Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hajtókarban nem = saint és xt.....

joló: 2 házszélesség szabvány van, plusz egy országúti.
68, 73 és országútra 70 mm
menetnek van angol és olasz, de a montik egyféle menetet használnak. a monoblokkok teljesen kompatibilisek :D kivéve amelyik nem. (70-es olasz menetes xtr? ilyet már láttam ;))

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Na akkor azt mondjátok meg azt,hogy tudom megnézni milyen monoblok jó a gépembe?Már mint méretileg gondolom(átmérõ,menet,szélesség)!Le kell mérnem?Csak nincs hajtókar lehuzóm!
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ugyanaz más festéssel. hone-lx

mint a saint-xt. megszoktuk már a shimano-tol. nem ezért szeretjük. sõt. valakik ezért NEM szeretik. :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
szzeintem inkább nvárd meg a 05ös lxet.annak ugye nem lesz középcsapi gondja és szerintem egyik legjobb vétel...
jah és azt csak én látom ugy hogy a hone-al eléggé hasonlitanak egymásra..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, az octalinkre gondoltam. arra, amit mondasz.
az fsa karjai jók, de macerás jó monoblokkot kifogni mellé. van, akinek bejön egy elsõre, és évekig semmi baja, van, aki meg havonta cserélgeti. nincs megegyezés, hogy melyik isis monoblokk jó....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Az octalinnk rendszerüre gondoltál?
Ezek milyenek?Shimano LX FCM 572 és a monoblok LX BB-E51

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Hajtomuvekkel nincs tapasztalatom, de a kozepcsapijaik meg nagyobb aranyban halnak be, mint a Truva. Ugyanaz: a csapagy megadja magat.
Persze aztan van amelyik birja, azzal lehet kuldeni.
Jatszhatod azt amit en. Mivel a bolt garanciaba csereli, addig cserelteted amig az egyik okes nem lesz.
vad
"This was a fuckin' bomb
For a few seconds this place was Armageddon
There was a FIREFIGHT!"

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

amig még kapsz, addig az idei lx. most le van akciózva pár helyen. szerintem komolyabb, mint a stylo.

Na és az Fsa monoblokkok és hajtómûvek milyenek?

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Csa eltudtok mondani par infot a DMR Revolver agyrol?
:bananadan :hehe: :bananadan

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts

amig még kapsz, addig az idei lx. most le van akciózva pár helyen. szerintem komolyabb, mint a stylo.

Az biztos, es a Simánjo kozepcsapival soha nem lesz gondod, mig a Truva hajlamos megadni magat :(
"This was a fuckin' bomb
For a few seconds this place was Armageddon
There was a FIREFIGHT!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
XC-re szeretném megvásárolni a Truvativ GigaPipe Team SL monoblokkot a Truvativ Stylo Team hajtómûvel.A kérdésem az lenne,hogy mit szóltok az összeállításhoz?Strapás,megérí,nehéz,könnyû,gyorsan kopik-e,stb...?

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Acerát cserélek STX-RC-re.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Annyit tennék még hozzá, hogy SRAM váltóknál a váltó és az utolsó (támvillán v. láncvillán lévõ) bowdentartó szem közötti bowdenház hossz pontos kell hogy legyen (a honlapon van ehhez egy táblázat).

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Köszönöm a válaszokat, ha minden igaz, hétvégén nekiállok.

Szervízbe nem akarok menni, mert akkor sose tanulok meg szerelni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bár sose voltam hive a monitor elõtti tanításnak, de legyen :)

elsõ körben a legkisebbre váltasz. addig ne is csinálj semmit. majd: kerékpár fejrefordít, kerék kiszed. (láncot nem kell szétnyomni, mert felesleges)
ekkor bovdem kilazít a hátsóváltóban, majd kiszed.
két kis görgõtartó csavar kicsavar, ekkor lánc kiesik belõle. új hátsóváltónál szintén: két görgõ kiszed, hogy majd bontás nélkül visszamenjen a lánc.
aztán imádkozik, hogy a hátsóváltók egyformák legyenek, és elég legyen a bovden. ha igen, akkor mindkét kis állítócsavar valamint sh!mano váltó esetén a bovdenház állítója is kicsavar mondjuk félig. vagy jobban.
feltesz az új hátsóváltó, egyesével beleiileszt a görgõk, úgy, hogy a lánc közben ki ne maradjon. biztosan dzsuvás lesz a kezed, de megspóroltad a láncbontást, ami semmiképpen nem tesz jót a láncnak, kivéve ha patentszemet használsz.
innen már nyert ügyed van, mert kerék vissza, és már majdnem kész is.
persze elsõre tuti nemjól van beállítva a váltód, tehát meg kell keresni a két végállást. azokat a csavarokkal állítod be. legalul addig csavarod a kis csavart, mig a váltó nem dobja le a váz és a legkisebb fogaskerék közé, legfelül meg addig, mig a másik irányba nem dobja le.
aztán lehet játszani a bovdenvégen lévõ állítóval, ami feszíti vagy lazítja a bovdent (ha szerencséd van, akkor a kormánynál a váltókaron szintén van egy állító, azzal ugyanezt csinálod) hogy minden sebesség meglegyen.
érdemes a bovdent úgy rögzíteni a váltótesthez már elsõre, hogy ugye a váltókar alapon áll. a váltó paralelogrammáját megfeszíted kicsit visszafelé, mintha váltani akarnál. a bovdent meghúzod kézzel, amennyire csak tudod. majd ezekután a feszített váltóházhoz rögzíted a bovdent. az ugyis enged vissza kicsit..

ha nem sikerül, még mindig felkereshetsz egy boltot. (ajánlott)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha nincs lancbontod, akkor a valtogorgot is kiszedheted, ha pedig bontoszemes lancod van, akkor azt sem kell.

A bovden vegere vigyazz mikor rakod az uj valtodba.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
5ös imbusz, láncbontó.. más nemkö :) Láncot leszed, leváltasz legkisebb lánckeréke, bowdenszorito csavart kilazit bowdent kiszed, utána a nagy csavart ami papucshoz fogja leszed, aztá ugyanez visszafele, váltóbeállításra figyelj :)

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Üdv!

Hátsó váltó csere esedékes. Kérdés: nemigen értek (még) a szereléshez, mire kell figyelni, van-e vmi tudnivaló, vagy csak essek neki, azt kész. Kell-e a bowdent/bházat is cserélni (nem régi)? Esetleg: :chin: milyen sorrendben kell a dolgokat végezni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hát ezt írtam én is. ha kopott, akkor csere. De ez totál független attól, hogy éppen cseréltél-e valamit, vagy nem. má szerintem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F