Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
hólánc...kettõpointnégy gumik...kalucsnik...

;D megaszuper leeeeeeeeesz!!! ;D

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
sportolásra alkalmas!!!

ezzzaz ;)
azt hiszem jó hétvégénk lesz... vinni kéne sátrat aztán irány darány vasárnap is ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
;D ;D ;D

A több mint 14 órája tartó folyamatos hóesés hatására hétfõn délután már sportolásra alkalmas hó borította a Kékestetõt. Mint azt Strell Lajos, az Országos Meteorológiai Szolgálat kékestetõi obszervatóriumának ügyeletes észlelõje az MTI-nek elmondta: adataik szerint vasárnap este 22.30 órakor kezdett esni a hó az ország legmagasabb pontján.

A hóréteg vastagsága a ködös, zúzmarás idõjárási körülmények között hétfõn délre 10 centiméteresre duzzadt a mínusz 2 fokos hidegben. Közlése szerint reggel óta már csökken a havazás intenzitása, ám az elõrejelzések szerint a következõ tíz napban a novemberi átlagot meghaladó mértékû csapadékra kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint utoljára 1999-ben észleltek hasonlóan korai hóesést a Mátrában.

;D ;D ;D

ohh, jeah baby... yeaaaaah

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
fagy az tuti lesz... mivel már ma reggel is 0 fok körül volt fenn nálunk a hegyen, és Szilárdék szilárdan egyre hidegebbeket jósolnak az üveggömbjükbõl a hétre, éccakákra...
ergo kékesen tutkó a minusz...

maj'úgy felöltözünk mint az eszkimók...höhö...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
szerintem az lenne a jó ha fagyna elõtte nap meg aznap is akkor legalább nem lenne oly puha a talaj... (ergo nó sár ;D)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
;D

szerencsére azért a KÉK túrista Kékesrõl lefele nem lesz olyan saras mint a radai rossebb... ad1 köves mint a rossebb, és ad2 rengeteg az avar...
vagy ezzel csak magam ámítom? ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Sár, jeeee! Jöhet minden mennyiségben. (azt hiszem még nem fogok cserélni semmit a bringámon, minek? Úgyis tele lesz minden sárral megint. Megvárom mig a lánc annyira laza lesz, hogy magától esik le a fogassorról!)

mrc

mrc

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 posts
Kemeim jelentettek, hogy ilyen ido lesz szombaton: Feltöltött kép
A homersekletrol inkabb nem szolok, nehogy valakit elriasszon :/
Meg sar is lesz boven, gondolom, de az nem akadaly ;)

Udv,
mrc

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
UFF
gyerök kedvezmény sajna már nekem sem jár... viszont ótóm sincs, és ne mis tudok szerezni, ilyenkor meg tekerni anynit nem füllik a fogam... pedig ösmertek: ha gondolok egyet akár 140km-t is egyszerre... 8)

mostmá' te UFFol'... ;)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Off:
Csodállatomat fejezem ki ,hogy vonattal közlekedtek,ilyen feltételek mellett.
Jómagam,ha nincs pénzem benzinre (és cheesy sem ér rá) inkább nem megyek!
 :-[  Mondjuk,Nekem már nem jár a gyerek kedvezmény.  :-/  ;D
On:

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
huhhh... :o

máv... :-X

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
nekem az utsó is jó, mivel 6 és hajnali fél egy között nincs vonatom ;)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Gyöngyös --> Bp.Keleti

15:59 --- 17:32 (ezt nem valószínû, hogy elérjük...sõõõõt...)
18:02 --- 19:57
19:59 --- 21:32

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
egyetértünk...
a visszafele vonat mikor indul?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Szakadó esõben nagy valószínûséggel [90%] Én sem indulok Neki...

Egyéb esetre mindenféleképp [102%] felszállok a vonatra...

;)

Elméletileg a 8órási vonaton KERÉKPÁR SZÁLLÍTÓ VAN...
Akárcsak ELMÉLETILEG a vissazfele tartó vonatunkon majd...

Tsõváz...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
azt hiszem én is hasonlóképp vagyok mint lens... hó nem akadály... de ha esik akkor részemrõl lefújva a dolog...

ja és lensver üdv a klubban ;)
én is a Pilisben(szántó) voltam, igaz nem bringával, és nem túrázni de azért szép idõ volt péntek és vasárnap, szombaton meg olyan mocsok+köd+esõ...
gondoltam minden aznap tekerõ bringásra...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Para, mivel én egy brutális állat vagyok: ott a helyem! ;D
Ha szakadna az esô, nem érné meg, de ha a hó fog szakadni, tiszta móka lesz az egész!
Igen, eljött a tél is, hull a hó, hull s csak hull, szûziesen,puhán takarva be a világ mocskait. Szeretem, mikor igy hull, annak ellenére, hogy a bringám nem. Szegény kicsike, megint úgy áll ott a folyosón, mint egy disznó, kormánycsapágyig sárosan. Tegnap ugyanis elvoltunk túrázni, és mivel mostanában egyre kevesebb lesz a túrabeszámoló ebben a topikban, elregélem nektek, hogy történt, merre mentünk.

