Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Kihagytad a felxet ;D

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
OFF

ehhh.. parázs vita a hülyeségrõl
Én egyet nem értek... ha nincs szerszám, és allitólag négy vagy több hét mulva lesz csak (ami valóban nem igaz) akkor miért lusta a kisbringás eltekerni egy nyavajás bringaboltba és ott megcsinálhatja amit kell.... van bringabolt nyitva vasárnap is és az általam gyakrabban felkeresett boltokban mindben van rá mód, hogy saját magam a bolt szerszámaival szerelhessek..... Persze ezek mind olyan boltok ahol értenek a bringákhoz is nem csak hülyitik a tizenéves korosztályt....
Itt ami szerintem a probléma, hogy ezek a boltok nem esnek útba a fogas felé......

És csak még egy.... ha valaki régebb óta bringázik/szerel akkor lehet, hogy nem mond hülyeséget és meg kéne fontolni a tanácsait....

S persze lehet otthon patkolókovács módjára gányolni, de szerintem azt nem kéne a plénum elé tárni és ezáltal szaporítani a "mindent megoldok egy kalapáccsal és vésõvel" szerelgetõk népes táborát....

ON

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
És még nem is esett szó a vidéki bringásokról/boltosokról. Nálunk jó ha 2-3 hetente elmennek áruért, és néha azzal jönnek vissza, hogy [glow=red,2,300]a nagykerben sincs[/glow].

Más (bocs, de egy kis ON ;)): A Shimano BBUN25-ös (Acera/Alivio) középcsapiban milyen csapágyak vannak?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Hogy nem tudhatom,mi a helyzet??? én már akkor bringáztam, amikor te az általános elsõ osztály élményeivel voltál elfoglalva.

Egyébként most minden kapható, amit csak megkíván az ember, és persze amire van pénze!

OFF:
Most mondjam azt, hogy amikor én elkezdtem bringázni, akkor Te még csak egy kéjes gondolat voltál apád fejében? ;) Azért van itt néhány ember a gyp teamen kívül, aki szintén fékezhetné magát és néhánynak még a csillagai is szépen bekékültek (õk meg pláne mutathatnának példát :-\)
ON

A 2 napon belül minden megvan: 1 hónapja várok valami tisztességes kormánycsapira, de a magyar nagykerek valahogy nem spájzolnak be a drágább alkatrészekbõl. 2 hete jött meg a kesztyûm, amit már a novemberi bikemagban hirdetett az egyik legnagyobb forgalmazó. Tavalyelött novembertõl áprilisig kellett várnom a fékbetétre. És nem egy boltban voltam mielött belemegyünk ebbe. Ráadásul mit csinálnál, ha vidéki lennél és az az egy bolt lenne 80 km-es körzetben ?

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Hy!

Meg tudná valaki mondani, hogy az üreges tengellyel rendelkezõ középcsapágyról hogy lehet leszerelni a hajtókarokat? Gondolom valamit kell tenni a tengely végére, amire támaszkodik a lehúzó szerszám, de mi legyen az?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
OFF
belegondolva akkor éppen én is bringáztam;
volt egy tök jó BMXem,ami még ma is megy öcsém alatt
no meg rá következõ évben vett a család egy asszem alivios "MTB"-t,és késöbb azt kezdtem L tekergetni
ON

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Hogy nem tudhatom,mi a helyzet??? én már akkor bringáztam, amikor te az általános elsõ osztály élményeivel voltál elfoglalva.

nem tudom, hogy miért kell ilyen lekezelõen bánnod a sráccal, õ pont hogy azt mondta, hogy azért nem tudod átérezni a problémát, mert már olyan régen bringázol és foglalkozol a témával, hogy már rég van mindegyik féle szerszámból 3db legalább...
szerintem alaposabban el kéne olvasni, mielõtt igy leanyázod... (de ez csak szerény vélemény...)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ha egy bolt negy hete nem birja megszerezni azt ami kell.
es raadasul iylen 'aprosag' akkor ott kell hagyni.

egyebkent en csak azt a vonalat kovetem amiert mar itt parszor le lettem b@szva.
tehat vigyetek szervizbe!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A két nap úgy jött ki, hogy nagyon sok bp-i boltos jár 2-3-4 naponta nagykerezni, és mivel ott meg van raktáron, ezért nem értem a 4 hetes várakozási idõket.
Én mindig is az átlagos hétköznapi kerós fejével gondolkozom,hiszen én is az vagyok

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
az a max 2 nap nem tudom,honnan jött ki,mert az csak akkor lehet,ha a boltnak eleve volt raktáron,de a kb 20 bpi boltból nem tudom,mennyi mondhatja L ezt magáról
és csak a múlt héten jöttek meg a készletek Gyapi szerint,csak õ se megy L mindenhova minden apróságért
és lehet,h akkor kezdtél el bicózni,amikor én még meg se voltam,de attól még néha lehet az átlag,"hétköznapi" kerósok fejével is gondolkozni,neadjisten megérteni õket és nem leszólni ::) mert én mondjuk nem fogok elmenni Rákosborzasztóra,csak azért,mert ott van vmi,amire van pénzem,hanem reménykedek abban,h a hozzám közel esõ 5 bolt vmelyike tudja hozni azt,amire nekem szükségem van -de néha csalódnom kell
nahh,erre még elolvasom a replyt,aztán megyek aludni,mert egy kicsit ez már túl lett ragozva,meg a beszélgetõpartnerem is lelépett csetrõl:)

nahh,megelõztetek :D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
1.Mindenkinek más a véleménye egy adott dologról.
2. Az a gáz, hogy többnyire új infókért nézek be ide is, és mindig csak a baromság fogad. Néhány kis pöcsöt kell itt a tökénél fogva irányítgatni, mikor direkt vagy maguktól olyan sötétek, mint a fekete lyuk. Ezért viszont (nem csak nekem ezt tanúsíthatom) elmegy a kedve az embernek a tech olvasgatásától, mert 5-6 oldal baromság után tudunk néhány okosságot olvasni.
És néha felmegy a pumpa ilyenkor.
Sorry

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hát nemtom.
anno volt egy gepida sirmiumom.
ezt pár KOXOS embernek nem nevezhetö egyed(nem ember) ellopta.
hogy halna ki az összes ILYEN TOLVAJ.
na de nem is ez a lényeg.
folyton tört vmi, meg elkopott, a 3.ik boltba szerviuzbe menésnél meguntam a "majd jövöhéten készlessz" szöveget, mondom na bazz, megveszem a toolt.
hajtokarleszedo: kb 1200
monoblokkiszedo: 1000
lánbonto 700
racsnileszedö 700
olajszürökiszedo 1300
asszem ennyi is volt.
5e. cserébe nem ettem pizzát.
és mindenhol van minden szerszám. ilyen karleszedo meg: beraksz 2db 1-2ft-ost a szerszám és a tengely közé. máris nem ugrik be oda a menet.... ;) bár az igy már tul drága lenne, 2 db elcsürödött pénz.
4 ft!!!. micsoda pazarlás ;D
ja, és ezeket még a polarxem elött vettem, mikor assetuttam mi fán terem az h sram/tárcsafék és társai.
csak annyit h elkopott fogsor, kuka, uj a kezemben, ez a csavar állja utját h lecseréljem. akkor öö kis gondolkodás, elrohanás bóóótba,
"hé öcsisajt, vágj már hozzám egy ööö erre az van irva "SRAM 5.0 FOGASKOSZORÓ 5000ft" szal vágj hozzám egy sram 5.0-ás fogaskoszorúleszedöt! ez az? köszi!"
és aki erre nem képes, az tényleg ne is nyúljon hozza.
de a kérdés cserébe még mindig az volt h van e lehetöség e nélkül leszedni:
lehetséges válaszok:
IGEN vagy NEM
-se az h a ***** anyád
-se az h te pancser ***
-se az h miert nem lehet felfogni csokott agyaddal h nem lehet máshogy, csak szerszámmal.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
truvához való leszedõ:
1. bbb, ha pesti a bolt max 2 nap
2. tacx ha pesti a bolt max 2 nap

hogy nem tudják mi az, az csak a boltok hibája, nem az áruhiányé

nekem sem volt soha semmi a fenekem alá téve, hanem minden szerszámot a magam pénzébõl vettem. persze csak olyan bringaboltba jártam, ahol értettek hozzá..de mért is mentem volna másmilyenbe??? Egyébként most minden kapható, amit csak megkíván az ember, és persze amire van pénze!
Próbáltál volna meg 1993-ban monoblokk behajtót szerzni magadnak. nem volt minden boltban!de meg lehetett oldani.
Tehát lehetetlen nincs, csak tehetetlen ember.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
jó,de azt hiszem,nem mi vittük be azokat a kerekeket,amitõl a falra másztál,vagy mi volt
csak egyszerûen volt egy kérdés,és ennyi

ez nem kicsit hülyeség, hanem nagyon

háááááát
kb 4. hete várok egy feneette Truva szerszámra,mert megrendeltem,és kell :-X
ISISes hajtókarleszedõt 1szerûbb volt szerezni,mert már a !!4.!! boltban tudták,mirõl van szó és volt is nekik ::)

sztem azért sem tudhatod egészen,h mi a helyzet ezt illetõen,mert már az összes szerszám a feneked alá van rakva,és a mezei j/lúzer,aki azért még nem költözött be bicósboltba/nagykerbe,stb az kicsit máshogy láthajta ezt

