Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Gabi bácsi! ;D ;)
Mennyi most a belépõ a barlangfürcsibe?

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Már minden okés. Egyébként a harmadik ütem az lesz, hogy a csónakázótó egy részét lezárják a szigetig és ezen a részen szabadtéri medencék lesznek. Állítólag az eredeti állapota is ilyen volt.
Minden esetre most nagyon szép.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
a pihenõmedence az a csodás boltíves-tetõvel ellátott?
onnan nyitva volt a barlangrendszer....

de mondjuk amikor ott játrtunk még elég sok felállványozott terület volt, és az öltözõkhöz is egy "építkezési" területen lehetett bejutni...

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Nyár közepe vagy vége táján volt megnyitva a fõépület mögötti rész, ami egy nagy pihenõmedence és dögönyözõ, zuhanyzóval.
Le van zárva a hegyig a terület, itt van egy újabb medence, ami összevan kötve a barlangi résszel két helyen is.
Itt van már bentlakásos légzésterápiás barlang is.
Ez készvolt már?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
GAbi: nyár óta is építettek át dolgokat?
Mert nyáron volt szerencsém megcsodálni az átépített fürdõt... hát elõször az ajtóban esett le az állam az áraktól, másodjára meg odabenn a termektõl...
teccett a "sötétkamra" ;D a csilalgokkal a mennyezetén...
a szaunának meg csak Györgyi örült, Én úúúútálom a meleget.. ;)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Para!
Ha tehetitek, gyertek el most a Barlangfürdõbe, mert át lett építve szinte az egész. Bõvült is, a belsõ medencék is át lettek alakítva, van szauna, jakuzzi, masszázs, reumatológia, áramoltatott vízû barlangrész stb. Nyitás Jan 25-tõl, mert most karbantartás miatt volt egy pár hétig zárva.
(ja és én szereltem be az automata ajtókat!!! ;D ;D ;D)
Ez volt a reklám helye!
egyébként hasonlóû eset volt velünk is, csak a kissrác feleségemet kezdte el tapizni. Megfenyítettem

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
na sóval...
ami a "de elpofoznák"ról eszembe jutott:

pár éve Kedvesemmel, és CSubee haverommal a Miskolc-tapolcai Barlangfürdõben jártunk, ejtõzni, Csubeeval pedig nem titkoltan a pár nappal rákövetkezõ I. Bükk MAratonra lazítani, és izomzatilag felfrissülni...
AKi volt már benn, tudja, hogy rengetegen vannak mindeggyik részben, talán a hideg vizes, szabadtéri medence az, amelyikben kicsit szabadabban tudsz mozogfni anélkül, hogy felmenõid ne kezdjenek el csuklani tevékenységedtõl, és az épp majd a vízbe folytott illetõ szidalmaitól... SZóval rengetegen vannak benn, gyerekek, fiatalok, középkorúak, és idõsebbek...
Már több órája járkáltunk terembõl terembe, amikor úgy döntöttünk, hogy a legforróbb vízû kismedencébe beülünk az öregek közé tojást fõzni ;) illetve Györgyi aszalódni...
A sok öreg közt aztán feltûnt egy kis pöcs, már elnézést, de nem lehetett másnak nevezni... Kábé 14éves lehette, egy vézna giliszta... De mindenhol ott volt, és kötekedett midenkivel.. Pölö az egyik öreg leakart ülni a vízlatti párkányra, szépen bepozícionálta magát az üres helyre(eltelt idõ:1perc)megfordult, hogy háttal dokkoljon(eltelt idõ: 2perc) és hátrálni kezdett(eltelt idõ:3perc), mire a giliszta szép nyugodtan, órgiát átélt vigyorral a pofáján beült a manusz elõtt... persze aztán a felháborodott öregnek nyomott egy igazán illedelmes szöveget, a ki-korábban-ide-érrõl... majd amikor az öreg tovább indult(eltelt idõ: 5perc) vigyorogva felkelt, és elment onnan... a lényeg, hogy egy idõ múlva vmiért kispécizett minket, és kötekedett belénk, fõleg szép szóval, és vízalatti tapintás útján... Tudni kell, hogy ha vízben vagyok, legyen az csak kb70centi mély is mint ez esetben, én nyakig merülve "járok" benne... így a kiskedvencünk csak a fejemet látta végig... majd egyszercsak meguntam a dolgot, és Csubeeval megegyeztünk, hogy a következõ körében elkapjuk... nem kellett sokat várnunk megérkezett Õ bölcsessége és mindenki felett állója... csak hát Én emelkedni kezdtem kifele a vízbõl... és csak emelkedtem... emelkedtem... 8) ugyebárrr Én kb 185-190centi magas vagyok, enyhén széles vállakkal... és hát vhogy hirtelen a 70centis vízbõl egy 90kilós, 185centi magas és 50centi széles állat állt ki a kis pöcs elõtt, ami vhogy zavart okozhatott Nála, mert enyhén visszafogott arcizmokkal a medence széle felé vette az irányt... ;D
aztán még próbálkozott a kinnti medencébe, de vhogy már csak messzebbrõl...

