Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
9815 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
na ez az :(
nincs autó...
hja... és Te és Én ;)

idáig...

Thommey?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Úgy néz ki én is benne lennék egy mátrás havazásban..

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Para: végülis ha egy autóba beférnék, akkor szívesen mennék a Mátrába vasárnap, de a vonatozás nem nagyon tetszene. Multkor is majd megfagytam. Ha ez így megoldható, akkor megyek. Egyébként hányan jönnének?

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Ádám: Gratula!

Amúgy én meg gimi (sõt se egyetem) alatt nem síeltem. Most viszont igyekszem bepótolni, különösen, hogy nem sokat nyaraltam. (de az jó volt, igaz Para? :D)

Az ár nem titok 75 helyett 60e, szállás + utazás +bérlet. 7éj, 6nap síelés, 2x1 nap utazás.

Nem a legolcsóbb, de állítólag normálisabb busz és apartman lesz. (frankoknál olyan néha olyan szllások vannak, hogy alig fértek be a cuccok az emberek mellé, 3 szintes emeletes ágy, no szekrény, egy pici konyhasarok, egy db polccal..., ezek piszok olcsók, de elég embertelen egy hétre )
Szállás 4 fõs apartman (tehát 2 légterû) lift 100-200m.

Hely Valloire, 150km pálya (Valmeinier-rel együtt, ahol Bors és Muci lesz ugyanekkor :)) .
Most kezdõdik a városban a hószobor faragás, a webcamon látható a munka (ma reggel kezdtek neki)
Baloldalt válasszátok ki a videók közül az 2-5 valamelyikét, látni, hogy haladnak. (java szükséges hozzá)

Azért szerintem a Mátra is szép lesz délutánra, 30cm hó biztos lesz :)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Jah és Ádám, le a kalappal! ;)

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Hát igen, valóban minden klapolt vasárnap, mégegyszer thx. Az a rövidítés midenféle képpen kellett, mert ugye napközben elmaradt a kalandtúra ;) Hó az tényleg volt: amikor kitértem egyet rajzolni a hóba, leléptem a deszkáról, akkor az üllepemig ért a hó (190 vagyok...), úgyhogy tök precízen lehetett rajzolni a hó közelsége miatt :) Szûzhó tényleg ott volt, jónéhányszor kerültem nirvana közeli állapotban, meg persze volt nagy pofáraesés, amikor a lap letapadt a kissé már összetömörödött hóba, de jó ha az ember tud röhögni magán is :)

Mellon, privibe elküldenéd az "árajánlatot" a frankokhoz? bár valszeg nem fog összejönni :(

Ps: Era, ha olvasod ezt, akkor valaszeg a Te sáladat markoltam fel (setétkék) este, úgyhogy majd alkalomadtán visszaszolgáltatom Neked.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Adam: akkor vasárnap, kékes? ::)

AMÚGY HATALMAS GRATULA NEKED! 8)

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Hát Mellon irigyellek titeket! Én gimi óta nem síeltem és az lassan már tíz éve lesz, pedig imádom. Fõleg a szûz hóban letöréseken zúzni lefelé a fák közt.

Ezúton bejelenteném, hogy a tegnapi nappal megszereztem a második diplomámat is, legalábbis az államvizsgát letettem. Az értékelés: "Nagyszerû felkészültség, kiváló elõadásmód". Nagyon büszke voltam magamra addig, amig nem beszéltem egy demonstrátor barátnõmmel, aki azt mondta, hogy õ írta reggel elõre az összes lapra ezt a szöveget. Ha-ha! De én azért tudom, hogy ez a jellemzés rám teljesen igaz ;)!

Még egy egyetemi hír: az egyik haverom internetrõl tett be sok oldalnyi anyagot a szakdolgozatába mindenféle utalás nélkül és kiszúrták. Eredmény: karó, és újat kell írnia. Eddig rendben is volna. Elismerte, hogy hibázott. Az viszont már rohadt nagy szemétség, hogy a tegnapi, másik szakon csinált államvizsgája elõtt áttelefonáltak, hogy buktassák meg ott is, mert ez egy szemét gyerek. Azt hittük, hogy ez a rendszer már 13 éve elmúlt!
Szóval mindenki vigyázzon az internetes anyagokkal és jelölje meg a forrást.

Innentõl viszont ráérek tekerni! A hideget ugyan nem komálom, de azért kisebb tekerésekben benne vagyok! Ne kíméljetek!

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Hi All!

És kinek van kedve havazni a jövõ héten Franciaországban? ::) 8)
Most 20%al olcsóbban (annál, amit én fizettem érte) last minute, indulás most péntek du.
1-6 fõ jelentkezését várjuk.

