Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
tudom, csak a szemléltetés végett mondtam ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Ano: Ok, nem rábeszélni akartalak egyikre sem (részesedést egyikért sem kapok:P), csak kérdezted, én meg megpróbáltam válaszolni... amúgy sztem elégedett leszel az Olanggal is!!

Péef: pontosan!... (bár a 10et sokallom..)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Brúsz magyarázatához még annyit fûznék, hogy a GARMONT név plussz 10e, míg az OLANG mondjuk 1e :-\

sajna...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Bruce: thx a magyarázatott, de aszem mivel én nem leszek 1 megszállott túrázó (legalábbis gyalogosan) így nekem bõven meg fog felelni az olcsóbbik ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Para: ez az Olang árban sokkal szimpibb!!! Mennyivel "tud" kevesebbet mint a másik?? Valami info nem található (kép, anyag stb felsorolása) a neten véletlenül, persze mind2rõl?? ::)

Jah egyébként thx ;)

Nem akarok okostojáskodni... de lehet, h. mégis ez fog sikerülni:))

Szóval én úgy tapasztaltam, hogy a bakancsoknál is, hasonlóan a bringákhoz, az árral egyenesen arányos a teljesítmény. Különbség pl a Para által említett két cipõ között, hogy pl a Garmont gore-tex-es, ez ugye elég márkás anyag... akkor még eltérés lehet a talp-anag között is. A garmont rendszerint Vibram talpos (megint plusz pár ezer ft), az Olang meg szinte mindegyik cipõjét a saját készítésû talpával szereli. Ezenkívül az illesztések is eltérhetnek stb...

Szóval ilyesmikben tér el ez a két cipõ:)

(nekem is Olangom (sappada tex asszem) van... amit furcsállok benne, hogy ugyanolyan talppal készítették ezt a mondellt, mint amilyennel árulják a félcipõs változatát is... a sziklákon (MT, Júliai-alpok) kicsit puhának tûnt a talpa... - ez viszont jól jöhet bármely hazai hegységben...)

edit:
www.garmont.com
www.olang.it

edit:
a garmont weboldalán megtaláltam a Horizont cipellõt.. ha jól látom nem Vibram talpas... ettõl függetlenül "komolyabbnak" néz ki, mint az Olang..

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Kex: Rutinról szó sincs, ebben a szezonban még nem csúsztam, az elõzõben meg nem volt autóm.
Szlovákiában még nem síeltem, holnap meglátom mi a helyzet. (ha visszajöttem megbeszéljük)

Jupppiiii megyek selni holnap :) :D ;D ;D ;D

A transzoprthoz nálam a síléctartó vagy box hiányzik, most sikerült egy tárasághoz csatlakozni akiknél van, (az autó még nem eldöntött kérdés.)
Jövõ hétvége még nyitott kérdés, sajnos Szlovákia is egyre drágább, a FT leértékelõdött az Sk meg fel az EUR-hoz képest, + kint emelkedett az ÁFA, az áram, szóval lassan Ausztria vonzóbb lesz, mert ott azért jobb a minõség...
Okt 23. án amikor kint voltunk 6.20Ft volt 1Sk, most 6.70 körül, és az árak SKban is elemkedtek, úgyhogy akár +20% is lehet a drágulás forintban.

Jó túrázást, szánkózást, tekerést minedenkinek!
:-*

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
passsz... mindkettõ levegõzõs anyagból van, mindkettõt túrázásra ajánlják...

asszem www.mountex.hu oldal müxik... nézz szét ott...

8)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Para: ez az Olang árban sokkal szimpibb!!! Mennyivel "tud" kevesebbet mint a másik?? Valami info nem található (kép, anyag stb felsorolása) a neten véletlenül, persze mind2rõl?? ::)

Jah egyébként thx ;)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Mellon: kedv lenne... csak idõ az amiben most Én hiányt fogok szenvedni cirka 1-2hónapig :(

Ano: tegnap yo elfelejtettem:
OLANG Cortina Tex bakancs: 14.990,-
GARMONT Horizon Gtx bakancs: 29.990,-

Don: 8) ha leesett tartsátok ki február közepéig-végéig... ;)

Thommey: jajajajnekünk most már ;D

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Végre nálunk is elkezdett havazni! Remélem reggelre 100 méter hó esik és lehet menni havaskodni, meg tekeregni, meg...meg...

Ja! Thommey! Gratula a Nethez! Már igazán rádfért!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hull a hó! Gyerekek, most voltam kint egy negyed órára, fantasztikus a terep: puha, omlós hó! Nyami! Holnap marha jó lesz.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
mellon, a sielõs dolgot tekintve Nálad mi a rutin? A jövõ hétre egyik haverommal tervezünk kimenni szloviba, de még nem eldöntött a transzportáció. Gondolom kocsival szoktál kiruccanni, esetleg ha van üres hely... ::) Desztinációként mik jöhetnek számításba? BAsszus már nagyon viszket a talpam egy jó kis csúszásra...

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Én meg dolgozok holnap :-\, de jó túrázást Nektek.

Vasárnap nincs kedve valakinke kiruccanni Szlovákiába síelni, havazni stb?

Akinek van kedve gyorsan kapálódzzon! :D

Na, senki?
Maga ott... igen maga, látom, hogy jönni akar 8)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hali mindenkinek:)
Sajna tegnap nem tudtam menni havazni,mert a fél napomat sorbanállással töltöttem!De ami a lényeg!:

Már van végre itthon is netem

Üdv:Thy

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Én valszeg megyek.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Evribádi! Akit érdekel egy kis havazás, holnap 9:30kor találkozunk Pixellel a fogaskerekû bejáratánál. Innen feltekerünk a HHH-reptérre, majd föl a csúcsra és be egy kis teázásra a büfébe.
Snowriderek, elõre!

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts
Lens: Szívesen mennék veletek de sajnos szombaton is working day lesz :'(,
de majd gondolok rátok! ;)
Vasárnap valaki jön Gödöllõre a versenyre?
Üdv:szammer

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts

Mindenki mozog :(...én meg csak sóvárgok hogy veletek mehessek :'(
node lesz ez még így se ;)......

Ano: nekem Meindl -em van igaz hogy ez csak egy B kategóriás pipellõ de sztem baromi kényelmes és abszolút bírja a strapát

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Okés Para. Akko nem bicajos túra lesz :(. Kár. Azért mi nyáron egy hétre, meg talán tavasszal néhány napra bicajjal 8) szeretnénk menni Szlovákiába. ;D 8) 8)

Én kb. 2 hete vettem egy Sherpa márkájú bakancsot. Szerintem klassz bakancs, nekem nagyon tetszik. Azért vettem meg. :) :) Az Overlandban vettem.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hali!Ha valaki jönne ma kicsit a hóban gyalogolni akkor 6után a fogasnál.06204179348
Üdv:Thy