Tegnap tekertem egy jót. Jó havasat!
Hála az egész napos havazásnak, kifejezetten ideális terep fogadott Miskolcról kiérve.
Miskolc-Bükk-Szentlászló-Bükk-Szentkereszt- Száraz szinva- Lillafüred- Miskolc útvonalon igazi téli tekerés volt. A Városban az utak sózottak, de Bükk-Szentlászló-Bükk-Szentkereszt között még csak érdesítve sincs a burkolat. Bükk-Szentlászlóra felérve felhívtam Parát. ;D ;D Jeleztem, hogy milyen a pálya és mentem tovább. Letaposott havon, a hó alatt tükör jégen lehetett menni fölfelé. Edzésnek jó volt a 28.-i Hór völgy, itt már szinte meg sem éreztem a jeges részt. Nem úgy, mint az egyik autós, aki elég bátran jött velem szemben. Leálltam oldalra, intettem neki, hogy lassan, de õ csak visszaintegetett. Nem sokkal késõbb ismerõs lemezhangokat hallottam! Szerintem akkor csúszott neki a korlátnak. Bükk-Szentkereszten már érdesített aszfalton lehetett nyomni fölfelé, majd jött a Száraz-szinva lefelé. Itt egy erdészeti autó megcsinálta a nyomot, lehetett menni lefelé elég jól. Néhány nagyobb kõ okozott meglepetést, de "kimozogta" !

Leérve a mûútra már érezhetõ volt a tél hatása a Lada buzikra! >

>

Ezerrel keresztben, mint az állat közlekednek, nem nézve, hogy jön-e valaki szembõl?
A kanyarok tükörre csúszkálva elég érdekes vonalvezetésû keréknyomok, néhol lámpatörmelék.
Rám sötétedett és a hõmérséklet drasztikusan csökkent. Az AT-100 hõmérõje -5 fokot mutatott, amit én legalább -20-nak éreztem lefelé. A teljes táv 58 km háztól házig, volt benne szint is rendesen.
Aki szereti a téli csúszkálós-havas tekerést, itt a lehetõség, a Bükk útjait végre hó borítja, jókat lehet túrázni, bohóckodni.