Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Lehet. Ára kb. 3500 Ft.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Nah megoldódott... Hajtómûnek semmi baja... Monoblokk tengelye szált el.. Nemtom lehet még kapni BB-UN40-es monoblokkot?

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Erre a bowdenes problémára mintha láttam volna egy olyan megoldást, ahol ráhúztak valami mûanyag/gumi cuccot a bowdenre és abban csúszott...

purge

purge

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Eszembe jutott még egy kérdés!
Az elsõváltó bovdenvezetõ szeme (az úccsó a váltó felé) a nyeregvázcsõvön kissé balra esik, hátulról a hátsókerék felõl nézve. Ehhez lett párosítva egy felsõbilincses elsõváltó, melybe viszont úgy kell befogatni a bovdent, hogy inkább egy jobbra esõ szemtõl várja az ideális vonalat. Remélem ez is érthetõ??? Ha nem, jelezzétek!
Na most ez a párosítás azt hozta, hogy ahogy a bovden a házat és a tartószemet elhagyva már a szabadban közeledik az elsõ váltóhoz eléggé megtörik a tartószemen. Ez még a kisebbik baj (bár nem hiszem, hogy jót tenne a müködésének). Én inkább attól félek, hogy a bovden mozgása szépen elkezdi megenni a bovdentartószemet, mert hozzáér és azon változtat irányt. Na ide kéne v.mi megoldás a többettudóktól!

Ezt is köszi!

purge

purge

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok! Nem vagyok egy nagy fórumozó, inkább csak olvasgatni szoktam. A 2004 XT hajtókarhoz válaszom is van és kérdésem is:
Kezdjük a válasszal: szerszámot nem adnak hozzá, az az XTR kiváltsága. Kapni elvileg sehol nem lehet, a szervizek is a tavalyi XTR behajtóját használják. Szerintem vidd el a hajtókart egy lelkiismeretes szervizbe és megfelelõen alázsírozva beteszik. Így nem lesz vele gond, akár több évig sem. Ráadásul, mivel ennek a házon kívül van a csapágya, talán könnyebben kioperálható a késõbbiek folyamán, nem kell évente zsírozni a berohadástól tartva.
Ha pedig ragaszkodsz a szerszámhoz esetleg megrendelhetõ a gyári, de nem lesz olcsó...

A kérdésem:
Vagyok olyan szerencsés és én is egy ilyen hajtómûvet birtokolhatok. Nekem már benne pihen de van egy-két fenntartásom: 68 mm-es a házam és az integrált tengelyt csak egyféle igen hosszú méretben gyártják. Ehhez adnak 3 db 2,5 mm-es alátétet, amibõl 2 db 73 mm-es ház kompenzálására van, elvileg egy pedig a csapágyházra rögzíthetõ elsõ váltó hézagolója. Remélem érthetõ?
Na most, így két alátét van a jobb oldalon, s egy a balon. Így viszont, mivel alapból elég széles a tengely nagyon-nagyon elcsúszik a láncvonal. Meg lehet-e oldani, hogy az alátétek cseréjével a lánctányérokat beljebb viszem? Tehát a bal oldalra megy a 2 alátét, vagy akár a 3 is egyszerre. Ekkor viszont nagyon ferdén áll a lábam a hajtókaron? A láncvillánál még bõven van hely, de mennyire zavaró, ha a lábaimmal nem "középen tekerem"? Remélem ez is érthetõ.

Köszi!

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente

Kérdés!

Valaki nem tudja, hogy hol tuok 2004 XT középcsapi behajtó szerszámot szerezni? Eddig elvileg a probikeban van, csak az kicsit messze van tõlem...

Elvileg adják hozzá.... a boltban, vagy most naív vagyok ??? ;D

vendég_bmwm3_*

vendég_bmwm3_*
  • vendég
Sziasztok!

Egy Merida trekking bringám van (cross 5800sx, 2003-as modell), a hajtómü 42/34/24-es rajta. Gondolkoztam, hogy lecserélem 48/38/28-asra, és rákérdeztem egy szervizben. A srác azt javasolta, hogy ha nem fogok "hegyet mászni", akkor csináljam azt, hogy egyetlen 48-asra (single, vagy hogy hivják :) ), mert ö is úgy használja a bringáját, és neki a hátsó váltó böven elég, pedig megjárta a Tátrát is. Igy sokkal olcsóbb lenne, mert nem kellene cserélnem az elsö váltót is. Használ itt valaki ilyen konstrukciót? Tudtok mondani érveket és ellenérveket? Hálás lennék!
Köszi!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kérdés!

Valaki nem tudja, hogy hol tuok 2004 XT középcsapi behajtó szerszámot szerezni? Eddig elvileg a probikeban van, csak az kicsit messze van tõlem...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
RPM-bõl illett volna sztem ISIS-eset venni...Nem mondom,hogy annak jobbak a lánctányérjai,de:)
Bár nekem elhajlásig nem fajult a dolog:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A nem hollowteches LX mar eleg regi... olyat szerintem ne vegyel. Egyszer vegyel egy tenyleg jo alkatreszt, es az kiszolgal sokaig.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Hát nemtom ha 3 nap alatt meghajlítottam a cuccost és sztem sajnos nem csak atárcsákat, akko valami mást vennék... Truvativ Firex SX esetleg valami ISIS driveos monoblokkal? Vagy amire gondoltam esetleg egy nem hollowteches LX Azok jók nem?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fsa csökkentett olcsósított verziós karjai
ha csak a tányérok kacsáznak, azokat max 1-2-3 ezerért kapsz újat, rendeset, használhatót. persze ha érdemes megtartani egyántalán azt a kart....
ha ilyen jellegüre kell, shimano alivio/deore
esetleg az fsa power pro karjai teljesen jók
(gondolom inkább cc, ha a tányéROK hajoltak el...)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Halee skacok

Nemtom valaki hallott e már RPM hajtómûrõl (nemtom milyen fekete nagy RPM felirat rajta.. tök merevnek tünt meg minden megvettem 10 ropiért és már a 3. napon kacsáznak a tárcsái.. nos gondolom ez nemjó. Négyszögtengelyes. Ha ezt kidobom a gecibe akko milyet ajánlatok? (Ha kell akko monoblokkot is cserélek) ??? :'( :'(

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
srácok ezen kár is vitatkozni, mert a kezemben fogtam azt a váltót! nem lehet több évjárat belõle? az ami nálam volt 1000% hogy mûanyag csuklóponttal volt és rsx matrica volt rajta. próbálok képet keresni, mert nem vagyok a bicó közelében.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
RSX full fém, van 2db eladó........bocs.

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Mind a két könyök szürkére van festve, szerintem fém, de ha hazamegyek megnézem!(Naná hogy munkahelyen netezek.....)Ha minden igaz 1996-ben jelent meg az RSX , és eléggé hasonlít az STX-re, sz.tem ua.

Üdv:G.Pityu

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
közelröl megnézted? az biztos, h mûanyag volt a csuklópontoknál. megfogtam... lehet, h más évjárat, de az is teljesen új volt, szoval sok érte 7,5

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Helló.Ha a hosszúkanalas akkor müxik, de a 7500 kicsit gyanus. Kölyköm bringáján van ilyen, 11-32 sram 8-as soron precízen muzsikál.

Üdv:G.Pityu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Na ez érdekes, mert amit én láttam az full fém... ::)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
'ismerõsnek' olyan van. jó az, könyû, bár nem túl izmos (sok benne a mûanyag). bár nem tom, h ez mennyire szempont. jah, õ 5ért vette, boltban újonnan, szoval szvsz a 7,5 picit sok.