aztán meg a frissen elbaszott alkatrésszel vonulsz mégiscsak a bringásboltba, ahol még a szerelõt is felhúzod agyilag!
Egy bringához kell egy hmûleszedõ,egy láncoskulcs, egy kazettaleszedõ,meg egy monoblokk behajtó. baromi sok felesleges szerszám nem???
mennyivel jobb elqrni egy vázat, vagy egy hajtómûmenetet???
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás
Indította
Dude
, 2002. november 14. 13:08
Írta 2004. április 05. - 22:23
Írta 2004. április 05. - 22:19
azért, mert ha otthon szerelsz sufniba és nincs meg a tök fölöslegesen agyonspecializált célszerszám és hazavitted az új alkatrészt, de már este van és akarsz menni vele, nem tudsz aludni, mert b*ssza az agyad, hogy ott van, de nem a bringádon.
aztán másnap rájössz, hogy mégiscsak hülyeség volt fraciakulccsal centírozni ...
aztán másnap rájössz, hogy mégiscsak hülyeség volt fraciakulccsal centírozni ...
Írta 2004. április 05. - 22:16
Arra értettem, hogy mikor fillérekbe kerül a célszerszám, akkor minek barbár, és veszélyes módszerekkel próbálkozni!
Írta 2004. április 05. - 22:11
lor&thommey:
remélem ezt a franciakulcsos megoldásra irtátok, nem arra h van e esélye mással is leszedni a dolgot...
na de mind1.... nem kötexem. :-X
remélem ezt a franciakulcsos megoldásra irtátok, nem arra h van e esélye mással is leszedni a dolgot...
na de mind1.... nem kötexem. :-X
Írta 2004. április 05. - 22:11
Írta 2004. április 05. - 22:06
Írta 2004. április 05. - 21:55
Lor:asszem leírtad, ami gondoltam.Hozzám is egy csomó fasz hoz be félig szétszedett racsnit, meg kereket újrafûzésre, amin rajta van a racsni, de már kivágta a küllõket az állat. Ha sajnál valaki max 10000ft-ot a célszerszámokra, akkor vigye be a boltba, oszt 300-ért leszedik.
Írta 2004. április 05. - 21:36
lor: nem kellett volna ilyen fennhangon reagalni.
mostansag mindenki menstrual vagy mi a faszom?! :-X
eddig nem volt ra szuksegem, ezert nem vettem, most kellett de nem volt otthon, es vasarnap volt. de megoldottam.
igerem beszerzek egyet nyomorult tetves eletem folyaman
mostansag mindenki menstrual vagy mi a faszom?! :-X
eddig nem volt ra szuksegem, ezert nem vettem, most kellett de nem volt otthon, es vasarnap volt. de megoldottam.
igerem beszerzek egyet nyomorult tetves eletem folyaman
Írta 2004. április 05. - 20:04
most bukkantam rá neten, esetleg ha valakit érdekel, egy elég brutál táblázat a shimano cuccairól 1999-ig:
http://datenbanken.f...ut/SHIMANO.html
http://datenbanken.f...ut/SHIMANO.html
Írta 2004. április 05. - 10:04
ha már így vagyunk:
olajszürõleszedö célszerszám. EZERbe van boltban(autószervizben)...
és a másik is van vagy 700 ft(amivel csavarni kell az "anyát" a fogaskoszorúban. :-\
olajszürõleszedö célszerszám. EZERbe van boltban(autószervizben)...
és a másik is van vagy 700 ft(amivel csavarni kell az "anyát" a fogaskoszorúban. :-\
Írta 2004. április 05. - 00:40
Írta 2004. április 05. - 00:00
ha lanckereksort akarsz leszedni.
lehet sikerul valamelyik csokulccsal.
lancos kulcsot meg ha mar ganyolsz 1200ft-ert nem lenne jobb venni egy bolti peldanyt 1500-2000ft-ert?
az lehet, hoyg ugy egyszerubb lenne.
egyszer kell megvenni azt a szajba tekert k.rva szerszamot a tetves kis eleted folyaman.
miert nem rajzolsz magad akkor mar a varazs ceruzaddal vazat?
vagy ne hegesztesd meg ha eltorik eleg ha korbetekered macgiver-el.
lehet sikerul valamelyik csokulccsal.
lancos kulcsot meg ha mar ganyolsz 1200ft-ert nem lenne jobb venni egy bolti peldanyt 1500-2000ft-ert?
az lehet, hoyg ugy egyszerubb lenne.
egyszer kell megvenni azt a szajba tekert k.rva szerszamot a tetves kis eleted folyaman.
miert nem rajzolsz magad akkor mar a varazs ceruzaddal vazat?
vagy ne hegesztesd meg ha eltorik eleg ha korbetekered macgiver-el.
Írta 2004. április 04. - 22:02
A fogaskoszorút amúgy is le lehetne fogni blitzfogóval is (a láncostor vagy mifene helyett), ha az ember cserélni akarja, akkor úgyse kell rá vigyázni. Bár nem merném azt mondani, amit a reklámokban szokás: "Nekem bevált, próbálja ki Ön is!"
De a "kör alakú eszköz" pótlását mással nem t'om elképzelni, arra érdemes rákölteni azt az 1200Ft-ot. A láncos bigyó is csak 2000 körül van.
De a "kör alakú eszköz" pótlását mással nem t'om elképzelni, arra érdemes rákölteni azt az 1200Ft-ot. A láncos bigyó is csak 2000 körül van.
Írta 2004. április 04. - 21:06
persze, de innen a szerszám hiányzik. nem a fogsor megfogása a gond, hanem a kis kör alaku eszköz hiánya......
Írta 2004. április 04. - 16:54
az lenne meg a kredesem hogy hatul a fogassort le lehet-e venni sufnituningba valahogy, vagy csak szerszammal megy??
az elõzõ bikkmakkban volt a végefelé egy cikk a bringa karbantartásáról, ott mutattak egy kis láncdarabból, meg egy fémlapból összerakható eszközt, ami frankó fogassor leszedéshez....
Írta 2004. április 04. - 14:41
Írta 2004. április 04. - 13:39
szerintem nem függ a csatlakozástól (ISIS/Octa) az,h a csésze menete meglazul-e a vázban
a kaláé azért olyan,amilyen,mert amikor megvette (asszem 02-es alap truva,vagy max 03-as)
nem kapott mellé szerszámot,és várt és várt és várt
de csak nem
és megunta,és mivel nagyon akart bicózni,ezért a hülyegyerek behajtotta csavarhúzó és gumikalapács segítségével
és persze egy hónap után vihette a bótba,h húzzák meg,mert jéééé lelazult:D na meg persze megint megbökdöste a bácsit,hogy hozza már meg neki azt a monoblokkcuccot,amire annyira vár már:)
szóval most éppen rendesen meg van húzva,és két nap nonstop kerózástól nincs semmi baja,Gyapi meg köv hétre igéri a monobehajtót :DDDD
a kaláé azért olyan,amilyen,mert amikor megvette (asszem 02-es alap truva,vagy max 03-as)
nem kapott mellé szerszámot,és várt és várt és várt
de csak nem
és megunta,és mivel nagyon akart bicózni,ezért a hülyegyerek behajtotta csavarhúzó és gumikalapács segítségével
és persze egy hónap után vihette a bótba,h húzzák meg,mert jéééé lelazult:D na meg persze megint megbökdöste a bácsit,hogy hozza már meg neki azt a monoblokkcuccot,amire annyira vár már:)
szóval most éppen rendesen meg van húzva,és két nap nonstop kerózástól nincs semmi baja,Gyapi meg köv hétre igéri a monobehajtót :DDDD
Írta 2004. április 04. - 12:04
Írta 2004. április 04. - 11:41
Írta 2004. április 04. - 11:33
ha szabad véleményt nyílvánítanom: ennyiért inkább holzfeller+gigapipe.... meggyozobben erösebbnek tünik...