Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Bocs az off topic-ert,meg tudom h ez nem a hirdetes,de fontos:
nincs valakinek egy regi szar valtogorgoje(barmilyen),vagy annak a tengelye?A kozepebol az a kis fem szar kene,elveszett! :D Akinek van,irjon mar legyszi,surgos lenne,holnap delelott pl.Elmegyek erte barhova(pesten),csak vki adjon egyet delelott :) Fizetek erte 100ft -ot mondjuk :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
biztos nem írtam még ezerszer, hogy volt 8-as sor és lánc mellé nekem 9-es hátsó- és kilences elsõváltóm, valamint 9-es lánctányérokkal szerelt hajtókarom. egyszerre mindez egy kerékpáron. még élek. semminek nme lett semmi baja. bár biztos 1000 km nem volt elég, amit igy tekertem.........
basszus miért hisz el mindenki mindent, amit fél füllel hall a haverja a testvérének a nagynénjétõl, aki most látta a tévében hogy.....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Üdv!

Azt tudom, hogy 9-es hajtómû általában mûködik 8-as váltórendszerrel, de
ez a Simano hajtómûvekre is igaz (LX, nem idei) ? Egy boltos azt mondta, hogy nem annyira. A kérdés az is, hogy nem fog-e jobban kopni, hosszútávon tönkremenni a 8-as lánctól...
Ki használt már ilyen kombinációt? Márhogy Shimano 9-es rendszerû lánckerekek + 8-as rendszer...

Köszi

itt biztos találsz infót: info

MIÉRT??? olvassatok már vissza b****g...

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Üdv!

Azt tudom, hogy 9-es hajtómû általában mûködik 8-as váltórendszerrel, de
ez a Simano hajtómûvekre is igaz (LX, nem idei) ? Egy boltos azt mondta, hogy nem annyira. A kérdés az is, hogy nem fog-e jobban kopni, hosszútávon tönkremenni a 8-as lánctól...
Ki használt már ilyen kombinációt? Márhogy Shimano 9-es rendszerû lánckerekek + 8-as rendszer...

Köszi

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
garulálok a Fórum Problémamegoldó Klubbjának!
ezt atémát abszolút kiveséztük!
szerencsére a láncvonalt nem kérdezte ;)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Kösz az infót, sztem 38-as lesz a vége.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
husevõ barátunk kérdésére visszatérve:
ha elöl egy lánctányérod van (mint mondjuk nekem, egy db 38-as) akkor elég hátra a rövidkanalas váltó is, mert átfogja a tartományt. bár ha 34-es a hátsó fogaskeréksor legnagyobbja, lehet necces a dolog. ha 32-es van fenn hátul, akkor nme kell hosszukanalas.
ha elöre nagyobbat tervezel (mondjuk 42) vagy hátul 34-es a legnagyobb, akkor megéri hosszukanalasba fektetni, hogy ne kelljen nagyon hosszú lánccal menni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
srácok. miért nem lehet a fordított müködésü váltóból rendeset faragni? én tudom hogy nem lehet, de haverom, nem, de nem birom meggyözni, mert nem láttam még olyat szétszedve.

szóval?

(úgy hogy értsem)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a bringa eleje felé mind2 oldalon.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Középcsapágynál melyik is a fordított menetes?Már olyan rég nem szedtem ki elfelejtettem :D Szóval melyiket merre tekerjem?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
kcsit a válót igénybe veszi...
a rugó fog "hamar" elpattani
bár nekem tavaly vagy 5váltóm halt meg...

és most beteg vagyok azért vagyok otthon
és gyorsan irok csak néha nem pontosan
;)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
1*9-nél szted akkor mi?Mert 3*9-et sem hiszem hogy valaki teljesen keresztbeváltva használna.
Vagy hülyeség az 1*9?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ha nagyobb áttételtartományt szeretnél pontos váltással áthidalni, akkor kell a hosszúkanalas váltó
tipikusan a 3*8 vagy 3*9-es rendszerek CC bringákon

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Mármint a rövid karos váltó nem szereti az elöl egy hátul a legnagyobb kerékvariációt?Ezt jobban bírja a hosszú kanalas?Mert fölfelé mennék rendesen.Úgy gondoltam hogyha hátra benyomok egy 9-est akkor azér lehet föl meg le is menni és a bringa súlya meg nagyon jó lesz.Ja és te egész nap itt fórumozol vagy hogy bírsz ilyen gyorsan válaszolni?:clap:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
mondtam hogy ugy okés
elöl egy tányér(lánckerék)hátul meg egylmegy ugy csak azt nem szereti ha 34es(legnagyobb fogaskerék hátul)legalábbis én igy láttam ohgy akor már eléggé "kinyullik"
ha nem akarsz sokat tekerni,fölfelé pl akkor jó a nagytányéros,csak valmiféle kéncvezetõt vegyél hozzá,mert mindg le fogja hajigálni a láncot

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Vagy érdemes valami LX-et v.Deoret venni amiknél leszedem v.felrakom a kerekeket szabadon.EgyLX-nek a súlya is rohadás jó lenne ha csak a középsõ kerék lenne rajta nem?Komolyabb durvulás meg úgysem lesz.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Elõre kéne majd valami hajtómû is.A truvativ hussefeltet nézegettem ami egykerekes,arra nem lehet többet rászerelni?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
a rövidebbkanál az jobban feszíti a láncod,de ha elöl 3tányér van akkor lehet gond bizonyos kombinációkban.
ha elöl táncterelõ,kéttányér akkor jó a rövidkanalas is

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Na akkor még kérdés:Milyen elõnyei-hátrányai, felhasználási területei vannak a rövid, illetve hosszú karos váltóknak?Mihez mit vegyen az emberfia?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
elvileg négyszög, itt nézd meg...katt...