na ennyi... bocs, hogy megen szót fostam, de épp volt rá mód... ;)
majd kimoderálom magam...

PéeF

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
coming soon... 8)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Várjuk Para!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Bagi: sajnos nem túloztál... óriási szakadék van a mai 25évesek, és a 10-19évesek közt mentális téren...

tény, hogy számomra nincs örjítõbb, mint látni, hogy a kis szaros 14éves köcsög(elnézést kérek) vissazpofázik a nála 5-6, urambocsánat, 10évvel idõsebbnek, hogy szívja a bagót, nyomja a süket-undorító szövegét, és nemtörõdöm a mások tárgyaival, tulajdonaival, vagy a természettel...

>:( komolyan mondom, néha felpofoznám az összes kissuhancot... (errõl egyébként eszembe jutott egy sztorim ;D )

ÜDv, PéeF

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Egyetértek Gabival,azt tenném még hozzá,hogy az anyagi érdeken kívül tényleg ott van az a gõgös érdektelen nemtörõsömség,ahogy egyre több mai fiatal viszonyul gyönyörû hazánk természeti,kulturális és egyéb értékeihez...
Az idõsebbek még úgy nevelkedtek,hogy tudták ezeket értékelni,de a mostaniak!! (mély tisztelet a kivételnek,aki természetesen ne vegye magára)
Én többé-kevésbé rendszeresen jártam/járok táborozni (egy ideje táboroztatni is) Parádfürdõre,a Kecskeméti Ifjúsági Otthon üdülõjébe és az a tapasztalatom,hogy azok a gyerekek,akiket egy-két éve,mostanéban írtanak be a szüleik a nyári táborokba sokkalta szegényebbek lelkileg és kevésbé kitartóak (nagyátlagban),mint azok akik 10-15 éve jártak táborozni.
Akkoriban nem kellett vadászni rájuk,hogy ki az aki bevállal egy Sirok-Pfürdõ vagy éppen egy Kékes Pfürdõ gyalogtúrát,örültek/örültünk,hogy mehetünk,láthatjuk a természetet,stb. Most meg inkább videojátékozna(!) vagy akármi csak ne kelljen jönni. Arról nem is beszélve,hogy régen örültünk,hogy egy hétig nem függünk anyucitól és szabadok vagyunk,de õk nem.Minden nap kétszer haza kell telefonálni saját mobilról (6-10 éves gyerekek) a szülõknek,hogy mi volt a kaja (jajj anyúú,nem adtak ciniminist,meg chipset!...) és inkább bent döglenének egész nap a sátorban (de az sem jó,mert nappal meleg van nagyon éjjel meg zimankó) minthogy menni kelljen valahova.
Elnézést,hogy ilyen hosszúra nyúlt,és köszi hogy végigolvastatok.Lehet,hogy kicsit túloztam is néhol,de én ezt vettem észre.

