Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
itt minden attol fugg, hogy mennyire van elhasznalva a tobbi cucc amihez illeszteni akarod.
egy elkopott lanc eleg konnyen hazavagja a jo allapotu lanckereket (az akar elol akar hatul van)
az elsonek annyival tobb eselye van amennyivel tobb foga van.

tovabbra is lánckeréksor! ;-)

eleg kellemetlen dolog 50km/h-s temponal /amikor sikon vereted neki/ atesni a kormanyon azert mert megugrik a lanc.

szal nezd meg mennyire kopott a tobbi cucc ha mar kapott akkor illendo cserelni

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem igazán vágom, hogy hajtómü cseréjekor miért kellene láncot, stb cserélni. Sztem feleselges. ha kinyúlik a lánc- cseréld le. ha elkopik a fogaskeréksor- cseréld le. De most egy 500km-t futott láncot nem kell ledobni, ha kicseréled a hajtókart. Ez értelmetlenség.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én valahol aztatat olvastam, hogy ha hajtómûvet cserélünk akkor a meghajtás többi elemét is kell.
hajtómûcsere: mindent cserélünk
fogsorcsere: lánc is
lánccsere: -
Nekem mondjuk muszáj volt (8spd>9spd), szóval nem tapasztalatból mondom, csak hát mittomén...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szóval az új hajtómûvet használhatom úgyanúgy a régi lánccal és fogaskeréksorral?
ez jó hír...
köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

..hányat merre..

ha hányat, az nem jó. akkor ne igyál többet ;)

szerintem sem kell új lánc. egy ideig jó lesz a régi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
sztem nem kell új lánc
ha meg veszel elvileg nem árt új fogsor. de hogy õszinte legyek, én mindig kevertem össze vissza és kb 1 hét bekopás után jó volt. persze nem is indultam ox futamokon és megelégedtem az agymûködést igénylõ váltással. (hányat merre, melyik irányba, hogy jó legyen :D )

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ha új hajtómûvet veszek, akkor alap, hogy veszek hozzá láncot is. (?)
de fogaskeréksort is kéne vennem?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
tam: tenyleg jol jartal mert eddig a legdragabb gorgo is 2eft volt amit lattam.

haverom lehajintotta az xt valtokarjat es felrakott helyette egy sram triggert.
aszonygya igy meg nem szaguldott a valtasa.
amugy sima no -ank is jol jon a golyoscsapis gorgo.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Vazzeg Rob mégis mit vársz: MACHO :mexico:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

rob nem te pofázol privátban, hogy minden nem ide illõ stb. törölve lesz?
Vagy kivételezel, és csak azokat törlöd, akiket nem bírsz?

úgy támadsz nekem, mintha nem adtam volna választ.....
pofája meg csak a lónak van.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 posts

nos, nekem van egy e 13 rockringem és egy diabolus hajtókarom amikor felpróbáltam maga a rockring simán felment úgyhogy ne parázz vedd meg és tedd fel.

köszi szépen!
irtam privátot!
üdv

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
nos, nekem van egy e 13 rockringem és egy diabolus hajtókarom amikor felpróbáltam maga a rockring simán felment úgyhogy ne parázz vedd meg és tedd fel.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
bazz itt már segghitséget se lehet kérni? Mindenki ilyen nagy arc itt?
Mit zavar mindenkit hogy mim van, vagy mit veszek?
Én csak kérdezek, amit nem tudok, nem lehet? Nem erre van ez a szar itt? rob nem te pofázol privátban, hogy minden nem ide illõ stb. törölve lesz?
Vagy kivételezel, és csak azokat törlöd, akiket nem bírsz?

Vissza a témához

azért kérdeztem, hogy fel egy megy rá, mert a Saint-nek a középrésze elégé kilóg a vázból és ha a váz és a középrész közé rakom a görgött akkor a hajtókar nem lesz túl távol?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha veszed a fáradtságot, hogy e13-ról képet keress, megkereshetted volna a honlapot is. ;)
e13components.com
és ottan le vagyon irva, meg a te általad készített linken is jól látszik, hogy maga a terelõ monoblokk alá rögzül, tehát független a hajtókar milyenségétõl.
a mûanyag védõ már más, de abból meg van száz féle, a honlapon jól látszik. 32-36T, 40T(mountainX) 42T(east coast) 44T (44T special) mindenféle lyukkörátmérõvel, többek között 4*104 osztókörrel is ;)

Hollywood Macho

Hollywood Macho

vendég

• fórumtag
  • 160 posts

saint:
minden nagyobb boltnak van szerintem szerszáma hozzá. 1024 gramm egy lánctányérral és monoblokkal együtt. nem könnyû. de szétverhetetlen.

Csoki!
Kösz szépen!
Akkor csak jó!
Másik kérdés mindenféle láncvezetõvel használható?
Láttam már truvatival, meg mrp vel!
De én e-13 akarom használni!
Ami 44es lánctányérig van meg a rockring is 4lyukas!
itt egy kép ha valaki nem ismerné az e-13at

https://ssl.kundense...srs_518x252.jpg

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Akkor jól jártál:)
én meg akkor nem szóltam:X
pedig valahol ez elhangzott hogy nem mozog annyit oldalirányban..nemtom hol hallottam...:/
Autist Team:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mármint az enyém? nem, dehogy. Ez tökre aftermarket görgõ. A gyári elkopott, és ezt vettem helyette. 1500ért a kettõt. :D Olyan rágen bent volt már a boltban, hogy az eladó srác nem emlékezett az árára. Azt mondta, ezerötér' vihetem. El is hoztam mint a huzat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
na jó de az gyári símanó nem? mert az mozog, azért írtam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jelentem a csapágyas alugörgõnek is van holtjátéka. Itt figyel a 105-ösömben, és tökre mozog síkban a görgõ oldalra. nem sokat, csak éppen amennyit kell.

RAUH-Welt
B E G R I F F

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
A símanó váltókhoz nem a legjobb, mert azok akkor váltanak szépen, ha van egy kis holtjátéka a görgõnek.
De tudtommal ezekek az acor csapágyazottaknak nincs, ezért nem vált annyira szépen vele.
inkább szerválj felsõbb kategóriás símanót, az jó lesz és asszem csapágyazott is.
de ezek már mind le voltak írva;)