csavaros tengelyeket gyártani, vagy valami ahhoz hasonlót. A lényeg, hogy ezt a gyorszárat durvulásra el kéne felejteni.
Posted 2004. April 03. - 10:01
Valaki mondjon már olyan boltot ahol lehet ilyet kapni.Én úgy tudom(az elõbb írtam is)hogy nem lehet ilyet külön kapni csak aggyal együtt.Van más gyártó a Shimanon kívül aki iylet csinálna?
Posted 2004. April 03. - 09:51
ja errõl volt szó a márciusi bikkmakkban is, hogy a belsõ mechanikás strapabíróbb, csak hát pár grammal nehezebb...
bár asszem thez ezt túléled..
(in memoriam 10kg-os kerekek... )
bár asszem thez ezt túléled..
(in memoriam 10kg-os kerekek... )
Posted 2004. April 03. - 09:44
Posted 2004. April 03. - 00:28
nekem shimano-m van,amit a deore agyhoz adtak alapból.Én mindig full megszorítom de még nem volt baj vele.
kivéve az elsõvel,mert az elhajlott,pedig nem is tudtam róla ;D
kivéve az elsõvel,mert az elhajlott,pedig nem is tudtam róla ;D
Posted 2004. April 02. - 23:32
Posted 2004. April 02. - 23:31
HÁÁT...Itthon lehet kapni olyat ami a Sachs Quartz agyakban volt régen 990ft-ba kerül.Nekem itthon van egy olyan ami elég fura mert egyenes a karja de egész jól néz ki.A Shimanonak jók a gyz-ai de akokat nem lehet külön kapni :-[.Fékezéstõl tört el?
Ja és egy jótanács annak aki megfogadja.Ne szorítsd meg annyira a gyorszárat mikor a kereket berakod a vázba HANEM mikor rácsuktad kezdd el forgatni a kart amitõl a kis mûanyag betét elcsúszik az alu gyûrûn és ezzel kb 30%-al jobban be tudod feszíteni a cuccot.Régen a ringlé csinált ilyet és még a USE most is.Így biztos nem fog kimozdulni a kerék.Persze mikor kiszeded a kereket elõször tekerd a gyorszárat az ellenkezõ irányba mert ha úgy nyitod ki akkor még jobban befeszül.
Ja és egy jótanács annak aki megfogadja.Ne szorítsd meg annyira a gyorszárat mikor a kereket berakod a vázba HANEM mikor rácsuktad kezdd el forgatni a kart amitõl a kis mûanyag betét elcsúszik az alu gyûrûn és ezzel kb 30%-al jobban be tudod feszíteni a cuccot.Régen a ringlé csinált ilyet és még a USE most is.Így biztos nem fog kimozdulni a kerék.Persze mikor kiszeded a kereket elõször tekerd a gyorszárat az ellenkezõ irányba mert ha úgy nyitod ki akkor még jobban befeszül.
Posted 2004. April 02. - 23:30
akkor tom h ilyen még nem votl, de milyen gyorszárat érdemes venni? amit lehet kulon is kapni..
extrém igénybevételre...
mert xt jól bírja. meg a hasonlo kaliberuek is...
de ezek nemtom vannak e külön csak elsö/hátsó CSAK gyz...
mert b+ aco és a hasonlo utángyártottak hááát...
most egy joytech van, de ki tudja.
(ja, és NEM téptem meg a gyorszárat, tanulva az elözö esetböl. csak finoman huztam meg, ezért kell korigálni rajta néha, erre meg már ettöl is BEEEEEEEENNNNNGGGGGGG..... grr)
na tom mim lesz...
ebbol nem fog kitorni a gyorszar, mivel NINCS benne....
http://kep.tar.hu/th.../pic4613576.jpg
http://kep.tar.hu/th.../pic4613597.jpg
Posted 2004. April 02. - 23:11
Részvétem.A múltkor nekem is ugyanitt tört.éSztem az a gond vele,hogy Bike+.Bár nekem is azt adtak(ilyet mint ami neked eltört :-[ :-[ :-[) miután eltört az enyém(az egy másik fajta volt)Nézz szét biztos találsz vmilyet.Egyébként meg NEM KIRÖHÖGNI >
Posted 2004. April 02. - 22:48
Csináltassál már vmi acél vagy vas gyorszárat magadnak... ;D Esetleg Tune titán gyorszárakat? Csak 53g, de 23e Ft! ;D
Posted 2004. April 02. - 22:39
gyorszár....
kezd elegem lenni...
GRRRRR. >
katlannál tört szét > cserébe ledéháztam nélküle az eteléig...
gígy néz ki 1
másik... >
bennem lehet a hiba... :-\
kezd elegem lenni...
GRRRRR. >
katlannál tört szét > cserébe ledéháztam nélküle az eteléig...
gígy néz ki 1
másik... >
bennem lehet a hiba... :-\