Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
nálam még egy õsi center a váltó hátsó-elsõ teljesitett a legjobban és szét sem ment
azóta volt alivo,deore,stx,2200
egyik sem birta ki a tavalyi évet...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
9es XT kar RSX-váltóval. pöpec, csak be kell állítani. ez meg mindenre igaz.

naszóval nem éppen egy rendszerhez készültek és mégis tökéletesen mûködnek.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Nekem tobb okbol is sokkal szimpatikusabb a sram:
-eleve az 1:1 attetel egy k jo dolog,sokkal jobb a mukodese
-en jobban szeretem a markolatvaltot
-sramokban sokkal erosebb rugo van,shimanokban gyenge sz*ar,csapkod a lanc ossze vissza
-shimanonak az uj fekvaltokarairol inkabb nem is beszelnek.(sport kiallitason megneztem az uj lx-et,a hanyinger kerulgetett)
-shimano valtok(legalabbis ami nekem volt az osszes) szetkotyogtak 2 honap utan,a sram egyelore eleg jol tartja magat.
Amugy 9.0SL valtom van 9.0 markolatvaltoval,regen lx-lx volt az egy f*s :D
Xtr az egyetlen jo valto jah,csak azt meg fizesd meg.Szvsz nem eri meg.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
az egész teljesen szubjektív
nekem x.9em van x.7 karral. jobban mûködik, mint eddig a sora, alivio vagy deore, ezeknél jobb shimanot, hosszú ideig nem probáltam. szvsz hülyeség hasonlítgatni, mert eleve a rendszer jobb, amivel mûködnek, de a shimano egy szarabb elgondolásból is tud tökjó váltót csinálni (pl xtr). csak annak ára van.
amugy ez jól néz ki, kicsit hajlékony a váltótest, de 2 hónapja kb hozzá se kellett nyúlni. a kidolgozás nem tökéletes, mert már gyárilag is kotyog egy kicsit, a rögzítõ csavarnál, bár ez menet közben kurva mind1. sora sorral is remek.

etam

etam

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok!
Nagyon megtetszettek a sram váltók, denem sokat tudok róluk. Ha használtok ilyet érdekelne a véleményetek. Konkrétan X7-es érdekelne triger váltókarral +7.0 fog.sorral.
Minõségileg, és teljesítményben kb. milyen shimanohoz lehet hasonlítani? Nem zavaró, hogy hüvelykujjal mindkét irányba váltani?
Köszi.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Csakazértis: :)

Tudtam hogy rád számíthatok. :)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts

Beg: van róla képed ? :)

Csakazértis: :)

http://img.tar.hu/be.../11151906.jpg#3
Like a rock...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

hát h köze van hozzá, az sztem biztos, nemmind1 mekkora erõ kell neki, h elérje a küllõket, és hosszúnak nyilván kevesebb..

Azért a váltónak nem célja hogy beforduljon a küllõk közé. Általában ez akkor fordul elõ, ha nincs rendesen beállítva a váltó, túl rövid / túl hosszú a lánc, stb.
Beg: van róla képed ? :)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Természetesen van rövidkanalas. Én is azt használom, és 42/32/22-es tányérokkal tökéletesen mûködik. ;)
Like a rock...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
jó a hosszú is.
nem értem, mit csinálnak az emberek, 34es fogsor nem letörés ugrálásra van...
ha meg oldalról jön 1 kõ, akkor kb mind1.

bbazsy

bbazsy

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Azért erre a rövidkanalas váltó sem biztosíték, sõt igazából semmi köze hozzá. :chin:

hát h köze van hozzá, az sztem biztos, nemmind1 mekkora erõ kell neki, h elérje a küllõket, és hosszúnak nyilván kevesebb..

bár lehet tévedek, de így gondolkodom :)
× L i V e . T o . R i d e ×

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

de ha lehet rövidkanalast. (nem szeretném kiszedni a küllõkbõl a hátsóváltót,

Azért erre a rövidkanalas váltó sem biztosíték, sõt igazából semmi köze hozzá. :chin:

bbazsy

bbazsy

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

látod akkor már csak egy valamit kell megvárnod, hogy a valotrade-nek lesz-e olyanja.
ha van rá utalás az újságban, akkr miért kérdezel? megvárod, megveszed.

sztem leírtam miért kérdezem. shimano HPn nemtalálom, ezért.

mind1, peace

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
látod akkor már csak egy valamit kell megvárnod, hogy a valotrade-nek lesz-e olyanja.
ha van rá utalás az újságban, akkr miért kérdezel? megvárod, megveszed.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bbazsy

bbazsy

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

szerintme nincs rövidkanalas, beg is azt irta, hogy csak hosszu van, nem?
amugy meg tökmindegy ez a kanál téma, jobb nme lesz tõle. nem tudom miért tulajdonítanak emberek ennek ekkora jelentõsséget.
hone hátsóagyhoz felmegy bármilyen hátsóváltó, de akkor minek veszel honét? ahhoz akkor olyan kell, amit felcsavarhatsz a tengelyre, hogy plusz merevséged legyen....

bocs, ha nem voltam érthetõ, pontosítok:

HONE hátsóváltót szeretnék, de ha lehet rövidkanalast. (nem szeretném kiszedni a küllõkbõl a hátsóváltót, bár Lvileg HONE nál akármilyen kanállal kicsi az esély rá)

SHIMANO honlapon nincs feltüntetve, csak azért kérdeztem mert a HONE cikkben igenis van rá utalás..

kösz

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintme nincs rövidkanalas, beg is azt irta, hogy csak hosszu van, nem?
amugy meg tökmindegy ez a kanál téma, jobb nme lesz tõle. nem tudom miért tulajdonítanak emberek ennek ekkora jelentõsséget.
hone hátsóagyhoz felmegy bármilyen hátsóváltó, de akkor minek veszel honét? ahhoz akkor olyan kell, amit felcsavarhatsz a tengelyre, hogy plusz merevséged legyen....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bbazsy

bbazsy

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Mégvalami:

HONE -ból van rövidkanalas?
Shimano HP -n nemtalálom, Bikemag HONE tesztben pedig van rá említés.

kösz

bbazsy

bbazsy

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Úgy értettem, hogy a hone agyhoz a hone váltót kell feltenni, különben mi fogná azt az oldalát. Vagy rágányolsz csavart és felraksz sima váltót? Akkor minek a hone agy? Annyiért van más is és nem kell center lockos tárcsát se venned.

Ha a váltóról beszélsz akkor nem olyan mint a hone-é
Ha a fogsorrol beszélsz akkor ugyanolyan mint a többié

Váltóról beszéltem, nemtudom miért, de úgyemlékeztem olyan, mint a HONE -é. ;]

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Úgy értettem, hogy a hone agyhoz a hone váltót kell feltenni, különben mi fogná azt az oldalát. Vagy rágányolsz csavart és felraksz sima váltót? Akkor minek a hone agy? Annyiért van más is és nem kell center lockos tárcsát se venned.

XTnek nem ilyen a rögzítése?

Ha a váltóról beszélsz akkor nem olyan mint a hone-é
Ha a fogsorrol beszélsz akkor ugyanolyan mint a többié

bbazsy

bbazsy

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
OK, akkor el voltam tévedve ;)

Igen, XT tartóbakos, ugy, mint a 9.0, csak ott mûanyag.

köszi