Ez ismerõs RAS!
A szüleim lépcsõházában a liftben volt egy nagy kupac....
Azért ehez már pofa kell.
Egyébként kezelhetõk ezek a kölykök, mert itt a mi lépcsõházunkban is van egy-két helyi vagány csávó.
Példa: A pincénkben, mivel közös és három családnak van kulcsa hozzá volt egy doboz festék. Szép fehér, és az enyém.
Jövünk haza, a lépcsõházüveg és még néhány ajtó, kilincs kapcsoló szép fehér!!! Pincébe be, festék sehol. Becsömgettem a földszintre, mondom a srác anyjának, hogy mi újság. Rekció: Az Õ fia? hát az nem olyan ,miért õt gyanúsítom? Mondtam, hogy én nem csinálok ilyet, a másik lakó is ugye 50 év fölötti, kizárásos alapon érdekelne a dolog. Elõkerült a srác és a haverja is, és vigyorogva mondják, hogy õk csinálták. Ekkora pofont én még nem láttam: az anyja úgy vágta képen a srácot, hogy csak úgy zengett! Kérdeztem, hogy és akkor most mi a további ötletük? Õk nem tudják. Mondom takarítás. Nincs hígító. Adok! Nincs rongy! Adok. A két srác a röhögõ haverok elõtt volt kénytelen letakarítani az egészet. Én ellenõriztem, hogy minden rendben van -e, és ugye ilyenkor az ember minden apróságot észrevesz! ;D ;D
Ugyanebbõl a bandából egy fickóval szóváltásba keveredtem, reggelre össze volt köpködve az autóm. Másnap elkaptam a srácot, piperemosást csináltattam vele. Haverok röhögnek. Azóta azt elértem, hogy az én dolgaimat igen csak tiszteletben tartják. Elõre, messzirõl köszönnek. Hangsúlyozom: semmilyen testi fenyítést nem alkalmaztam! Én nem...

Kaptam már el õket rongáláson is, az ajtócsukó karját törték le a hátsó bejáratról. Mondtam, én hozok egyet, fölteszem, és ki fogják fizetni. Õk nem. Jó. innentõl kezdve rendõrség. Majd az apukám lejön! Mondom a srácnak: Nem, mi megyünk fel hozzá. Beszéltem a faterjával, és érdekes módon kifizették. A rendõrség emlegetése elég hatásos dolog. itt is elzúgott pár akkora maflás, hogy csak lestem!
Természetesen ezt nem lehet általánosítani, de legalább ezt elértem.
Szerintem minden erõszak nélkül ha tények elé állítod õket és a szülõket, akkor van némi esély. A gond csak ott van, amikor a szülõ is sz***k rá. És elég sok ilyen van.