Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Hello!

Volna egy elég összetett problémám ami több kérdésbõl áll.Az a gond hogy láncfeszítõ nélkül szeretném a bringámat egysebességesen használni de nem tudom.

1:van egy 18" as 2001-es(fekete)Kona Scab vázam.Meg szeretném tudni,hogy milyen hosszú a láncvillája.Geometriatáblázatot nem találtam a keresõkkel .ha valaki tudná esetleg,jó lenne ha megmondaná,vagy azt hogy hogyan mérhetném meg.

2:Ha a láncvilla hossza ismert,akkor hogyan tudom kiszámolni azt,hogy milyen áttételkombinációkkal lesz jó úgy a lánchossz hogy nem kell hozzá láncfeszítõ?

Pl:Theznek nem kell hozzá(jó neki)
NO OFF,USE SEARCH

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Én voltam az.Csak annyit mondtam hogy olcsóbb gépekre és/vagy kezdõknek akik azt sem tudják mi mi fán terem nyugodtan mehet a 4szöges.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
persze, négyszögrõl nem "kell" váltani, mert régi, csak olyan tanácsot adni nem jó dolog, hogy evgyél ilyet. valaki megtette, ebböl indult a vita. én se cserélnék le egytitántengelyes négszöges vmi fasza made in canada oldskúl rf karral :D de egy aliviot se ha jo lenne...

(fél)integált kcs: egy dolgot ne felejtsünk el. a hajtókarnál a csapágyak ezzel nagyobbak lettek és szélesebben fekszenek fel. kormánycsapágyaknál NEM fordítva van, a csapágy mérete változatlan, csupán a fejcsõ lesz hoszabb, ami nem rossz... szoval félintegrálttal nincs baj, csak nem látszik a king felirat .. :D integrált meg nagy suxx

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
kislusthoz csatlaozom :)

majd ha széthullik akor veszek egy saintet
ugyis néztem ma fölfelé eleget...

valami normális jó árú isises monoblokkot gyártottak már?!
mert lehet isis lesze beleõle....

majd ha kihoznak valmi használható középrészt

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mert mindíg újitani kell valamit, ami néha nem jó (integrált fejcsapi), néha meg nagyon jó (integrált hajtómû) :gwizd:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Endroo: azért írtam mert sajana pont ez a trend. És pont azért nem értem, mivel a hajtómû-csapágyaknál a fordított folyamatnak vagyunk a tanúi...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Hollowtech II monoblokkbehajtó

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
sainthoz milyen szerszámkell?a karhoz meg a monohoz?szeretnék egyet venni mert itt nálunk csak a wilkerbevan sajna....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a scottban nekem is egy ezeréves lx mono volt hajtókarral, de mivel manapság ilyesmit már nem kapni :( használod amíg jó aztán váltasz

bigzero: és remélhetõleg ezután is a fejcsövön kívül maradnak ;) integrált sux, félintegrált meg minek?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

négyszög vs isis témát hagyni kéne, nincs értelme ezen vitatkozni, ez kb mindenki vs telefonfülke, hadd ne mondjam már, hogy kinek lehet igaza...

jó isises mono: szertem rendes áron nem lehet ilyet találni. truvát sokan szídják, fsam volt, kemény 2 hónapot bírt, aztán olyan lett, mintha folyékony betonban kéne tekerni, meg recsegett. acor meg csak kotyogott (volt 2 is) meg nem feküdt fel rá jól a kar, de havernál, aki 2 méteres teherfogóval húzta meg, nála már jó. csak hát én nem kockáztatnám a vázam épségét emiatt..

valószínûleg én használom keveset meg lájtosan, de nekem valami olcsó Shim..négyszöges van már mióta, de még megy, semmi baja..semmi recsegés, kotyogás...ellenben itt felsoroltál ha jól gondolom kb 1 év alatt 4-et...
csak azért nem cserélem le, metr már divatjamúlt...
Van állásom...:bananadan

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ez azért érdekes, mert eddig a kormánycsapágyak is a fejcsövön kívül voltak, most meg...
Eh, ki érti ezt...

Dzsotty: Alivio a jelexerint csak négyszögesben van, octa lesz, ISIS nem.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hm..
nekem egy valmi s mono van amit a scotthoz adtak megy egy http://www.ebike.hu/...yes/149.adatlap
ilyen karra...

semmi gáz nics még vele...

de ha most vesz az ember akor tuti hogy ne 4szögest vegyen!!!
ebben megegyezhetünk,ill abban is hogy a monoblokkházok kivüli csapágyazáss a legjobb

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
6 éves boxxit?ihaj:Dpriviben vagy az üzenõfalon;)írhatsz.
Egyébként ez volt a probléma a diabolussal is..de nem csak nekem szóval jön egy új ami jó:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jó, felfogtuk ;)

dig: ne mond már, most vettem voletól egy (jó esetben) 6 éves boxxert :D
nem mintha az új belülröl annyit változott volna.

az evolve nem véletlen, hogy jobban bírja mint a husi, lévén a tengely az acél, a husi meg alu.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Mondtam hogy megyek inni, ne zavarjatok mán ezzel ilyen sokat.Nincs ekkora kudarctûrõképességem:) :cry:

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

obban bírja mint 1 ISIS-es alivio???

annál bármi jobban bírja. ;) ez kb olyan mintha a microfos ráálna a linux készítésre

húsevõ: mondjuk a 25 eFt-os t.co össztelóson? azon van tárcsafék is annak is van létjogosultsága :chin:

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Mindegy, nem kell a magyarázkodás megyek inni. :bananadan Remélem.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Én értem csak szerintem elavult alkatrészt nem szabad bringára tenni csak akkor ha nagyon nagyon muszály.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
A kort messze megelõzõ elmémet nem érti meg senki:) ivásra adom a fejem :tank: :jabol:

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
kb annyi mint a trabantoknak;)
Négyszög szívás, isis jó, integrálás isten.