Üdv.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Igaz, csak hogy tehetnénk valamit érte, hogy ez az egész valahogy tényleg atermészet által változzon és nem anyagi érdekekbõl. Sajna ez jelenleg nem így van. Elsõ az anyagi érdek, tök mindegy, hogy a késõbbiekben mi lesz a következménye.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Talán ez a dolog rendje. Az ember alkotta dolgok elpusztulnak, 50, 1000 vagy tizezer év alatt, de valamikor el.
A természet is folyton változik - ha nem lenne ember, akkor is változtatná arcát.
A dolgok kopnak, elmállnak, szerteszétfoszlanak, hogy új formáknak, szineknek adjanak helyet.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
roobi: hát sajnos, nem jártam akkortájt arra...
a fent említett rombolótényezõk meg sajna nem csak ott jelntkeznek... :(
a multkor néztem épp egy, az egymilliólépésmagyarprszágon alkotóinak új sorozatát, amiben gyalogszerrel ismételtel, de csak barangolva, bejárják hegyeink... abban a részben, épp a bükkrõl, jávorkútról, bánkútrl, stb volt szó, és mutattak egy felvételt az EMLMOból, hogy anno amikor egy barlangszállásnál jártak milyen volt az, és mutatták milyen most... :( elszomorító volt látni a kifosztott(anno a felszereltsége a következõ volt: egy ácsolt priccs, egy asztalszerû tárgy, vaskályha, és egy rakás szárazfa, melyet mindig a behúzódó túristák pótoltak maguk után), telefirkált barlangot...

úgy látszik, elõbb utóbb tényleg odajutunk, hogy "unokáink sem fogják látni" :(

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Természetesen nem a jeges részekre, megpróbálok keresni valami mozgatós de egyszerû útvonalat. Ráadásul még bent van a fém a kezében, úgyhogy nem lenne jó egy harmadik törés is. Szerkesztettem neki gyermek sípcsontvédõbõl egy alkarprotektort nehogy baj legyen.

Lens köszi az aggódást de ti azért valami szép helyre mentek ugye?!!

Paraferee: nem tudom, hogy jártatok-e szalókon a nyolcvanas évek eleje-közepén? Akkor még a környékbeliek ismerték talán csak és a hatalmas mésztufa domb is gyönyörû eredeti hófehér, csillogó formájában tündöklött. Akkor még barlangászként áztattuk testünket egy-egy fárasztó túra után és csak a kis medence volt meg valamint a dombon mésztufa medencék amiben lehetett fürödni. De sajna ez mamár a múlté. A sok "diszkó után leugrunk" tipúsú fiatal teljesen szétzúzta a környéket. Persze meg az ásványgyüjtõk és az alapvetõen érdektelen , tudatlan emberek is hozzájárultak a pusztulásához. Most meg majd a bíznisz fejezi be a munkát!
Nagyon sajnálom az egészet.
roobi

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Vasárnapi túra? Télleg készültök valahova?
Asszem jó lenne csavarni Veletek egyet!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Én vasárnap a kedvessel megyek egy lájtost most így kéztörés után megmozgatja végre a tagjait.

De ugye nem a jeges utakra mentek? ;D
Azért csak óvatosan!

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Sziasztok. hát én is ölég régen írogattam de látoma tél ellenére igencsak pörög a topic-
Én vasárnap a kedvessel megyek egy lájtost most így kéztörés után megmozgatja végre a tagjait. Ráadásul kipróbálja a frissen összerakott Merida speed-jét amin lesz útközben néhány állítani való lévén elsõ útja.
Nektek jó túrázást még az is lehet, hogy összefutunk a Pilis aljában valahol.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hát ez sajna nem egyedi probléma :(

ezt a felújjítási dolgot én is hallottam, ami új volt számomra, ez a szálloda dolog...

azért reménykedem benne, hogy nem a közvetlen tövébe építik, hanem inkább a szomszédos dombra...

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Nati:Fûztem a skacok fejét,hogy lekellene menni egy hétvégére,akár bóklászás + fürdés,de ezek a petyhüdttestûek semmire sem kaphatók (nem cheesy)
Szörnyû,hogy a régióban akinek kedve lenne bicajozni,vagy elmászkálni (1 ember) annak is az anyagiak a legnagyobb probléma! :-\