Amúgy vasárnap voltunk(Era, Kex + haver, no meg szerény személyem) egy másik társasággal síelni, ugyanott ahol egy hete. 90cm havat írtak, és nem jártak messze az igazságtól! 8) Amikor egy vízszintes szûzhavas területen haladtunk, elõttem egyik bordos csaj full eltûnt a hóban :o. Volt ott egy kisebb patakmeder, amit teljesen elfedett a hó, de beszakadt alatta. Szerencsére víz nem volt a hó alatt. Fantasztikus nap volt, sok porhó, elviselhetõ tömeg, napsütés (egy 5 perces hózáporral kiegészítve), gyönyörû kilátás.
Era is elkezdte nyitogatni a szárnyait, akarom mondani a síléceit, de sajnos a régi bakancs félidõben eltört :(, elejét véve a további sikereknek :-\

Hazafelé "rövidítettünk" ::) egy kicsit az úton, új eddig a térképészek által sem ismert falvakat fedeztünk fel Zólyomtól dél-keletre.
Azért este 11re már én is otthon voltam.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
csak tájékoztatásul: éjjel esett hó mennyiséggel már 28centi átlagban a hóvastagsága Kékesen... Mátraszentimrén is 18centi várja a túristákat, és elvetemült bicigliseket ::)

Részemrõl egyre tutibb most már a kirándulás... 8)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
A héten kéne majd vmikor, csak még nem tudom...

majd csörgök...

Vasárnap kinek lenne kedve havazni a mátrában?

Péef

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Para:2,és köszi:)
Én meg viszem a lötyit:)
Mikor tali?
Üdv:Thy

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
No, Kékesen rendesen havazott... egy íccaka alatt 7cetnit gyûjtöttek össze odafenn plusszban, így már 22centi van 8)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts

Ma tök jót tekertünk a Jánoson,persze többnyire lefelé,de azt is kell.A végén olyat estem mint szél,de ez még belefért:) kereket meg majd kiegyengetem:)

;D ;D ;D

Én viszont egyáltalán nem voltam végül sehol :(
hát ez van...

de talán most vasárnap...bár még nem láttam a friss hó jelentést a mtárából...

Charon: jesszszõr... hasonló mint a spektrum, csak itt folytonosan különlegesen nehéz, extreme dolgokat nyomatnak...

Thy: emilt vettem... 1 vagy 2 kéne? Én meg mosószerre szeretnélek rávenni ;)

Üdv, Péef

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ma tök jót tekertünk a Jánoson,persze többnyire lefelé,de azt is kell.A végén olyat estem mint szél,de ez még belefért:) kereket meg majd kiegyengetem:)

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
Igen külön csatonra!! /bár nem vagyok Para ;)/

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
ÖÖÖ PAra: a viasat ekszplórer az külön csati?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Helyzetjelentés a Pilis mélyébõl: Dömörkapui, papréti utak járhatóak, bár helyenként csak a kocsikerék csikjában nincs jég. Kakashegyi út teljesen jeges. Dobikövi és környéke, a Pilis-hegy még teljesen hó alatt. És persze mindezt 1,5-ös gumival kellett megtalálnom! ;D Országúti gumma in snow rulez!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
[glow=red,2,300]BOLDOG SZÜLINAPOT KEX!!![/glow]
Sok boldogságot, füled érjen bokáig, hû társad a bicód pedig legyen mindig ott veled!

Végre kisütött a nap, s ez új reményekkel és vidámsággal tölti el szivemet. Ha napokig a szürke ramatyot kell nézni, ami az égrõl lóg le, bizony akkor néha elfog egy-két nyomasztó gondolat. Ilyenkor, ha a tiszta, ragyogó égboltra nézek, szinte ujjászületek, és szinte látom amint egy sötét árnyék menekül el a szivemrõl. Olyankor könnyebbséget érzek, és egy vágyat, mely egyre sürgetõbben feszit odabent: menni kell, keresni egy erdei utat, és elindulni rajta. Csak el a városból, ki a hegyek járt-járatlan magasaiba, völgyeibe. Mert az az Igazi élet.
Tegyetek ti is igy, ha lehet.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Hali,

úgy fest, részemrõl is sztornó a vasárnap, mondjuk ez még változhat vasárnap reggelig...

Tegnap este a Viasat Exploreren láttam egy 20perces kisfilmet a TransAlpról... HÁt mit mondjak? Fura két érzés fogott el utánna... Egyrészt mivel ismerem vmennyire olvasottak alapjána témát, tudom, hogy kiba****t nehéz egy megmérettetés, viszont a film után olyan benyomást kelltett bennem, mint ami a na-ugorjunk-neki-oszt-lesz-ami-lesz-verseny... Persze ez a készítõk hibája, de igen érdekes volt ez által az egész...

:-/

Péef