Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
7585 hozzászólás a témában

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
ha radroppolsz hollowtech-re, nem lesz baja? en tobbektol hallottam,h halvany horpadasok latszanak rajta, van akinek korberepedt egy erosebb disaster utan :) en truva kart meg nem lattam eltorni (bar lehet,csak nem figyeltem igazan)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Akkor még hangvizsgálat:Ha kiállva tekerem meg a gépet,talán a hatómû felõl apró kattanásszerû hangokat hallani.A hajtókar teljes körbeforulása alatt 2-4 jön elõ.Nem olyan érzés mintha valami dzsuva ment volna bele, normál tekerésnél nincs is.Ugrani sem ugrik, csak hangja van.A hajtómûvet eléggé megtéptem, a tányért is ráhúztam amennyire tudtam, bár nem teljesen fekszik fel.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
deore nagyságrendekkel jobb szerintem. merevebb a hollowtech miatt, súlyban passz, de mindenképpen erõsebb. ha könnyû vagy és nem durvlni kell/vagy nagyon olcsó a firex (ami szintén tök jó kis kar) akkor firex, ha egy árban és szeretnél zúzni is, deore

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
nekem egy truva firex van, es eddig nagyon jol birja... pedig nem kimelem... hollowtech nekem annyira nem szimpi es dragabb is.. en a firex-re szavaznek...

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
na elõjövök egy gyakori kérdéssel...

Mit érdemes venni .... :

Deore (Octalink-Hollowtech) / FireX/ vagy esetleg Stylo
hajtómûvet ?

(többre nem futja)...

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
monoblock-csapagy-piszkos / torott :) ... tengely nem serceg, hacsak hajtokar nincs baromira kilazulva

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ha felfordítom a bringám, és ránehezedek a hajtómûre a két hajtókar végénél fogva, hallani pár magas hangú percegést reccsenést...
ez ilyenkor a monoblokkban a csapágy, vagy az isistengely-hajtókar csatlakozás?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
lx = hone, csak más festés. cél a durvulás. nyugodtan megvehetõ.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Az LX is bõven jó enduró felhasználásra. Hiszen csak a szinében tér el a Hone hajtómûtól... Az meg ugye... Szóval bírja az... Az XT már inkább a grammokról szól.
Hogy raktam be? Vettem célszerszámot, és 2 perc alatt betettem. Ennyi. A legegyszerûbb.
Én amúgy enduró jellegú ösztelós gépben használom, kizárólag terepen, szinte naponta. 80-85kg vagyok. Azóta használom, hogy megjött a jóidõ (március).

De inkább ne vegyetek ilyet... Utálnám, ha mindenhol ez jönne szembe velem...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Be is baszna, ha az ötvenezres xt eltörne cécézéstõl. Gondolom, ha 3 méter magasról ugrálsz sziklára/betonra merevfarú géppel és 100 kiló vagy, akkor eltörik. De különben... Szerintem egy Aliviót is k. nehéz lehet eltörni. Esetleg ha négyszögtengelyes, akkor szétmehet a rögzítésnél, pláne ha nincs jól ráhúzva.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Szerintetek az xt vagy az lx hajtómû törik könnyebben(melyik az erõsebb, mert súlyban az lx), mert az egyik bikemagban olvastam( abban amelyikben a hajtómûteszt volt) hogy az xt cc és enduro(a táblázatban volt) használtatra is jó.

szerintem erõsségben azonos, nemhiszem, hogy bármelyiket eltörnéd

Bosnyak

Bosnyak

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
szerintetek az létezik hogy ne tudjak felrakni lancvezetot a gépemre mert annak a csapagyháza 72mm es és nem 68mm???
:bananadan :hehe: :bananadan

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintetek az xt vagy az lx hajtómû törik könnyebben(melyik az erõsebb, mert súlyban az lx), mert az egyik bikemagban olvastam( abban amelyikben a hajtómûteszt volt) hogy az xt cc és enduro(a táblázatban volt) használtatra is jó.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Te mire használod Thufir?
A gyakorlatban mennyire merev?
Elfogja bírni CC-re a 90 kilómat?:)
Mióta hazsnálod?
Jahh és hol rakattad be a bringába?

Én is ezért gondolkozom az FSA-n csak nem tudom, hogy az azért ilyen nehéz, mert sok benne az anyag vagy mert rossz minõségû aluból készült. Az acél középsõ tányértól nem lesz sokkal nehezebb.

A sebesség mindent megold.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

FSA MegaExo = Shminao HollowTech II
Qrva merev. Nekem LX05 van. Nagyon jó... Viszont a Gamma kicsit nehézke... Csak a nagytányér alu... Vegyél LX-et. Az apróban egy srác hírdeti 26-ért 0km-el. Én is tõle vettem...

Mióta hazsnálod?
Jahh és hol rakattad be a bringába

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Mióta hazsnálod?
Jahh és hol rakattad be a bringába?

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
ugy dontottem, probalgatok.. eddig 32-14-et hasznaltam ezen a bringan, de nekem nem igazan jott be... az a baj,h hatul single speed agy van, es bmx-racsni van rajta, amit csak 14-esben lehet kapni asszem... kiallni meg ki lehet 32-vel is, de utana meg beletolni egy kicsit, az lehetettlen... egyeduli bajom a folytonos probalgatassal,h baromi nehez bontani,meg osszerakni a BMX-lancom :) eleg megterhelo, es szepen szet is cseszi a szemeket... most egy ideig tolom 22-vel, a mai bringazas jobban esett ezzel az attettel, aztan majd meglassuk, lehet,h csak edzodni kell picit 32-hoz :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
pedálból ugráshoz persze, 22
de 32/14 nél is simán ki lehet emelni helyben, pedállal az elejét a bringának, szal tök jo minden másra. szvsz.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

de nem egy technikas, es nem egy jol kigyorsulos attet.. effektive nem tekeresre kell, tehat a haladas nalam masodlagos szempont... trukkozni viszont nehez 32-vel... pl 22-14-el siman ki lehet allni, es egyet kettot belenyomni, mig 32-vel azert ez kivitelezhetettlen.. igazabol arra voltam kivancsi,h aki streetel, es nem annyibol all neki,h belegyorsul 20 lepcsobe mint allat, es lezuzza,hanem valami kis szepseget is belevisz, annak melyik jon be... felfele is konnyebb akkor mar tekerni, es a lanc is keskenyebben van, igy nem zavar, egy rockringre kiallasnal... tehat amellett,h jobban lehet tekerni, van valami mas elonye is 32-nek?

->insect

JA, nem kopik annyira a lánc, kicsivel merevebb érzés a 32 mint a 22...
Nekem nem SS de hasonló dolgok miatt használok országútifogsort. HA ugrálgatok ilyesmi legtöbbször 32-22 be van, (mellékesen ezzel eddig bárhova feljutottam ahova akartam) 32-20 is tökéletes erre de ha haladni is akarok közben akkor 32-18. ez allatti túl erõs szerintem arra amit te írtál, fõlleg ha a kissebb áttételhez vagy szokva (én is). Ennél kissebeket csak akkor használom, ha nagyon gyorsan kell valahova eljutni, vagy hosszú gyors lejtõn megyek lefele (sajnos ez mostanába ritka)
Hajtómûcsavar=monoblokkcsavar Ha érhetetlen vagyok nem biztos, hogy az én hibám. Nem akarok senkit bántani bocsi.

Ride everywhere.

.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ott valami nem okés... Milyen váz ez? Milyen h.agy?

04'es Px
az agy pedig ööö
Shimano FH-RM40
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda