Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Hi!
Szerintem ez csak a hozzáálláson múlik.
Nálunk (Szombathely) 3 bringásbolt is van,de semmit sem tudunk venni,ami kell. Pl az EBC fékbetét nálunk ismeretlen fogalom,és akkor jönnek azzal,hogy nem volt nagykerbe,meg bejártam érte a földet,de nincs...hehh..pont mindig az nincs,ami kell. Ha sisak,ha rockring,ha bármi kell,akkor rendelés,aztán kb 2-3hét múlva el lehet felejteni. Úgy vettem észre,hogy eddig 1 bolt (a legkisebb családi vállalkozás) volt az,aki tényleg felhajtja a dolgokat. Ezzel szemben Sopronban a HT bolt egész normális,eddig mindent tudtunk venni. Szal nincs mese,ha kell valami,akkor irány sopron...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nem akarom,h végig errõl szóljon a topik,de nekem nagyon tetszett LCS hozzászólása
egypár ember kinyomtathatná és néha elolvashatná postolás elött
ennyi

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Jah, én is vidéki városban élek, csak 80 km-re Bp-tõl.
Most építettem a gépem, és pölö másfél hónap alatt a város legnagyobb bicajosboltja nem tudta a cuccokat lehozni maradéktalanul. Mondván nincs a nagykerben.
Semmi extra. Deore, Dropoff Comp, Hussefelt, FSA kormánycsapi, meg ilyenek.
Volt olyan, hogy ott vagyok a boltban (kb 5.-dik alkalom) és az eladó scrác felhívta a fõnököt, hogy ugyan ma tudja e hozni a cuccot a Bpi nagykerbõl. Fõnök: -hát nem tudom, mert most megyek még a nagykerbe. Majd meglátom. Holnap nézzen vissza a vevõ.
Mit ad isten, 15 perc múlva látom a fõnököt a városban... Most mész? Holnap jöjjek vissza??
A**ád

Másnap: Irány Bp, Gyapi, és egykörben megvolt minden cucc. Pedig nem vagyok kereskedõ.

Ez a nagy büdös helyzet mifelénk. Ha nincs jelentõs versenytárs a boltnak, akkor szarnak bele a tulajok. (tisztelet a kivételnek.)
Sajnos csalódtam, ezek után már csak Bpi boltok.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ja, meg Kanyaraztánvissza... :P :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
más dolog Miskolc és Bivajbasznád ::)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Attól függ... itt szfváron van összesen három bolt, ebbõl kettõ kb egy hét, vagy kettõ alatt hozza meg a cuccost, a harmadik minden szerdán jár (elvileg, néha ritkábban, és itt nincs semmi kedvezmény szal nem itt vásárolok), szal ez a csak legyen pénzem és három nap múlva vihetem dolog kb a hét elejére vonatkozik.
Szal jópárszor voltam már pesten alkatrészekért!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

a vidékes dolog sztem télleg nem annyira gáz, akár kerékpár akár bármilyen termék tekintetében. Csak legyen pénzed 3 nap mulva viheted askárhonnan.

igy van!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
haggyuk má' ezt a lófaszjóska baszogtatás dolgot!
Ki nem látott még öreg tatát wartburg 353W tourist típusú személygépkocsi megszakítóhézagját cigarettapapírral beállítani.. hol itt a menõ hajtogatható hézagoló célszerszám??
na.
a vidékes dolog sztem télleg nem annyira gáz, akár kerékpár akár bármilyen termék tekintetében. Csak legyen pénzed 3 nap mulva viheted askárhonnan.
písz 8)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Na ugye, azért vidéken sem gáz a dolog. Mellesleg én is vidéki voltam anno...csak most van arany életem:)
Ja és Endroo:mit csinálnék ha vidéki lennék???
Ha ismernél, most magadon röhögnél!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jaj. Nézmá' alig nézek, be olyan mintha a híradót bámulnám meggyesi és a hasonszõrûek .. :-)
Flex rulez! ha minden kötél szakad, ami a szerszámokat illeti, persze, hogy csak célzerszámmal illik dolgozni, de az vesse rám az elsõ követ, aki nem bontott már le egy koszlott racsnit, hogy egy kurva küllöt ki tudjon cserélni, egy csavarhuzóval+kalapáccsal?
Mondjuk, 92-ben télleg macerás volt egy-két cuccot szerválni, de hát mija fenének jártunk akkor gépszsuliba, ha nem birtunk leszurni egy kibaszott hatszöganyagból egy láncprést, vagy egy hajtókarlehúzót?? Még ma is az a prés van, pedig csak egy kettes rumomba került! ;D
Aki meg télleg többet teker az átlagnál- többet szereltet-költ szervízesekre-elõbb- utóbb rádöbben, hogy érdemes megvenni azt a kazicuccot: thommey: most vettem az "arabnál" kazincbarcikán 650!!! magyar forintért...-mert ha minden szarral rohangálsz, meg vársz hogy megcsinálják, erõssen pocakot eresztesz ... 8)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Én csak annyit fûznék az off-hoz, hogy ha nem szenvednének egyesek a túl gyors felnõtté válás miatt, akkor nem felejtenék el olyan gyorsan, hogy õk maguk milyenek voltak mondjuk 10 évvel ezelõtt, vagy amikor friss fórumtagok lettek.

