Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Mi az, hogy "tûrés"?

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
hat ez f@sza. Az ember kiad tizenvalahanyezret egy kozepcsapagyert, egy gyar, egy termek es nem passzol??? Megall az esz.
Szerintem jol tettek fel, en bizom a szereloben, a varos legobb boltja. Zsir is volt minden.
A csavarrol mindjart nyomok kepet, eleg erdekesen jott szet.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

A deore jó, nagyon jó ár érték arányban.

személyes véleményem az az, hogy a deore ár-érték arány azért nem olyan fényes...
nekem deore hátsóváltóm volt, de abszolút nem voltam elájulva tõle...
a 10E Ft-os bolti ára pedig minden, csak nem reális...
egy sram 5.0 fele annyiért legalább olyan jó...
(ok most ne kezdjünk sramvsshimano témát)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Kala, Lor...
;D ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
tûrés
egybe irtam egybe kell ertelmezni

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
mármint tû rés?
vagymivan?
Lor,a kedvemért most iktass be 1-2 ékezetet...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
xar turessel van megcsinalva

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
JUJ hasonló csak nekünk zsír új Termék: Truvativ FireX SX ISIS
tegnap izomból rányomtuk szintén Truva monóra,gondoltuk,ezt isten se szedi le
ahhoz képest ma tekerés,és kopp,leesik bal kar minden elõzmény nélkül
az ilyen hogy történik meg?!?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
@tom
a truvativban van a hiba.
kicsit nagy a tures hatar.
ergo...

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
köszi. elsõ váltóról van szó... az 5000 deore ban és 8000 xt ben...
tom szerintem a rögzítõ csavart nem húzták meg és ez volt a baj... menetrögzítõ oszt kész

purge

purge

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
rob: kezdem ám érteni!
Igen ezen is megakad. Kb. ott, ahol a bordázatnak vége, de itt nincs kiemelkedó perem, különben nem tudnád a tengelyt átdugni a csapágyakon a berakáskor. Ellenben a hajtókar vége zártabb egy kicsit, és ez is segít a megakadásban. Ja és persze a csapágy is megakasztja, mert, ahogy lor is írta együtt mozognak a dolgok, s ezért nincs surlódás. Nem is tudna surlódni, mert a csapágy külsõ része már nem az a ház, amit betekersz a csapágyházba.

Bence: bár nekem egyik se volt, de mindkettõrõl eleget olvasni: A deore jó, nagyon jó ár érték arányban. Az XT is jól müködik. Általában ha shimano cuccot szoktak dicsérni az a kettõ valamelyike.
Én megnézném mennyi v.mi olcsó akcóis helyen egy tavalyi XT, s megvenném. Leárazások környékén 12-13 e. Ft körül mozog. szerintem a Deore is közel jár a 10-hez, így olyan nagy különbség nincs. A tartosság pedig majd kiderül, de valószínüleg tartosabb lesz. Ha csak az ár alapján nézem, s Te ezt kérdezted akkor ha Deore él 1 évet, XT-nek illene élnie 16 hónapot. Szerintem arányaiban ennyi különbség van a kettõ között. Ha pedig nagyon zúzod, odavágod, akkor hülyeség a drágábbat felrakni.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Tegnap majdnem sikeresen elhagytam a Hussefelt balos karomat - lelazult. Pedig direkt truvativ kozepcsapagyat vettem hozza /4csapagyast/ , hogy biztos szeressek egymast. A cuccot zsirral rakta fel egy eleg jo szerviz. ugyhogy most akkor nem ertem hogy hol a hiba? A negyszogesnel nem volt semmi gond.
A csavar egyik menete viszont ahogy volt mint a cerna log ki.... kerdes hogy a lelazulas utan, van epp ezert lazult le a cucc???

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
a váltó kopásra visszarángatva a témát... a váltás minõsége elég amit a deore tud produkálni... a kérdés hogy ugyanannyi ideig bírja e a váltó test kotyogósodás nélkül

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Köszönöm szépen a tanácsokat... De amilyen szerencsés vagyok sikeresen darabokra zúztam a hátsó B+ agyamat... tengely olyan szépen kacsázik benn összevissza.... csészének is nyekkk... dobhatom ki... viszont tudok szerezni 9 rugóér leárazva XT agyat szal azt megveszem így most nemtudok hajtómûvet upgradeelni :( Ideiglenesen 1 BB-UN51-es monoblokk van benne :/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a csapagy belso cseszejen utkozik fel
ami egyutt forog a tengellyel.
mivel az a dolga.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
purge: értem amit írsz, de még mindig nem értem, hogy min akad meg a bal oldali (non-drive) hajtókar? az isis-nél van egy perem, a négyszöges meg a kúp miatt felszorul. de ez akkor a monoblokk külsején akad meg? és nem súrol?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ranger;

Kategória: Hajtómû
Termék: Truvativ FireX SX ISIS
Kikiáltási ár: 11700 Ft
Leütési ár: 11700 Ft

Kategória: Monoblokk
Termék: Truvativ ISIS Sealex
Kikiáltási ár: 4990 Ft
Leütési ár: 4990 Ft

Most vettük haverommal (RideBike aukción) ,és hasonlót lehet még találni:)
Ha valami zúzósabb 20e alatti kombót akarsz,akkor Acor mono (4-5e) és RPM ISIS B. Guardos(11e).Ezzel már talán nem lesz bajod.
Csak nyitott szemmel keresgélj,nem feltétlenül kell 50e-t költeni a meghajtásra!

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

Naszal most 20 ropiból akarok monoblokkot és hajtõmûvet venni...

ez itt a baj nem a negyszog ..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
elkopas szempontjabol ertendo a meghal?
vagy meghall
hahaha...
de vicös gyerök vagyok igy hirtelen.
szertem nemtudom.
attol fug , hoyg jobb lanckerek vannak-e rajta az xt-n vagy sainton.
(kaphato egyebkent.)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
hali! szertintetek ha meg vagyok elégedve a deore váltásteljesítményével, de újat kell vennem mert szét kopott, akkor megéri egy xt vagy saint (hopsz ezt lehet hogy még nem árulják) venni vagy ugyanúgy meghal mint a deore (idõre)