Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
....és persze mikor ilyen sok csapadék esik nem tudna oylan hideg lenni, hogy mindez hó formájában hulljon alá >:(

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
most mondjátok meg.... :-\ >:(

ilyen gánya idõjárást... >:( >:( >:(

még nincs fenn a reggeli adat Kékesrõl, de nagyon kíváncsi vagyok arra mi van...

mondjuk a tegnap esti 9órás 18!!!centis hóréteg imrén is érdekelne, nem-e csak elírás ::)

péef

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Sopron: Gratula.

Vasárnap Szlovákiában jártunk síelni. Mivel síelõ ismerõseim nem voltak erre kaphatóak, a neten szerveztünk egy alakalmi társaságot. 4en jöttünk össze. Az egyik srác (Arc-nak neveztük el), több mint fél óra késéssel érkezett a hajnali találkozóra taxival (3000 pénzt fizetett ki taxira), alvás nélkül, jelentõs véralkohol szinttel, egy buliból érkezett, és egy „totál befûzött” lányt hagyott ott a síelés kedvéért. Azétr jó fej volt, és nyomta a pályán rendesen, bár egyszer sikerült egy fát full két láb közé kapnia.
Volt még egy hivatásos katonánk, és egy leányzó, aki egyedüliként nem informatikus volt közülünk, valószínûleg nem élvezet túlságosan az odafelé kitárgyalt témákat… ::)
Egy kisebb síterepre mentünk Besztercebánya mellett, a kimondhatatlan nevû ©achtièky-re. A síterep nem fekszik magasan 800-1100m között vannak a pályák. Kb 30cm természetes hó volt, amit hóágyúkkal pótoltak, de délutánra így is kikoptak a pályák ott, ahol volt egy pici lejtésük.
A déli pálya nem üzemelt, de egyszer itt lementünk a szûzhóban. Érdekes volt egy mezõn síelni, ahol száraz bogáncsok áltak ki a hóból mindenfele. A leányzó járt már ezen a helyen kb 10 éve, és emlékezett, hogy egy úton vissza lehet csúszni a keleti felvonó aljába. Hát 10 év nagy idõ, nem egészen sikerült megtalálni az utat, így jó 1 km-t gyalogoltunk síbakancsban, majd vagy 100 méter szintett másztunk felfelé az erdõben, jó meredek helyen, hóban… Aki csinált már ilyet kemény bakancsban, az tudja, milyen élvezetes. Azt hiszem „elejink” puhább bakancsban (vagy cserélték mászás elõtt) síeltek, amikor még nem volt felvonó… Viszont nagyon szép volt a havas erdõ, és a szûz hóban siklani is nagyon jó volt.
Sorban állás volt rendesen, de azért még éppen elviselhetõ (5-10 perc). Napijegy 440Sk, ami közepes árfekvést jelent. A vendéglátó egységeket nem látogattuk meg, de szerencsére délben sokan tették ezt, így akkor csak 1-2 percet kellett várni a liftre.
Lehet, hogy a jövõ héten is megyünk, és szerintem lesz még helyünk (2 autóval megyünk).

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:D GRATULA!!!

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Sopron GRATULA :D

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás
Halihó mindenkinek és Boldogújévet!

Végre ismét netközelben vagyok. Örömmel jelenthetem, hogy péntek óta diplomás ember vagyok, ugyanis négyesre sikerült az államvizsgám. Egy hét múlva letudom a másikat is, és ezzel végre befejeztem az egyetemet.

Era: sajnálom, hogy ki kellett hagynom a csütörtöki bulit, de a jelek szerint megérte. Az más kérdés, hogy amit aznap délután és éjjel tanultam, azt nem kérdezték.

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
pix: nem lehet valahol megtekinteni a szilveszteri mûalkotásokat ? ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nekem! Bár ha senki se megy le kocsival,akkor lehet, hogy kihagyom testem nagyméretû kihûlési tulajdonsága miatt!
Tehát ha valaki leautózik, ahhoz társulok!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Ahoy!

Pix: álllllati! ;D

Evribádi: kinek lenne kedve és ideje is egy vasárnapi havazáshoz a mátrában?
reggeli adatok szerint kékesen 8centi hav van, hajnaltájt -5 °C fokkal...

Péef

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Szivesen kipróbálnám! ;D Mekkora poén lenne!!!

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.133 hozzászólás
LOL :) ez aztán a sícikli :P

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
wow, ez aztán kimozoghat mindent :))

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Én holnap megyek havazni délelõtt.Ha valaki érdekel írjon

adamm

adamm

törzsvendég

• fórumtag
  • 438 hozzászólás
ezt kukkoljátok!
http://images.google...8&oe=UTF-8&sa=G

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Na, teccet a haóó...
A HHH és a hûvösvölgy közötti szakasz nagyon király volt, sodródtunk jobbra-balra, öreg bácsik-nénik néha bejátszottak (sérülés nem történt) csak lestek, hogy ezek normálisak :o...
Egy Meditech SC-os sráccal ketten zúztunk lefelé, jó vót.
Csak ne sóznák a mûutakat!
Szammer

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Para: én is... Pedig már mennék haza.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Össz. négyen voltunk: Kex és tesója, Pix és én.

Szerintem mindenképp menj egyet.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Lens!
Most értem haza, akkor én is kimegyek a HHH-re, még sötétedésig valamire megyek...talán?
Hányan voltatok?
Szammer

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
:'( :'( :'(

én meg itt csücsülök, és bambulom a monitort...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hú bajtársak, olyat de olyat havaztunk, hogy az nem mindennapos! A HHH-ra Hüvivölgy felõl tekertünk. Elõször a reptérre szenvedtük föl magunkat a kéken, vagy mi megy ott. Bizony keményen meg kellett küzdeni a fölfeléken, de megérte. Olyan csodás volt a táj, s a reptér úgy nézett ki, mint egy nagy, befagyott tó. A friss hóban szuperül kapaszkodott a gumi, lefelé meg állatul lehetett csúsztatni. Egyik ilyennél el is zúgtam, mert kissé túlcsúsztattam. Ez már a HHH-ról lefelé történt. Beültünk kicsit a Rekibe, mert igencsak megszomjaztunk. Odafönt a fákon a dér jó vastag rétegben csücsült, alaposan védve a meztelen fákat a hidegtõl. Én viszont mezben voltam, ráadásul nagyon jó anyagúban, mely hidegtaszitó hatással bir, igy nem volt ilyesmire szükségem.
HHH-ról lefelé a legjobb a single track volt, ahol nagyokat farolgattunk minden egyes kanyarban. A nagy sziklás lefelé viszont elég kellemetlen volt, mert a hó még nem olyan mély, hogy ne lehessen érezni a nagy szikladarabokat, viszont nem lehet õket látni. Elég rázós volt, de leértünk és a Virágos-nyeregig megint egy élvezet volt utunk. Onnan már hazafelé mentünk, és épp megúsztuk azt, hogy egy ámokfutó csajszi elüssön minket a kocsijával!
Egyetlen bringást láttunk, aki a Virágos-nyereg felé tolta fölfele a bringáját. Egyébként meg sok túrista és futó volt.

Mindenki aki teheti most menjen terepezni, mert fantasztikus fíling!