Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Agy nem hiszem, most lett új kerék, agyat megnézték -bár a régi került vissza-, nomeg a hang hallhatóan a pedáltól jön.
Lehet, hogy valóban az egész meghajtás szállt el. Mindig lesem, mikor odalépek, de igazán nem látszik semmi, csak az ugrás.
azértkösz ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
most lehet rosszul gondolkodok, de nem az egesz meghajtas ugrik egy kicsit?
egy eros kattanas hang kiséretében. mert valoszinuleg ekkora hátsó kerékagy szállt el, legalábbis a benne levö reteszelö kalapácsok ~régi az agy.
mert a pedál nem képes csak ugy "megugrani", legalábbis elképzelni nem tudom hogy tudna az egész egység nélkül(átszakítva a karban levö menetet, és így elmozdulni-de mivel nem szakad ki a pedál ezélrt ez lehetetlen)
tehát minden bizonnyal az agy "szabadonfutója" - nemtudom a szakkifejezést, szal amin a fogaskoszoru van, abban levö mehanika kopott el a sok használattól.
illetve: elkopott lánc/uj fogaskoszoru/fogaskerekek
uj lánc/elkopott fogaskerekek/lánctányérok
ha megsem ez a hiba, akkor storno!

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
hi
Mikor jó keményen beletaposok, ~1/6-1/8 fordulatot ugrik a pedál. Ezt egy hatalmas csattanás kíséri, olyan, mintha ki akarna szakadni. Az elõzõ monoblokkom is ezt csinálta, de az azért lett cserélve, m hosszabb volt. Ez viszont elvileg jó -bár a pedál csatlakozásánál kilóg vagy egy centi.
Új h.mû másujban, addig viszont... Ezt meg csak úgy kidobni nem szeretném...
Megint blokkcsere/szervíz, v kuka?
thx

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
semmit. leszedsz 2 tányért, és a boltban felrakatod a monoblokkra szerelhetö/nyeregvázcsöre szerelhetö láncfeszítöt.
ennyi.

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Nem tom lehet hogy nem ide való ez a téma de:
a PolarX emen eddig elõl 3 tányéros hajtó volt de szeretnék rátenni egy DH láncfeszítõt hogy nem potyogjon le a lánc miközben lefele megyek . Azt tudom hogy erre nem lehet láncfeszítõt tenni. Miket kell lecserélnem ha fel szeretnék egyet tenni.

jo ne azt mond hogy a tányérokat! közepcsapi, esetleg még vmi ?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
máskérdés, hogy minek 3x1ben hátrafelé tekerni ??? ... :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

a legnagyobb lánctányér - legnagyobb fogaskerék kombinációban, amikor tökéletes kersztbe váltással állunk szemben (ami persze ritkán fordul elõ menet közben) és a hajtókart visszafele tekerem, a láncot hátul lehajítja a középsõ fogaskerekek valamelyikére. ha elõre tekerem megint felrakja, de ez talán mégsem normális jelenség.... hogy rövidre szabtam a láncot és a túlzottan feszül.
szerintetek jól csalódom vagy mást b*sztam el?
köszi a segítséget

ez normális jelenség. túl nagy a keresztbe váltás. beljebb kéne tenni a tányért. ha hosszabb a lánc, attól hátrafelé tekerésnél, felül nem lesz jobb a helyzet...

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Jah. Nem truva, FSA ISIS.
De azthiszem ugyis el kell vinnem a vázat is a boltba, hogy ránézzük a láncvezetõt ott helyben, nem-e útban lesz a láncvilla forgáspontja a láncvezetõnek.

Mert most szívtam meg ugyanigy, mivel két tányéros cuccot akartam elõre, de az átdobónak útban volt a forgáspont kialakítás, amikor a 22-es tányérra váltott. Így maradt az egytányéros megoldás. (Vagy egy karcsúbb verseny elsõ átdobó?).

telkan

telkan

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Sziasztok!