Én megértem kisvajda helyzetét. Az egy olyan szitu, amikor az ember nem tehet mást, mint gányol... és akkor mi van? Õ baja, ha el is baszta, legközelebb nem fogja, attól még kérdezhet.

És megértem a vidékieket is, mert az nem állapot ami ott van ellátásilag.

És megértek mindenkit, akinek nincs nagyker vagy bolti kapcsolata, nincs tapasztalata. Ahhoz kell pár év bénáskodás. Aztán majd nem lesz béna, fogja tudni hogy kell bánni egy boltossal és hogy mik a jogai.
És igenis létezõ probléma, hogy vannak dolgog, amik egyszerûen nincsenek sehol.

Ahhoz, hogy valaki bemehessen egy bringaboltba a bolt szerszámaival szerelni, idõ kell és hosszú kapcsolat/haverság/bizalom. De megkockáztatom, hogy egy kis pofa is. Nekem nem lenne arcom megkérni ilyesmire a boltost.
Az étterembe sem megyek be úgy, hogy majd hátramegyek megfõzni a kajámat.
Ez a szakember megalázása, õ ebbõl él és amikor õ vesz kenyeret a boltban, nem mondhatja az eladónak, hogy ezt most azért nem tudom kifizetni, mert beengedem a bringásokat szerelni szvsz.

Szerintem jobban figyelembe kéne venni a fiatalok értékeit.
A gyerek nem hülye csak kicsi.

Természetesen a debilek hulljanak, de még mindig õk vannak kevesebben.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Fityisz:
Idézni csak pontosan:
Két bottal és egy fûszállal by Gány és Tsa Bt

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
jah, nekem csak a fele halt meg, ezert nem jo rá akármilyen ;D

a masik:
nem tudom mi a pi *csanak kell ekkora feneket keriteni ennek a rohadt racsni ugynek. egyszeruen vasarnap delutan volt, nem akartam elmenni semmilyen boltba, de ki akartam fuzni a kerekem mert unatkoztam, csak nem tudtam leszedni a racsnit mert -száradjonelaszivem. eletemben eloszor kellett ez a kis eszkoz es nem votl otthon, ezert hat szerettem volna tudni le tudom-e szedni naturba.
nem szétbaszom, gányolom aztán viszem a boltba hogy bazmeg nemsikerült, szeddmále nekem te szerelõ. de izibe...
mellesleg meg átmentem a haveromhoz és kértem tõle, miuátán szolt hgy neki van. léci ne kövezzetek meg.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszönöm szépen, mindent értek.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jah parban okes
csak felemasban lehet gond.
es persze attol meg a campagnolo mas szabvany.
de ezt csak montira ervenyesen irtam

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tehát akkor vajda ezért nem tudta felrakni, nem azért, mert nem ment fel...
így van értelme a dolognak, ezért nem passzolt neki a fél pár truva kar mellé a másik fél sh!mano.
de akkor ez azt jelenti, hogy ha a hajtómûvemet párban rakom fel, akkor halálmindegy. passzolni fog.
csak a vajdáé speciális eset.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a hajtokarban levo negyszog alapu gula helyzete nem egyfforma!
tehat amig az egyikben a foatlo a hajtokar tengelyevel egy iranyu addig a masikban 45 fokkal e van forgatva.
es mivelket szimetria tengelye van a gulanak, 90fokonkent ismetlodik.
45 fokkal pont ket szereli allapot koze esunk. tehat csalen fog allni ha felrakjuk.
a ket kulonbozo hajtokar ugyanarra a kozepcsapira felrakva nem fog 180fokot bezarni egymassal.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ezt kisvajda vettette fel, hogy nem kompatibilisek, de én úgy tudom, csak két különbözõ szabvány van, amit a sh!mano, és mindenki használ, valamint egy kicsit eltérõ kúpszöggel a campagnolo, de azt csak õ használja....
gyapi is azt mondta, hogy ez képtelenség, hogy nem kompatibilis sh!mano és truva 4szöges monoblokk/hajtókar.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kéne egy kis segítség.
Hallottam hogy a négyszöges monoblok piacon kétféle szabvány van. Truva mono kompatibilis a Shimano hajtómûveivel?
Ha igen, akkor: truváról tudom, hogy ip. csapágyas jobb ez mint egy UN25-ös?
Köszike

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
endroo - ha rám célzol, nevezz meg bátran ;) tudod, hogy te vagy a nagyobb ;D

serviceman: legegyszerûbb egy csavart belahajtani. vagy 12-es, vagy 14-es kell majd, attól függ, milyen a monoblokkod.
de van célszerszám is. ugyanezt tudja ;) csak nem 20 forint egy csavarboltban.