Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
bors: mégmégmég :)

...amúgy ezek szerint mindkét irányban bánkút az a hely, ahol szívesen abbahagyná az ember :-)

gratulálok mégeccer :)

amúgy mentek még bármikor máskor? vagy megcsináltátok és ennyi elég is volt belõle? :)

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Én is szeretnék nagyon Boldog Karácsonyt kívánni mindenkinek!

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Akkor itt a beszámoló a TORTÚRA 75-rõl
Szóval a történet két éve kezdõdött, amikor egy barátunk rávett minket arra, hogy tartsunk vele a Tortúrán. Akkor nagy hóban, röpke 3 óra alvással vágtunk neki a Túrának, végül a barátunk nélkül, mivel õ úgy berúgott az elõzõ este, hogy nem tudott elindulni. Nem részletezem milyen okokból, de akkor csak Várkútig, 55 km-ig jutottunk. Sajnos tavaly más elfoglaltság miatt nem tudtunk részt venni, ezért idén kellett revanst venni, és újra nekiveselkedni a távnak. Persze megint én akartam nagyon, Zsolt el lett volna e nemes küzdelem nélkül is. Ezért minden szenvedésért csak magam okolhatom.
Péntek este leutaztunk Miskolctapolcára, óvatosan iszogattunk a Tuskulaneum kocsmában és jót aludtunk a helyi iskola tornatermében. Hajnali fél hatkor az õrült koránkelõ túrázók olyan hangzavart csaptak, hogy mi is kénytelenek voltunk kibújni a hálózsákból. 6.30-kor még sötétben, indultunk. Már az elsõ szakaszon is érezhetõ volt, hogy nem lesz könnyû dolgunk, mivel az utat sok helyen jég fedte és csak a bozóton keresztül lehetett kerülni. Igazán akkor lettünk óvatosak, amikor a Bükkszentkeresztre vezetõ jégpáncélos mûúton egy lánynak kicsúszott a lába alól a talaj, és hasraesett. Bánkútra hat óra alatt érkeztünk. Ekkor gondoltam elõször arra, ha most abbahagynánk, egész jól érezném magam. De persze nem adtuk fel, mentünk tovább. Bánkút után sikerült egy közel egy órás véletlen kitérõt tennünk, így 4 km-el hosszabbítottuk meg a Tarkõre vezetõ utat. Sajnos nem ez volt az utolsó tévelygésünk… Tarkõre még sötétedés elõtt értünk. Csodálatos látvány volt ahogy a nap megsütötte az alattunk hömpölygõ ködöt és a hegyeknek csak a tetejük látszott ki. Nem töltöttünk itt sok idõt, mert már közel voltunk az estéhez. A Tamáskúti ep után már elõ kellett venni a lámpákat. Én teljesen berezeltem a sötétségtõl, attól féltem, hogy elveszünk a nagy sötét, hideg erdõben. Sokkal jobban kellett koncentrálni, hogy észrevegyük a jelzéseket, az utat és ne veszítsük el egymást. Ezért csapódtunk egy társasághoz, akik úgy tûntek biztosabbak a dolgukba és legalább nem egyedül voltunk. Közben leereszkedett a köd, és még kevésbé lehetett látni. Ezért történt az, hogy egy mûút mellett, amire persze le kellett volna kanyarodnunk, úgy elmentünk, hogy észre sem vettük. Visszamenni már késõ volt, új utat kellett keresni, amin eljuthatunk a Várkúti túristaházhoz. Nagy nehezen megtaláltuk a jelzést, elindultunk felfelé, de újra elvesztettük. Visszamentünk, új keresés, és végre megtaláltuk. Ekkor már komolyan gondolkodtunk, hogy van ennek a sötétben bóklászásnak valami értelme??? Nem kellene feladni? Nem, továbbmentünk a fokozódó fáradtság és kimerültség ellenére és nagy nehezen, végre eltévedés nélkül, eljutottunk a Várkúti túristaházhoz. Ott jöttünk rá, hogy a Tamáskút – Várkút közötti 15 km-t, sikerült 5 óra alatt leküzdenünk. Jó átlag, nem? Várkútról a Bükk Maratonról ismert úton indultunk fél 10 után. Már nagyon fáradtak voltunk, de az tartott életben minket, hogy „csak” 10 km van hátra. Persze már a mi lábainkban 60 bõven volt.Szerencsére az Egedre nem kellett felmenni, de helyette megmászattak velünk velünk néhány saras szõlõhegyet, ami kifejezetten jól esett a már ekkor 17 órás gyaloglás után. Egerbe érve megtapasztaltuk, hogy akkor sem szabad örülni, ha azt mondja a leirás: „A 2. utcán balra fordulva már csak 150 m-re van a cél.” Mivel a második utca lehet 50m-re és 1,5 km-re is. Persze itt az utóbbi volt az érvényes. Végül fél egyre, 18 órányi gyaloglás (ebbõl 8 sötétben), enyhén megzakkant állapotban sikerült beérni a célba.

baliba.

baliba.

törzsvendég

• fórumtag
  • 624 posts
Sziasztok!

Beállok a minden jókat kívánok sorába, és megtoldanám annyival, hogy MINDENKI LEGYEN EGÉSZSÉGES!!!!!!!!!! Vigyázzatok magatokra és egymásra!!

:-*Mindenkinek!
Várjátok már a "Jézuskát" ;D!?

Sziasztok,
Baliba

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Kellemes ünnepeket és boldog új évet mindenkinek!
;) :)

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Betolakodóként és is mindenkinek:
KKÜ és BUÉK!

Ja, mindenkinek kevesebb defektet és mégtöbb km-t jövõre!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Igen,igen, tessék mesélni, én is kiváncsi vagyok! ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
bors!! nem is írtad, hogy mentek rá!! :o MESÉLLJJ!! ugye sikerült megcsinálnotok?!

...nem mentem, mert már olyan 2-3hete "beteg" vagyok..igazából nem beteg, csak köhögök, nátha és ilyesmi... és (gondolom ezek miatt) nagyon gyengének éreztem magam... ::)

de ez nem is lényeges, hanem az, hogy mesélj!! :D ..minél többet ;)

(francba ez lett a 2004. hozzászólásom, pedig ezt újévkor akartam írni...)

bors

bors

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Bruce: Tortúra???
Én majd ha végre lesz idõm elregélem, mi hogyan éltük túl a Nagy Tortúrát.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Tartsátok nyitva a szemeteket, lehet, hogy éppen holnap találjátok meg a nagy Õ-t! ;)

Jelentem megtaláltam!!
shift + õ

(de hol a dzs?)

..na jó, abbahagyom a szóf.sást...

edit:
nézzétek hány hozzászólásom van!! :D ;D ;D akkor csak jövõre írok legközelebb! :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hát elérkezett a perc....
[glow=red,2,300]Boldog, békés, nyugodt karácsonyt és szintkülönbségben gazdag új évet kívánok mindenkinek![/glow]

Kívánom, hogy mindenkinek legyen jobb az elkövetkezendõ éve, mint az idei, ami minden bizonnyal felülmúlta az azt megelõzõt! Legyetek boldogok, szerencsések, sikeresek, és élvezzétek az életet! Járjatok szorgalmasan versenyekre, maratonokra és a talikra! Tartsátok nyitva a szemeteket, lehet, hogy éppen holnap találjátok meg a nagy Õ-t! ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
ááá, asszem értem!

era: "ja és lett egy saját lakásom" ezt úgy értetted, hogy ebben az évben még ez is megtörtént, ugye? én elõször lens-el együtt;)) azt hittem, hogy mellesleg megjegyzed, hogy nemrég, a napokban vettél egy lakást :D

Ja és:
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
..még az ellenségeimnek is :)

:D

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Lensver: De már az enyém volt. :D
Nyár elején vettem meg.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Feltöltött kép

Még ezt a hópelyhet elfelejtettem idetenni nektek! Hogy legyen egy kis hó is! ;)

Era! Hogyhogy, az a lakás még nem a tied volt, amikor ott voltunk bulizni?

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Én is csatlakozom az ünnepelõk sorába!
Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumosnak!
Az újévi jókívánságokat majd személyesen Répáshután (vagy Létráshután? ;D). Aki nem jön, annak azt kívánom, hogy legyen nagyon boldog, sikeres a következõ évben. Így visszanézve megállapítottam, hogy nagyon jó év volt az idei. Rengeteget bringáztunk, küzdöttünk, szenvedtünk és röhögtünk. Annyi helyen voltunk, annyi mindent csináltunk, nem is értem, hogy fért bele egy évbe. Szinte minden hétvégén együtt voltunk. Remek csapat kovácsolódott össze. Maratonokon igazán felemelõ érzés volt. És a találkozók...
Köszönöm nektek ezt a szuper évet és, hogy ennek a klassz csapatnak a tagja lehetek.
:-* Era
Ja és lett egy saját lakásom!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Bruce, én azért szeretem ezt a kis topikot, mert itt jó sokat szoktunk mindenféle jókat egymásnak kivángatni, úgyhogy ez egy elég jó kis szociális topik! :D

Én is boldog karit kivánok azoknak, akik már nem tudnak a két ünnep között fórumozni, bár akkor már nemigen olvassák e sorokat! :P

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Így év vége közeledtével én is mindenkinek minden jót kívánok, bár szerintem semmi sem változik azon kívül, hogy 2003 helyett 2004 lesz, az élet ugyanúgy megy tovább, igaz, lesz egy "hivatalos" bulinap :) Ami azért valljuk meg, tök jó, de ennyi erõvel máskor is kívánhatnánk mindenkinek minden jót, sikerekben gazdag következõ évet.... :) ...ezentúl majd hetente kívánok mindenkinek mindent :)

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts
Era:
The good webside is:
kep.tar.hu/era23
;)
So thank you...for pictures

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 posts
A mátrai tekeréses képek nagyobb részét még a buli képei teszik ki. És továbbra is óriaásiak a képek, Era, kapsz tõlem egy CD-t, és megmutatom, hogyan kell õket webre alkalmas méretûvé varázsolni :)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Kerge: Ez gyönyörû! Köszönjük és viszont kívánok mindenkinek sok boldogságot az eljövendõre is.

Sziasztok! Itt vagyok megint, újra dolgozom.

Paraturha képeit, ha minden igaz Thommey felrakta a tárra, mármint az én tár helyemre www.kep.tar.era23. De sajnos én nem tudom megnézni, mert munkaidõben le vagyok tiltva róla. :(