Kissé túlságosan is késôn indultunk Zeddel (kb. fél12), és ennek késôbb meg is lett az eredménye.
Útvonal a szokásos volt: --Ürömi domb-- Pilisborosjenô -- Egri rom fölött a Hosszú-hegy felé
Az Egri-rom fölötti úton már fokozódott a sár hiszen elôtte való nap délutánján végig esett az esô. Egyszer Zed hátsó kereke el is merült a trutyiban, váltója szépen megmártózott. A Hosszú-hegyin bármikor jó menni, úgyhogy ott nem ért minket meglepetés. A Pilis-hegy eleje azonban olyan csúszós volt, hogy idônként csak egy helyben tekertünk, s nem jutottunk elôre. A legmeredekebb részig valahogy mégiscsak felnyomtuk magunkat, ott azonban már csak tolni lehetett a levelek alatt megbúvó csúszós anyagtól. A szerpentin most is könnyen járható volt, és megállások nélkül tekertünk föl a legtetejére. Ott minimum 5 emberke teregette széjjel sárkányrepülôjét, melyek az ôsz szineiben pompáztak.
Milyen elvetemültek ezek is - gondoltam - hogy a hideg és rossz látótávolság ellenére is ugranak és repülnek. Ez egy másfajta extrémizmus, de a normális ember ôket ugyanúgy ôrültnek nevezné.
A hegyen olyan hideg volt ,hogy mikor egy pillanatra megálltunk felvenni egy meleg pulcsit, máris vacogni kezdtünk. Ezek az emberek hogy beöltöznek akkor! Jó, persze ôk nem olyan izzadtak, mint amilyenek mi, s fôleg én voltam! Mert Zed rövidujjuban tekert, én viszont már egy téli mezben, ráadásul én kétszer annyira izzadok, mint ô.
Felettébb kellemes volt hát lefele a 40-50km/órás sebesség. Hangom nem nagyon volt, igy az elôttem idônként felbukkanó gyalogosokat vad fékezôhangokkal állitottam félre. Ez egyszer nem sikerült, amikor is beértünk egy nagy családot, ahol az emberek két "csôkutyát" (ez az én szakszavam ezekre a kis porbafingó jószágokra, akiket kézben is lehet hordozni) sétáltattak pórázon. A fékezô hangokra egyszer hátrapillantottak, majd ahelyett, hogy félreálltak volna, kicsit húzogatni kezdték az állatokat a pórázzal, majd miután a két kutya között támadt egy kb.fél méteres átjáró, lemerevedtek. Hát ha ezt útátengedésnek lehet nevezni, megeszen a sisakomat. Teljesen le kellett fékezni, nehogy elgázoljak egy csôkutyát.
A Két-Bükkfánál nem mentünk tovább Dobogókô felé, hanem balra kanyarodtunk Esztergom felé. Kb. tiz perces vagy negyed órás ereszkedés következett 8 km-en át. Mire megérkeztünk a Barát-kúti elágazáshoz Zed lába és keze totál megfagyott, és kezdte bánni, hogy velem jött.
1km múlva már bent voltunk a cserjésben, és egy vadászlesben kuporodtunk le, hogy megegyük aznapi elsô kajánkat, 1-1 szendvicset. 3 perc múlva már úgy fáztam, hogy testem porcikái reszketni kezdtek.
Sajnos eljött az az idôszak, amikor már nem lehet útközben megállni fél percnél hosszabb idôre. Leülni meg pláne nem lehet.
Ám ahogy elindultunk, éreztem, testem vére mint lesz egyre melegebb. Csodálatos az emberi test, ha beindul, olyan, mint valami kályha. A Maróti-hegyekbe vezetô erdészeti út tetején, ott ahol szép kilátás nyilik Esztergomra, megint egy szál mezben lehetett tekerni. Kellemes meleg járta át porcikáimat, és azt se bántam már, hogy újra sárban kell csúszkálnunk több km-en át.
Bár még csak du.4 körül jártunk, a fény egyre fogyatkozott, mert nehéz felhôk függtek fölöttünk. A láncaink kezdtek érdekes hangokat produkálni a váltóba ragadt levél és sár keveréktôl. Az enyém ugrált és kattogott, néha be akart szorulni. Oda kellett rá figyelni, akár egy pelenkás kisbabára.
Mikor kiértünk a Hoffman-i mûútra, mélyült a sötétség, és  úgy döntöttünk, hogy onnan betonon tekerünk vissza a Két-Bükkfáig, a tervezett Szakó-nyereg --Dömörkapui-út helyett. Nekem még lett volna kedvem kipróbálni magamat a sötétben, sáros úton 7km-en át, de Zed azzal beszélt le róla, hogy azt akkor egyedül kell megtennem. ;D
Igy hát az 55.km-nél teljesen áttértünk betonra, és leszáguldoztunk Pomázra.
Békásmegyertôl azzal szórakoztunk, hogy bringáink kerregô, rotyogó- és isten tudja még mire emlékeztetô- hangjait hallgattuk. Mindkettô gépnél, amikor elkezdtünk erôsen tekerni, olyan kerregés hallatszott valahonnan a monoblokk felôl, hogy azt egy kerepelô is megirigyelte volna. A száraz lánc halottak fogcsikorgására emlékeztetô hangja csak hab volt a tortán.
Cangámon azt hiszem már nemcsak az egész hajtórendszert és hátsó agyat kell cserélni, de immár a monoblokkot is! A váltóm azonban mûködött, gondolom azért, mert felülrôl nem ért minket esô.
A kirándulás nekem egyébként nagyon tetszett, mert gyönyörû helyeken mentünk által, még úgy is, hogy minden szürke volt.
Az össz. megtett út 92km volt, tekerési idô 5:46. Én olyan fáradt voltam, hogy már fél9-kor majd leragadt a szemem, és fél tizkor nem birtam, és lefeküdtem aludni.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Asszem ott a helyem,TEHÁT OTT A HELYEM!  ;)

HÓ-hahó,hó-hahó,                  
Hógolyózni vóna jó!  ;D

Tyito

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
;D heles Ídösfijam... heles...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Péeftesó hát én ki nem maradok egy ilyen jó buliból ;)