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

az ember ált. nem azért nem használ "célszerszámot",mert dudaorrú megvenni,hanem mert NINCS sehol a bushban kapható
a szerelõk nem adják L a saját jó minõségû cuccaikat,és ha vmi spécibb kell,mint egy Zoogie által gyártott hajtókarleszedõ,akkor már biztos várhatsz rá 1-2 napot/hetet/vagy akár hónapot,ha mondjuk nincs idõd a fõváros összes kerós üzletét végigjárnii/hívni,h van-e az,amit keresel

ez nem kicsit hülyeség, hanem nagyon
ma már szinte bármilyen jófajta szerszámot meg lehet kapni, szinte azonnal, akár tacx-ot, akár park toolt keresel. de bizonyára mindenki park tool szerszámra gyûjt, és azért feszegeti a racsniját. Megmagyarázni mindent meg lehet, de a tény attól még tény

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
az ember ált. nem azért nem használ "célszerszámot",mert dudaorrú megvenni,hanem mert NINCS sehol a bushban kapható
a szerelõk nem adják L a saját jó minõségû cuccaikat,és ha vmi spécibb kell,mint egy Zoogie által gyártott hajtókarleszedõ,akkor már biztos várhatsz rá 1-2 napot/hetet/vagy akár hónapot,ha mondjuk nincs idõd a fõváros összes kerós üzletét végigjárnii/hívni,h van-e az,amit keresel

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

...ez nem annyira brutál, mint inkább hiányos. Itt egy teljes(ebb)

igy máris sokkal jobb és izgalmasabb..... ::)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

de látom, lorral fejlodtok.
már elöbb kezdtetek rendet rakni, mint ahogy megjelentek az ügyeletesek ;) mééédium vagy ;D

itt vagyok ;) sajnálom, hogy nem netezek folyamatosan..... ::)
és nagyon örülök, hogy vannak olyanok, akik a fejüben levõ bigyót, amit agynak hivunk, gondolkodásra használják......
annyira nem lehet fontos egyetlen alkatrész felszerelése sem, hogy ne bírjam megvárni a célszerszám megérkezését.... (no jó, egyszer-kétszer rögzítettem fogaskeréksort fel zéger-gyûrû fogóval.... ;)) - de utána mindig elmentem boltba másnap, hogy rendesen meg legyen húzva, és elõtte max egy próbakör az utcában, nem egybõl jános hegy....

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
No, hadd röfögjek én is egy kicsinyt, ha már bejöttem melózni ma reggel is:

1.)

most bukkantam rá neten, esetleg ha valakit érdekel, egy elég brutál táblázat a shimano cuccairól 1999-ig:

http://datenbanken.f...ut/SHIMANO.html

...ez nem annyira brutál, mint inkább hiányos. Itt egy teljes(ebb) csoportátteknintés 1980-2003 SH, plusz itt van Campagnolo meg SRAM is:

http://www.fa-techni....de/Hersteller/

2.) nem jön ki az összes szerszám 3eFt-ból, mert KELL láncbontó is minden háztartásban, azzal együtt más négyezer :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igazad van thommey.
itt viszont most csak elhangzott egy kérdés, hogy VAN E esetleg egy racsnileszedo szerszam imitálás, létezik e ilyen, ha egyszer nincs nálunk(de VAN) a célszerszám, megoldhato e.
ennyi volt.
semmi más. szal igazad van, de nem kell hetente 7szer kitörni ennyire ilyenért....
jöhet egy csendes, halk
NEM is... ::)
és mellesleg az összes szerszám kijön 3e-böl
ez egy jó bicó tizedsrésze, 4 pizza ára...
és nekem is megvan az összes, van amiböl több is....
de látom, lorral fejlodtok.
már elöbb kezdtetek rendet rakni, mint ahogy megjelentek az ügyeletesek ;) mééédium vagy ;D