Abban az esetben, ha újonnan összerakott meghajtásról beszélünk, a váltók teszik szépen a dolgukat, viszont olyan jelenséggel találkozunk, hogy a legnagyobb lánctányér - legnagyobb fogaskerék kombinációban, amikor tökéletes kersztbe váltással állunk szemben (ami persze ritkán fordul elõ menet közben) és a hajtókart visszafele tekerem, a láncot hátul lehajítja a középsõ fogaskerekek valamelyikére. ha elõre tekerem megint felrakja, de ez talán mégsem normális jelenség. ezt kisebb áttételnél (középsõ lánctányér) már nem produkálja.
én arra gyanakszom, hogy rövidre szabtam a láncot és a túlzottan feszül.
szerintetek jól csalódom vagy mást b*sztam el?
köszi a segítséget

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem.
ha mégis, akkor egy hoszabb monoblokkot kell venned. (vagy ha truva a monoblokk, akkor azt a kis spacert, amit adnak hozzá, be kell tenni a láncterelõ és a pereme közé. - nem a láncterelõ és a váz közé, hanem kívülre.

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
És a kistárcsa gyári felfogatás kialakítása nem lesz útban a láncvezetõnek?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én is ugyanezt fogom tenni most. és ahogy endroo írta, belülre kell tenni majd a tányért.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Nagyjából így van, csak a rock guard helyére -> belûlre <- kell tenni a nagytányért a láncvonal végett.

Sick

Sick

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

Ha valaki tud, segítsen, plz.

Át szeretném alakítani a Truva 22-32 Rock Guard hajtómûvemet egytányérosra.
Ha jól sejtem elég a két kis lánckereket ledobni, és a rockguard helyére feltenni a 38-as tányért.

Helyes ez így, vagy hajtómû csere kell?

(Nem tudom mi a különbség a Truvativ Dh-hoz képest)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
azt tudom,h ott mind1,csak akkor már nem akarok oda se shitmanot rakni,és ezen kívül asszem már csak pár elfekvõ sram 5 és 9 van eváltóból,meg Sachs,és nem tudom,mi legyen pontosan :) :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a váltókarnak mindegy, mit mozgat, ha elsõváltóról van szó.
és a sram sorok is csodaszépen váltanak (7.0, 9.0)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
kérdés;
Sramhoz milyen elsõváltót érdemes venni?
(nem tudom,fontos-e;a váltókar nem pozícionált)
lehet vegyesben használni Shimano sorral Sramot?
mert állítólag a Shitmano tartóbakos cuccai annyival jobbak váltásteljesítményt illetõen,h érdemes,csak félek,h nem jönne ki jól egy ilyen vegyesházasság

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Anno, mikor bicóvásárlás elõtt voltam bementem (Ózdon) a zegyik boltba, hogy nem-e hoznának-e nekem-e egy Magellan Cratert. A fõnök pont' bent volt, és azt mondta, hogy õ nem fog egy bicó miatt a Csekénél egy órát sorban állni. Másik bolt, Caprine...

Aztán itt kormánycsapicsere: 3 hét, Suntour teló, Ritchey fék: nemá', inkább rendeljem meg utánvéttel...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a luongo szervizét lehet használni, raoul wallenberg utca 22 (azt hiszem, de ez nem 10000%)
és 6.5 ft/perc.

vidék: ottjon törökszentmiklóson, ahol lakom hetente 2* (szombaton és vasárnap), megrendeltem még tavaly(!) karácsony és újév között egy tetves 38-as truva tányért. azóta is jön......
megvehetném pesten, de nem teszem. mostmár mindegy.

itt csak azokba a boltokba szabad járni speciális igénnyel, akik amúgy is nagy árukészletet tartanak mindenbõl. gondolok itt faktor, bergusson és társaik. a kicsiknek egészen egyszerûen nem éri meg kimenni egy tetves conti külsõért a nagykere (mert kinn van valahol az anyámkínjában) vagy a nyiregyházi, vagy hova a t*kömbe való formula nagykereskedõjétõl megrendelni egy nyamvadt légtelenítõcsavart.......

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
OFF

Ja és Endroo:mit csinálnék ha vidéki lennék???
Ha ismernél, most magadon röhögnél!

De én legalább tudok magamon is röhögni ;D ;D ;D ;D ;D ;D

De hogy Neked legyen igazad:

Ráadásul mit csinálnál, ha vidéki(bb) lennél és az az egy bolt lenne 80 km-es körzetben ?

Egyébbként pedig: :-*

ON

Azt hiszem pont a Bikmakkban van hirdetés, hogy lehet használni a szervízt x forintért percenként. Szóval innetõl kezdve a pestieknek nincs kifogás. 8)