Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
7585 replies to this topic

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
FSA MegaExo = Shminao HollowTech II
Qrva merev. Nekem LX05 van. Nagyon jó... Viszont a Gamma kicsit nehézke... Csak a nagytányér alu... Vegyél LX-et. Az apróban egy srác hírdeti 26-ért 0km-el. Én is tõle vettem...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Hali

Tud valaki gyakorlati tapasztalatot mondani az FSA Gamma Drive hajtókarról?

érdemes megvenni CC-re?
Mennyire merev ezzel a megaexo szerkezettek?

köszi

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Ott valami nem okés... Milyen váz ez? Milyen h.agy?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Az normális, hogyha hátul összecsukom a gyorszárat, akkor a hátsó váltó hogymondjam...
beljebb megy.. ?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Azért a dolgot nagyban behatárolja a hajtómû felépítése is...
Pl. hagyományos, négy karos, Shimano hajtómûvel közép tányér helyén nem mehetsz 32 fog alá a furatok miatt. Magyarán ha ennél kisebb kell, akkor azt a kistányér helyére kell raknod. De akkor meg cseszheted a láncvonaladat, olyan ferdén fog állni, hogy csak na... (A legtöbb SS h.agyat úgy találták ki, hogy akkor áll jól a lánc, ha az elsõ tányér (bármekkor a is az) a középsõ tányér helyén van.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
don: és mi lenne, ha megpróbálnál egy 28as, vagy 26os elsõ tányért?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Hello!
Lenne egy kérdésem hozzátok.
Szerintetek, melyik lánc nyúlik a legkevésbé és melyik fogaskoszorú a legtartósabb a 9 sebességesek közül?
A válaszokat elõre is köszi.

sram 9.0 koszorú + pc69 lánc (láncban efölé menni tartósság miatt szerintem felesleges, csak a súly csökken a hollowpin miatt)

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
de nem egy technikas, es nem egy jol kigyorsulos attet.. effektive nem tekeresre kell, tehat a haladas nalam masodlagos szempont... trukkozni viszont nehez 32-vel... pl 22-14-el siman ki lehet allni, es egyet kettot belenyomni, mig 32-vel azert ez kivitelezhetettlen.. igazabol arra voltam kivancsi,h aki streetel, es nem annyibol all neki,h belegyorsul 20 lepcsobe mint allat, es lezuzza,hanem valami kis szepseget is belevisz, annak melyik jon be... felfele is konnyebb akkor mar tekerni, es a lanc is keskenyebben van, igy nem zavar, egy rockringre kiallasnal... tehat amellett,h jobban lehet tekerni, van valami mas elonye is 32-nek?

->insect

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
egyet kell értsek conorral :)
32-14 rulzik. síkon kényelmes haladós, felfele aszfalton szenvedõstekerõs de fel lehet jutni ha erõs vagy )

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
32/14-et le ne cseréld!
szerintem síkra városba a legjobb!
nekem is az van õsz óta...combosít is és a legjobb!
le ne cseréld azt ami jó!;)
Autist Team:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
22-14 el meg szintén nem tudsz gyorsulni, kivéve kb 300as pedálfordulatttal :D

szertem egy 32-18 bõven jó. akik lelfelé (és felfelé is) és szoktak menni aszondják hogy arany 32:16 áttétel a jó, de ugribugrira jó lehet a tekerõsebb

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
jah, es single-speed a gep....

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
Hali, az lenne a kerdesem, hogy varosi technikasabb streetelesere milyen attetelt ajanlanatok... en regebben trialoztam, igy megszoktam a kisebb tanyert elol, de most 32-14-ben van a gep. nekem kicsit nehezkesnek tunik egy egy rovidebbet gyorsulni, de nemtudom, hogy van e valakinek tapasztalata ezzel... tehat belefer -e meg a 22-14, vagy elol mindenfele keppen maradjon 32?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hello!
Lenne egy kérdésem hozzátok.
Szerintetek, melyik lánc nyúlik a legkevésbé és melyik fogaskoszorú a legtartósabb a 9 sebességesek közül?
A válaszokat elõre is köszi.

A sebesség mindent megold.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
köszi!
nembaj, rendelek 118asat, mert végre találtam olyat, aztán csak jó lesz.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Kipróbálás nélkül nehéz eltalálni.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

hajtómûhöz kaphatsz, sokra mész vele, ha a monoblokkba más kell... pl fsaba kisebb kell. ezért teljesen logikus, hogy a monoblokkhoz van értelme kapni. az hogy adnak a hajtókarhoz szép dolog, csak sok értelme nincs. ellenben minden isises hajtókarba jó mindeféle hajtómû csavar, tehát ha mono-hzo kapod nem lehetnek problémák

más: mit kell tudnom ahhoz, hogy jó legyen a láncterelõ? 68as vázba kell, akkor elég a 113as tengely? vagy legyen inkább 118as?

vázfüggõ.
nekem a 68-as vázba kell 118-as.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hajtómûhöz kaphatsz, sokra mész vele, ha a monoblokkba más kell... pl fsaba kisebb kell. ezért teljesen logikus, hogy a monoblokkhoz van értelme kapni. az hogy adnak a hajtókarhoz szép dolog, csak sok értelme nincs. ellenben minden isises hajtókarba jó mindeféle hajtómû csavar, tehát ha mono-hzo kapod nem lehetnek problémák

más: mit kell tudnom ahhoz, hogy jó legyen a láncterelõ? 68as vázba kell, akkor elég a 113as tengely? vagy legyen inkább 118as?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Nekem is adtak hozzájuk, de elsõ húzás után megnyúlnak a gyári csavarok, elég hamar cserélni kell de könnyû beszerezni. Mégpedig így:
Bemész egy bármilyen kerékpárboltba, kérsz hajtómûcsavart, csávó elédrak kb 4 fajtát kiválasztod a megfelelõt, esetleg belepróbálod összehasonlítod majd fizetsz és távozol. Probléma megoldva. :D :D :D

Ride everywhere.

.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
az jó, mert nekem a hajtómûhöz adták orig. csomagolásban...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers